GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bezos kao okidač: WhatsApp otkrio niz sigurnosnih propusta

Bezos kao okidač: WhatsApp otkrio niz sigurnosnih propusta
SIGURNOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.01.2020 / 11:22
Autor: SEEbiz / tportal
ZAGREB - U popularnoj aplikaciji WhatsApp tijekom protekle su godine priznali nekoliko puta više sigurnosnih propusta nego što je to bio slučaj prijašnjih godina.

Prema podacima koje je objavila američka organizacija National Vulnerabilities Database, tijekom protekle godine u WhatsAppu su priznali 12 sigurnosnih propusta, među kojima je i onaj zlorabljen za hakiranje glavnig direktora Amazona Jeffa Bezosa, piše tportal.

Bezosov smartfon bio je 2018. godine hakiran nakon što mu je saudijski prijestolonasljednik Muhamed bin Salman WhatsAppom tijekom prijateljske razmjne poruka poslao video zapis koji je sadržavao zlonamjerni softver. Njih su se dvojica bili upoznali tjedan dana ranije tijekom poslovne večere u Los Angelesu.

Bezosov tim počeo je istragu u siječnju 2019. godine, nakon što je National Enquirer objavio članak u kojem prvog čovjeka Amazona razotkriva kao preljubnika. Bezos je potom tvrtku American Media, izdavača tog tabloida, javno optužio da su ga pokušali ucijeniti objavom fotografija na kojima je bez odjeće.

U popularnoj aplikaciji za brbljanje pronađeno je više sigurnosnih propusta tijekom protekle godine nego što je to bio slučaj prijašnjih godina. Moguće je kako su neko vrijeme bile aktivne, a da to nitko nije primijetio, odnosno da su u WhatsAppu počeli više se time baviti nakon skandala sa Bezosom. Od ukupno 12 propusta sedam je dobilo oznaku 'kritično'.

U Facebooku, koji je preuzeo WhatsApp 2014. godine, pokušali su prebaciti krivnju za hakiranje Bezosovog smartfona na Appleov operativni sustav te ustvrdili kako ne mogu biti odgovorni za to jer su razgovori u toj aplikaciji zaštićeni enkripcijom od pošiljatelja do primatelja, piše Business Insider.

Tagovi: Jeff Bezos, WhatsApp
PROČITAJ I OVO
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
ENORMNO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
WASHINGTON - TikTok i njegova matična tvrtka ByteDance sa sjedištem u Kini zajedno su ove godine potrošili preko 7 milijuna dolara kako bi pokušali zaustaviti Kongres u donošenju zakona koji bi mogli zabraniti aplikaciju društvenih medija u Sjedinjenim Državama.
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
DOBRE BROJKE
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
NEW YORK - Spotify Technology (SPOT) objavio je u utorak fiskalnu zaradu u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja analitičara. Audio gigant je također ostvario profit jer nastavlja provoditi svoju nedavnu strategiju "učinkovitosti".
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
POTONUĆE
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
PEKING - Appleova prodaja iPhonea oštro je pala u Kini u prvom tromjesečju ove godine, a tvrtka je osjetila jaku konkurenciju domaće marke Huawei, prema novom izvješću tvrtke za istraživanje tržišta Counterpoint Research.
Apple blizu dogovora s FIFA-om oko TV prava
DOGOVOR
Apple blizu dogovora s FIFA-om oko TV prava
NEW YORK - Globalno upravno tijelo nogometa FIFA blizu je dogovora s Appleom da toj tehnološkoj kompaniji da svjetska televizijska prava za novi, jednomjesečni klupski turnir, izvijestio je u ponedjeljak New York Times.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE