GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Apple i Arm potpisali ugovor o čipovima koji vrijedi najmanje do 2040. godine

Apple i Arm potpisali ugovor o čipovima koji vrijedi najmanje do 2040. godine
VAŽAN POSAO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.09.2023 / 22:46
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Apple je sklopio ugovor s Armom do 2040. godine i "nadalje", rekao je Arm u utorak u podnesku američkog povjerenstva za vrijednosne papire i burzu.

Vijest pokazuje da je Apple osigurao pristup ključnom dijelu intelektualnog vlasništva, Arm arhitekturi, koja se koristi u njegovim iPhone i Mac čipovima, u doglednoj budućnosti.

Arm, u vlasništvu SoftBanka, trebao bi debitirati na burzi Nasdaq u nadolazećim tjednima po ukupnoj vrijednosti koja bi mogla iznositi čak 52 milijarde dolara, što bi bila najveća tehnološka inicijalna javna ponuda ove godine.

Za Arm, njegova bilješka o ugovoru s Appleom ukazuje na to da će barem jedan od njegovih najvažnijih partnera nastaviti koristiti tehnologiju tvrtke godinama, ugušujući neka strahovanja da bi promjena u Armovoj korporativnoj strukturi mogla potaknuti neke od njegovih kupaca na traženje tehnoloških alternativa .

"Nadalje, sklopili smo novi dugoročni ugovor s Appleom koji se proteže nakon 2040. godine, nastavljajući naš dugogodišnji odnos suradnje s Appleom i Appleov pristup Arm arhitekturi", rekao je Arm u svojoj ažuriranoj SEC-ovoj prijavi.

Armova arhitektura koristi se u gotovo svakom čipu pametnog telefona, uključujući Appleovu A-seriju za iPhone. Armov skup instrukcija opisuje kako središnji procesor radi na svojoj najosnovnijoj razini, kao što je kako raditi aritmetiku ili pristupati memoriji računala. Prebacivanje velikih softverskih projekata na druge skupove instrukcija je skupo, teško i dugotrajno.

Arm, izvorno osnovan 1990., počeo je žestoko rasti nakon što se iPhone pojavio 2007. i proizvođačima pametnih telefona trebali su čipovi koji su bili prilagođeni za nisku potrošnju energije, posebno u usporedbi s x86 arhitekturom koju koriste Intel i AMD u čipovima za računala i poslužitelje.

Tagovi: APPLE, ARM, čipovi
PROČITAJ I OVO
Kineski hakeri ukrali 60.000 e-mailova američkog State Departmenta
HAKERI
Kineski hakeri ukrali 60.000 e-mailova američkog State Departmenta

ZAGREB - Jedan od službenika američkog Senata rekao je za Reuters kako su kineski hakeri uspjeli ukrasti oko 60.000 e-pošte američkog State Departmenta.

Concentrix dolazi u Srbiju, spaja se s Webhelpom
ŠIRENJE
Concentrix dolazi u Srbiju, spaja se s Webhelpom
BEOGRAD - Američka tvrtka Concentrix, vodeći svjetski pružatelj usluga i tehnologija korisničkog iskustva (CX), dolazi na srpsko tržište. Naime, Concentrix se spojio s Webhelpom, koji također ima predstavništvo u Beogradu.
Digital Realty proširuje prisutnost u Zagrebu
ŠIRENJE
Digital Realty proširuje prisutnost u Zagrebu
ZAGREB – Digital Realty najveći globalni pružatelj rješenja za data centre, kolokacije i međusobno povezivanje neovisnih o oblaku i operatoru, danas je najavio planove za povećanje svoje prisutnosti u jugoistočnoj Europi kupnjom zemljišne parcele za proširenje zagrebačkog kampusa. Parcela se nalazi u blizini postojećeg data centra ZAG1 tvrtke Digital Realty, jednog od najpovezanijih objekata u regiji.
EK blokirao Bookingovu kupnju švedskog eTravelija
BLOKADA
EK blokirao Bookingovu kupnju švedskog eTravelija
VRUXELLES - Europska komisija zabranila je u ponedjeljak američkoj digitalnoj plaftormi Booking.com kupnju švedskog eTravelija, istaknuvši da bi ojačala njezinu poziciju na tržištu usluga usporedbe cijena i i rezervacije avionskih karata.
Slovenski Reusable Technologies razvio vlastiti proces za recikliranje električnih baterija
INOVACIJE
Slovenski Reusable Technologies razvio vlastiti proces za recikliranje električnih baterija
NOVI GRAD - Recikliranje odnosno pomlađivanje litij-ionskih baterija ili elektroničke komponente u proizvodnji novih proizvoda. Baterijske ćelije, a time i sklopovi baterija, mogu se obnoviti do 92% nakon prve uporabe. Proces se priprema za industrijsku upotrebu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE