GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Apple blizu dogovora s FIFA-om oko TV prava

Apple blizu dogovora s FIFA-om oko TV prava
DOGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.04.2024 / 20:37
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Globalno upravno tijelo nogometa FIFA blizu je dogovora s Appleom da toj tehnološkoj kompaniji da svjetska televizijska prava za novi, jednomjesečni klupski turnir, izvijestio je u ponedjeljak New York Times.

Ugovor s Appleom mogao bi biti objavljen već ovog mjeseca i procijenjen na oko milijardu dolara, četvrtinu od 4 milijarde dolara koliko je FIFA prvo procijenila, navodi se u izvješću pozivajući se na tri osobe upoznate s tim pitanjem.

Potencijalni sporazum dao bi tvrtkinom poslu streaminga prednost u konkurenciji među pružateljima usluga streaminga da iskoriste prava za široko gledane sportske događaje u pokušaju povećanja broja pretplatnika.

Ako se dogovor ostvari, ovo bi bio prvi put da je FIFA pristala na jedan svjetski ugovor, stoji u izvješću.

Viši rukovoditelji FIFA-e, međutim, izrazili su zabrinutost zbog mogućnosti "prava na besplatno emitiranje", što bi događaj učinilo dostupnim samo pretplatnicima Apple TV+, navodi se u izvješću. Nije jasno uključuje li ugovor takva prava.

Sponzori također nisu bili voljni izdvojiti 150 milijuna dolara koje FIFA traži za sponzorske pakete, stoji u izvješću.

Natjecanje s 32 momčadi održat će se sljedeće godine između 15. lipnja i 13. srpnja. Obično se tijekom tog razdoblja ne planiraju veća natjecanja kako bi se igračima omogućilo odmor izvan sezone godinu dana prije Svjetskog prvenstva, prema izvješću .

FIFA se suočila s kritikama sindikata igrača jer ih nije konzultirala prije objave događaja, navodi se u izvješću.

"Kao opća praksa, FIFA ne potvrđuje niti negira komercijalne razgovore", rekao je glasnogovornik upravnog tijela u odgovoru na Reutersov zahtjev za komentarom. Apple je odbio komentirati.

Tagovi: Apple, FIFA
PROČITAJ I OVO
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
PARTNERSTVO
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
VODNJAN – Globalna cloud komunikacijska platforma Infobip i Nokia danas su najavili sklapanje partnerskog sporazuma koji će svjetskoj developerskoj zajednici omogućiti korištenje njihovih API platformi za brži razvoj široke lepeze telekomunikacijskih aplikacija, a koje su namijenjene privatnim, poslovnim i industrijskim korisnicima.
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
BOLJE OD OČEKIVANJA
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
NEW YORK - Apple (AAPL) je izvijestio o svojoj zaradi u drugom tromjesečju nakon zvona u četvrtak nadmašivši očekivanja na vrhu i dnu, ali prihod je pao 4% u odnosu na prethodnu godinu zbog sporije prodaje iPhonea, Maca, iPada i nosivih uređaja nego u istom razdoblju 2023.
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
SOLIDNO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
NEW YORK - Američka internetska trgovina Ebay u prvom je kvartalu zabilježila 2,6 milijardi dolara (2,4 milijarde eura) prihoda, što je dva posto više nego u istom razdoblju lani.
Singapore is leading startup market in the region
STARTUPS
Singapore is leading startup market in the region
SINGAPORE - Southeast Asian startup fundraising dropped to its lowest level in more than five years in January to March, according to a recent industry report, reflecting the prolonged funding slowdown in the region since the end of the COVID-19 pandemic, with little sign of recovery.
Span značajno smanjio dividendu
DIVIDENDA
Span značajno smanjio dividendu
ZAGREB - Span je objavio godišnje izvješće za 2023. godinu, rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine te je dao prijedlog raspodjele dobiti iz 2023. godine i iz zadržane dobiti iz prethodnih godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE