GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bezos obećao 10 milijarda dolara za borbu protiv klimatskih promjena

Bezos obećao 10 milijarda dolara za borbu protiv klimatskih promjena
OBEĆANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.02.2020 / 07:01
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Izvršni direktor Amazona Jeff Bezos obećao je 10 milijarda dolara za financiranje znanstvenika, aktivista, neprofitnih i drugih organizacija koje se bore za zaštitu okoliša i za suzbijanje posljedica klimatskih promjena, objavljeno je u ponedjeljak.

Bezos, najbogatiji čovjek na svijetu, nalazi se na sve duljem popisu milijardera koji posvećuju značajna sredstva za borbu protiv utjecaja globalnog zatopljenja.

"Klimatske promjene su najveća prijetnja našem planetu", napisao je Bezos na Instagramu.

"Želim raditi s drugima na poboljšanju poznatih načina i istraživanju novih načina borbe protiv razornog utjecaja klimatskih promjena na naš planet".

U sklopu njegove inicijative Bezosov fond za Zemlju će početi ovog ljeta izdavati bespovratna sredstva.

"Bit će poduzete kolektivne akcije velikih i malih kompanija, država, globalnih organizacija i pojedinaca", rekao je.

Posljednjih godina je suzbijanje klimatskih promjena postala popularna aktivnost američkih milijardera, uz Micosoftovog Billa Gatesa, Michaela Bloomberga i upravitelja hedge fondova Toma Steyera, koji se ubrajaju u najbogatije svjetske filantrope u području zaštite okoliša.

Bezos je za Amazon obećao postizanje neutralnost ugljika do 2040. i najavio kupovinu 100.000 električnih dostavnih vozila od američkog startupa Rivian Automotive LLC.

Najavio je da će Amazon pokušati ostvariti ciljeve iz Pariškog klimatskog sporazuma deset godina prije nego što je predviđeno i da će uložiti 100 milijuna dolara u obnovu šuma i močvara.

Smanjenje emisija ugljika će biti izazovno za Amazon koji dostavlja 10 milijarda predmeta godišnje.

Tvrtka je nedavno bila suočena s prosvjedima aktivista zaštite okoliša u Francuskoj i sve većim pritiskom vlastitih djelatnika da se poduzmu mjere za zaštitu okoliša.

Tagovi: Jeff Bezos, klimatske promjene, Rivian Automotive, Amazon, Bill Gates, Instagram
PROČITAJ I OVO
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
ISTRAGA
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
BRUXELLES - Europska unija u ponedjeljak je otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete, u svojoj prvoj istrazi prema novom novom tehnološkom zakonodavstvu Zakona o digitalnim tržištima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE