GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Breitlingovi satovi odsad s blockchain certifikatom

Breitlingovi satovi odsad s blockchain certifikatom
NOVITETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.10.2020 / 09:17
Autor: SEEbiz / Bug.hr
ŽENEVA - Švicarska marka satova Breitling od ovoga tjedna kupcima svojih proizvoda nudi dodatni oblik zaštite od prevare.

U suradnji s konzorcijem za digitalni identitet Arianee izradili su digitalni certifikat kojim će novim vlasnicima skupocjenih i prestižnih Breitling ručnih satova potvrđivati njihovu autentičnost. Breitling je tako prvi proizvođač luksuznih satova koji na ovaj način osigurava svoje proizvode i štiti kupce od krivotvorina.

Od sada, kada kupci izdvoje između 30 i 300 tisuća kuna, koliko ovi prestižni satovi koštaju, uz svoj novi sat dobit će i privatnu i jedinstvenu "digitalnu putovnicu". Ta će se putovnica skenirati uz pomoć mobilne aplikacije iza koje stoji Arianne, te potvrditi da je riječ o originalnom proizvodu. Podaci o Breitlingovim satovima bit će pohranjeni na sigurnom Ethereum blockchainu, te će kao takvi biti otporni na manipulacije.

Osim verificiranja originala, s blockchaina će se, uz pomoć iste aplikacije, dobiti i detaljni podaci o samom satu čiju putovnicu se skenira. Oni će uključivati serijski broj, datum kupovine i aktivacije jamstvenog razdoblja, kao i podatke o obavljenim servisima. Uskoro će na isti način biti vođena i evidencija o uplaćenim policama osiguranja za ove satove.

U slučaju da vlasnik poželi svoj sat prodati ili pokloniti nekome, u aplikaciji će tu transakciju moći provesti i o njoj načiniti službeni zapis na blockchainu kako bi novi vlasnik bio "legaliziran". Sat će se tada prebaciti u kriptirani wallet drugog korisnika. Privatni podaci vlasnika, zbog očuvanja privatnosti, nisu na blockchainu izravno povezani s pojedinim satom.

Vlasnici Breitling satova koji će biti opremljeni digitalnim certifikatom autentičnosti neće morati čuvati njihove "papire", već će sve podatke imati unutar aplikacije. Funkcionalnost će, predviđa se, biti vrlo popularna i kod kolekcionara. Isto tako trebala bi obeshrabriti eventualne kradljivce ovih luksuznih predmeta koji bi ih mogli pribaviti ilegalnim putem te ih potom pokušali prodati na crnom tržištu. Bez blockchain potvrde o autentičnosti oni će vrlo vjerojatno biti bezvrijedni pravim kolekcionarima.

Tagovi: Breitling, blockchain tehnologija
PROČITAJ I OVO
WhatsApp uvodi novu važnu značajku
OPCIJE
WhatsApp uvodi novu važnu značajku
NEW YORK - Stiže dobra vijest za korisnike WhatsAppa koji vole slati škakljive fotografije i videozapise. Naime, u aplikaciju je uvedena dugo najavljivana značajka koja omogućuje slanje sadržaja koji, nakon što se jednom pogleda, u potpunosti nestaje.
Pentagon koristi umjetnu inteligenciju za predviđanje budućnosti
ALATI
Pentagon koristi umjetnu inteligenciju za predviđanje budućnosti
WASHINGTON - Američka vojska razvija program pod nazivom GIDE (Global Information Dominance Experiments) u kojem se koristi umjetnom inteligencijom koja je utrenirana da iz velikih količina podataka pronalazi uzorke koji ukazuju na moguće napade na osjetljive lokacije.
Kinezi žele suzbiti gejming
GEJIMING
Kinezi žele suzbiti gejming
PEKING - Dionice Tencenta i NetEasea potonule su nakon što jsu kineski državni mediji online gejming nazvali opijumom.
Googleovi servisi više neće raditi na starom Androidu
SERVISI
Googleovi servisi više neće raditi na starom Androidu
SAN FRANCISCO - Ako kojim slučajem posjedujete telefon s Androidom starijim od inačice 2.3.7, uskoro ćete (ako već niste) od Googlea dobiti email obavijest da se morate ažurirati na verziju Androida 3.0 ili noviju, jer vam u protivnom neće biti omogućeno spajanje u mnoge njegove servise, uključujući Gmail, YouTube, Play Store i Google Drive.
Prvi dvonožni robot pretrčao pet kilometara za 53 minute (VIDEO)
ROBOTI
Prvi dvonožni robot pretrčao pet kilometara za 53 minute (VIDEO)
Prvi dvonožni robot pretrčao pet kilometara za 53 minute (VIDEO)
NEW YORK - Znanstvenici Sveučilišta Oregon State (OSU) održali su nesvakidašnje testiranje svoje dvonožne robotice pod nazivom Cassie, natjeravši je da otrči 5 km s jednim punjenjem baterija na cesti unutar kampusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE