GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bird Buddy je slovenski startup godine

Bird Buddy je slovenski startup godine
STARTUPI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.06.2021 / 09:08
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Pobjednik ovogodišnjeg izbora za slovenski startup godine je tvrtka Bird Buddy koja je stvorila istoimenu pametnu hranilicu za ptice. Tvrtke Bevo, Maestro Amadeus, RingoX i SeaVision također su se plasirale u finale, najavili su organizatori izbora.

Pobijediti u tako žestokoj konkurenciji sjajnih startupa s probojnim idejama i rješenjima nije bilo nimalo lako, no očito je stručno povjerenstvo najviše uvjerio koncept kojim se želi gamificirati vrt.

"Danas dom mora biti pametniji, a rekli smo si da i on mora biti zabavan", rekao je jedan od suosnivača tvrtke Žiga Vrtačič koji je pomoću ideje i rješenja identificirao ptice uz pomoć umjetne inteligencije.

Finalisti su bili Bevo s inovativnim postupkom i strojem za izradu nadomjestaka za meso, Maestro Amadeus sa softverskim rješenjem za digitalizaciju i učinkovito upravljanje glazbenim notama, Ringox s uređajem koji pružateljima smještaja omogućuje daljinsko upravljanje, a SeaVision sa svojim VisionAnchor uklanja problem nepravilno sidrenje u nautičkom.

Svi timovi, njihove ideje i rješenja impresionirali su i Maju Mikek, suosnivačicu i financijsku direktoricu izuzetno uspješne tvrtke Celtra, koja je u srce poduzetnika stavila važnost zdravog razuma u donošenju poslovnih odluka.

"Sviđaju mi se vaše ideje jer ste ih razvili iz logike. Zato nemojte očajavati kad se suočite s više menadžerskih problema. Čak i tada, držite se vrlo usko seljačke logike", rekla je Mikek dodajući važnost ustrajnosti koja nije mjereno u poduzetništvu u godinu dana, već u desetljeću.

Slovensku nagradu Start: Up of the Year dodjeljuje platforma Start: up Slovenia u suradnji s Ministarstvom ekonomskog razvoja i tehnologije (MGRT) i Slovenskim poduzetničkim fondom. Državni tajnik na MGRT-u Andrej Čuš nije zaboravio spomenuti da su uspjeli osigurati 492 milijuna bespovratnih sredstava dostupnih tvrtkama u sklopu plana oporavka i elastičnosti.

Tagovi: Bird Buddy, Bevo, Maestro Amadeus, Maja Mikek, RingoX, SeaVision
PROČITAJ I OVO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
ENORMNO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
WASHINGTON - TikTok i njegova matična tvrtka ByteDance sa sjedištem u Kini zajedno su ove godine potrošili preko 7 milijuna dolara kako bi pokušali zaustaviti Kongres u donošenju zakona koji bi mogli zabraniti aplikaciju društvenih medija u Sjedinjenim Državama.
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
DOBRE BROJKE
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
NEW YORK - Spotify Technology (SPOT) objavio je u utorak fiskalnu zaradu u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja analitičara. Audio gigant je također ostvario profit jer nastavlja provoditi svoju nedavnu strategiju "učinkovitosti".
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
POTONUĆE
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
PEKING - Appleova prodaja iPhonea oštro je pala u Kini u prvom tromjesečju ove godine, a tvrtka je osjetila jaku konkurenciju domaće marke Huawei, prema novom izvješću tvrtke za istraživanje tržišta Counterpoint Research.
Apple blizu dogovora s FIFA-om oko TV prava
DOGOVOR
Apple blizu dogovora s FIFA-om oko TV prava
NEW YORK - Globalno upravno tijelo nogometa FIFA blizu je dogovora s Appleom da toj tehnološkoj kompaniji da svjetska televizijska prava za novi, jednomjesečni klupski turnir, izvijestio je u ponedjeljak New York Times.
Alphabet ima toliko gotovine da bi mogao početi isplaćivati dividende
DIVIDENDA
Alphabet ima toliko gotovine da bi mogao početi isplaćivati dividende
NEW YORK - Alphabet Inc. donosi toliko novca da rastu nade da će naučiti nešto iz prmjera Meta Platformsa i početi isplaćivati dividendu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE