GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Apple opet suočen s tužbom zbog usporavanja starijih uređaja

Apple opet suočen s tužbom zbog usporavanja starijih uređaja
USPORAVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.01.2021 / 08:57
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Apple je suočen s tužbom od strane udruge za zaštitu potrošača Euroconsumers, zbog navodnog namjernog usporavanja starijih iPhone uređaja u Italiji, prenosi TechCrunch.

Od Applea se traži 60 milijuna eura odštete, odnosno oko 60 eura po uređaju za vlasnike iPhone 6 serije modela prodanih u Italiji između 2014. i 2020. godine. Euroconsumers navodi da je naknada od 60 eura prosječan iznos koji su potrošači platili za zamjenu baterije na svojim uređajima. Glavna direktorica politike i izvršenja Euroconsumersa, Els Bruggeman, rekla je da korisnici iPhone 6 serije modela nisu dobili proizvod održive kvalitete.

„Ne samo da su potrošači prevareni, već su se morali suočiti s frustracijom i financijskom štetom“, objašnjava Bruggeman te dodaje kako je s ekološkog stajališta to krajnje neodgovorno. Appleov je glasnogovornik rekao za The Verge da nikada nisu skratili vijek proizvoda ili pogoršali korisničko iskustvo s namjerom da potrošači nadograde svoje postojeće uređaje.

„Naš je cilj uvijek bio proizvoditi uređaje koje naši kupci vole, a važan je dio učiniti da životni vijek iPhonea bude što duži“, zaključuje glasnogovornik Applea.

Prošle je godine Apple pristao na nagodbu u Sjedinjenim Američkim Državama u vrijednosti 613 milijuna dolara nakon što su priznali usporavanje starijih iPhonea kako bi se sačuvao vijek trajanja baterije. Korisnici iPhonea otkrili su 2017. godine da iOS ograničava brzinu procesora kako baterije stare, a da im je Apple otkrio tu značajku, potrošači bi mogli umjesto novog uređaja jednostavno kupiti novu bateriju.

Tagovi: Apple, usporavanje starijih uređaja, Els Bruggeman
PROČITAJ I OVO
Dionice Applea u tjednu skočile 6 posto
SKOK
Dionice Applea u tjednu skočile 6 posto
NEW YORK - Među najvećim je dobitnicima prošloga tjedna bio tehnološki sektor jer je većina kompanija iz tog sektora ostvarila bolje nego što se očekivalo kvartalne poslovne rezultate.
Medtronic predstavio Hugo RAS, sustav za asistiranu robotsku kirurgiju
NOVA ERA U ROBOTICI
Medtronic predstavio Hugo RAS, sustav za asistiranu robotsku kirurgiju
ZAGREB – Medtronic, svjetski lider u medicinskoj tehnologiji, predstavio je novog kirurškog robota Huga™ RAS-a, koji predstavlja sveobuhvatno rješenje za robotski potpomognutu kirurgiju.
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
PARTNERSTVO
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
VODNJAN – Globalna cloud komunikacijska platforma Infobip i Nokia danas su najavili sklapanje partnerskog sporazuma koji će svjetskoj developerskoj zajednici omogućiti korištenje njihovih API platformi za brži razvoj široke lepeze telekomunikacijskih aplikacija, a koje su namijenjene privatnim, poslovnim i industrijskim korisnicima.
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
BOLJE OD OČEKIVANJA
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
NEW YORK - Apple (AAPL) je izvijestio o svojoj zaradi u drugom tromjesečju nakon zvona u četvrtak nadmašivši očekivanja na vrhu i dnu, ali prihod je pao 4% u odnosu na prethodnu godinu zbog sporije prodaje iPhonea, Maca, iPada i nosivih uređaja nego u istom razdoblju 2023.
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
SOLIDNO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
NEW YORK - Američka internetska trgovina Ebay u prvom je kvartalu zabilježila 2,6 milijardi dolara (2,4 milijarde eura) prihoda, što je dva posto više nego u istom razdoblju lani.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE