GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Apple bi ove jeseni mogao osvježiti iPad mini

Apple bi ove jeseni mogao osvježiti iPad mini
OSVJEŽENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.07.2021 / 07:40
Autor: SEEbiz / H
CUPERTINO - Izvori koji obično donose provjerene i pouzdane informacije iz Appleovog dobavnog lanca ovoga su puta složni – najmanji tablet ove kompanije ujesen bi mogao dobiti nasljednika.

Ono što bi trebalo biti predstavljeno, vjerojatno na istom događanju kada i iPhone 13 (ili 12S), jest iPad mini šeste generacije.

Ovaj tablet nije se pretjerano mijenjao otkako je prvi puta predstavljen 2015. godine. Od tada ima gotovo isti vanjski dizajn, zaslon dijagonale 7,9 inča (prvo obični potom i nešto gušći, Retina LED tipa), te Home tipku koja već polako nestaje s Appleovih uređaja. Aktualna, peta generacija, predstavljena je u proljeće 2019. godine, a zasnovana je na čipu A12 Bionic, poznatome iz starije linije iPhonea XS i XR.

Nova, šesta generacija, trebala bi dobiti nadogradnju na čip A14 Bionic (kao onaj u iPhoneu 12), a promjene bi trebao doživjeti i vanjski izgled. Naime, prvi puta najmanji bi iPad mogao dobiti nešto veći zaslon, i to dijagonale 8,4 inča, a govori se kako bi kućište moglo dobiti ravne bridove, također poznate iz posljednje generacije iPada Air ili iPhonea 12. Također, Home tipka bi trebala nestati s prednje strane uređaja.

Bloombergov Mark Gurman kaže kako je gotovo sigurno da će ovakav redizajnirani iPad mini biti predstavljen tijekom jeseni, a Jon Prosser nedavno je objavio i rendere mogućeg izgleda ovog uređaja. Potonji je objavio i kako će senzor otiska prsta TouchID, umjesto u nepostojećoj Home tipki, biti ugrađen u tipku za uključivanje/isključivanje i zaključavanje uređaja. Navodno bi i umejsto Lightning priključka novi iPad mini mogao dobiti USB-C.

Tagovi: Apple, iPad mini
PROČITAJ I OVO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
ENORMNO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
WASHINGTON - TikTok i njegova matična tvrtka ByteDance sa sjedištem u Kini zajedno su ove godine potrošili preko 7 milijuna dolara kako bi pokušali zaustaviti Kongres u donošenju zakona koji bi mogli zabraniti aplikaciju društvenih medija u Sjedinjenim Državama.
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
DOBRE BROJKE
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
NEW YORK - Spotify Technology (SPOT) objavio je u utorak fiskalnu zaradu u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja analitičara. Audio gigant je također ostvario profit jer nastavlja provoditi svoju nedavnu strategiju "učinkovitosti".
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
POTONUĆE
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
PEKING - Appleova prodaja iPhonea oštro je pala u Kini u prvom tromjesečju ove godine, a tvrtka je osjetila jaku konkurenciju domaće marke Huawei, prema novom izvješću tvrtke za istraživanje tržišta Counterpoint Research.
Apple blizu dogovora s FIFA-om oko TV prava
DOGOVOR
Apple blizu dogovora s FIFA-om oko TV prava
NEW YORK - Globalno upravno tijelo nogometa FIFA blizu je dogovora s Appleom da toj tehnološkoj kompaniji da svjetska televizijska prava za novi, jednomjesečni klupski turnir, izvijestio je u ponedjeljak New York Times.
Alphabet ima toliko gotovine da bi mogao početi isplaćivati dividende
DIVIDENDA
Alphabet ima toliko gotovine da bi mogao početi isplaćivati dividende
NEW YORK - Alphabet Inc. donosi toliko novca da rastu nade da će naučiti nešto iz prmjera Meta Platformsa i početi isplaćivati dividendu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE