GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Azijski tehnološki div dolazi u Zagreb

Azijski tehnološki div dolazi u Zagreb
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.10.2021 / 12:31
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Kada je riječ o IoT pametnim sustavima, tvrtka Advantech je vodeći svjetski brend. Širenjem tržišta odlučili su ostvariti poslovno partnerstvo s tvrtkom s područja jugoistočne Europe, te su dogovor postigli s brzorastućom tvrtkom Proton EL iz Zagreba (skraćeno PROEL).

Iako je Advantech osnovan još 1983. godine u Sjedinjenim Američkim Državama, vrlo brzo nakon rasta poslovanja preselili su svoje urede i proizvodnju u Tajvan. Danas je to najveći dobavljač industrijske opreme na području Azije, te jedan od vodećih u cijelome svijetu.

Danas za ovog giganta radi preko 5 tisuća zaposlenika diljem svijeta, a godišnje zavrte preko 1,7 milijardi dolara prometa. Advantech proizvodi zastupljeni su u svakom dijelu industrijskog svijeta, a nalazimo ih i na domaćem tržištu.

Do sada su u Hrvatskoj bili prisutni preko nekoliko preprodavača, među kojima je bio i PROEL, a od uspostave partnerskog odnosa ove dvije kompanije, priča se za naše tržište značajno mijenja. PROEL svojim kupcima od sada može ponuditi bolje cijene i tehničku podršku, kao i bržu isporuku opreme.

Advantech ima veliki centar i urede u Nizozemskoj, koji je središte za europsko tržište, a sada će dio opreme biti i na domaćem tržištu. Iz tvrtke ističu kako će na svoj lager staviti određeni asortiman opreme, a glavni izvor dobave bit će brza veza s Eindhovenom.

Razlog tome je prevelik asortiman Advantech opreme, stoga će fokus domaće tvrtke biti proizvodi iz kategorije industrijske automatizacije. U tu kategoriju spadaju industrijska računala, monitori, touch paneli, kontroleri, I/O moduli, komunikacijski uređaji, tj. većina opreme koju možemo pronaći u industrijskom okruženju.

Ovakve suradnje nisu neka velika novost u poslovanju velikih korporacija. One vrlo često stvaraju partnerstva s lokalnim kompanijama za razne dijelove svijeta, kada se žele približiti novom tržištu.

Odlučili su na ovaj načini zadovoljiti svoje kupce s područja jugoistočne Europe. Razlog zašto su odabrali baš Zagreb leži u činjenica da je Hrvatska u Europskoj uniji, što olakšava međunarodnu trgovinu robom.

Tako je PROEL u ovom partnerskom odnosu dobio odobrenje za poslovanje na području okolnih država, s naglaskom na tržište Srbije i Bosne i Hercegovine.

Bogato iskustvo s industrijskom opremom, te velik broj zastupništva koje već sada posjeduje PROEL, sigurno će pomoći u ovoj poslovnoj suradnji. Prema svemu sudeći, radi se o win-win-win situaciji za sve tri strane; Advantech, PROEL i kupce.

 

Tagovi: Advantech, IoT pametni sustavi
PROČITAJ I OVO
Facebook povećao dobit i prihod unatoč otežanom oglašavanju
POBOLJŠANJE
Facebook povećao dobit i prihod unatoč otežanom oglašavanju
CAMBRIDGE - Facebook je izvijestio je o skoku dobiti i prihoda u trećem tromjesečju unatoč postroženim odredbama Applea o zaštiti privatnosti koji su otežali ciljano oglašavanje na najvećoj društvenoj mreži u svijetu.
HTEC Group otvara visokotehnološki centar u Ljubljani
ŠIRENJE
HTEC Group otvara visokotehnološki centar u Ljubljani
LJUBLJANA - Američka tehnološka, konzultantska i razvojna tvrtka iz Silicijske doline, HTEC Group, otvara visokotehnološki inženjerski centar u Ljubljani. Tvrtka već zapošljava inženjere, dizajnere, voditelje proizvoda i projekata te druge karijerne profile.
Zviždačica iz Facebooka optužuje platformu za širenje mržnje
OPTUŽBE
Zviždačica iz Facebooka optužuje platformu za širenje mržnje
LONDON - Bivša zaposlenica Facebooka, Frances Haugen izjavila je u ponedjeljak pred britanskim zastupnicima da je objavljivanje sadržaja koji potiče mržnju "najbolji način rasta" te društvene mreže i pozvala ih da donesu strože zakone.
Ruski hakeri napali su stotine kompanija i organizacija
NAPADI
Ruski hakeri napali su stotine kompanija i organizacija
WASHINGTON - Agencija sa sjedištem u Rusiji, odgovorna za prošlogodišnji masovni kibernetički napad na tehnološku tvrtku SolarWinds, napala je još stotine tvrtki i organizacija tijekom posljednjeg vala napada na računalne sustave sa sjedištem u SAD-u, objavio je Microsoft.
SAD i pet europskih zemalja postigli kompromis u sporu oko digitalnog poreza
KOMPROMIS
SAD i pet europskih zemalja postigli kompromis u sporu oko digitalnog poreza
WASHINGTON - SAD je sporazumno riješio spor s Austrijom, Francuskom, Italijom, Španjolskom i Velikom Britanijom oko poreza na digitalne usluge koji bi trebao biti zamijenjen novim globalnim porezom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE