GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Broadcast.hr novi je vlasnik GameBara

Broadcast.hr novi je vlasnik GameBara
GAMING SCENA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.12.2020 / 08:50
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Broadcast.hr, tvrtka za proizvodnju filmova, videofilmova i televizijskog programa, na Reboot InfoGamer sajmu predstavila se kao novi vlasnik GameBara, jedinog hrvatskog TV kanala posvećenog videoigrama.

Ova značajna promjena na hrvatskoj gaming sceni očitovat će se, prije svega, u stvaranju još kvalitetnijeg i inovativnijeg sadržaja namijenjenog svim domaćim zaljubljenicima u ovu rastuću industriju.

„Na primjeru sve većeg broja hrvatskih tvrtki koje se bave proizvodnjom videoigara, ovo preuzimanje shvatili smo kao izvrsnu priliku da gejmerima i twitch streamerima, influencerima i youtuberima omogućimo da imaju medij na kojem će se okupljati svi zajedno i na kojem će moći dijeliti informacije, ali i pratiti trendove vezane uz industriju. Kako bi se uvijek plasirao relevantan sadržaj, već smo sada okupili neka od najzvučnijih imena: Porta7511, Zefyx, Ameys-house, Veco_Kazna, MissDasmi, Nightosa, PC Crazy Dario i Mrtvi Piksel, te platforme kao što su Reboot, Tehix i A1 Adria Leagua kako bismo zadovoljili i one najzahtjevnije. Činjenica je da gaming industrija polako, ali sigurno, postaje svojevrsni fenomen modernog doba, a njen je daljnji razvoj neupitan“, objasnio je Saša Cvetojević, suvlasnik.

Prilagođavajući svjetske trendove uvjetima u Hrvatskoj, na GameBaru se, odmah nakon preuzimanja, počelo s emitiranjem privlačnog tematskog sadržaja, kao što su intervjui s poznatim osobama koje s voditeljima igraju igre u studiju, gaming „TV kalendar“ te podcasti s temama iz branše. Samo neka od poznatijih imena koja su već gostovala na kanalu su i Luka Žučko, Danijel Lučić, Kristijan „Kiki“ Ugrina, Baro „Pougljeni Mrav“ Barukčić i Eroktic.

„Mi smo također veliki fanovi video igara pa samim time i prepoznajemo osobe koje su publici zanimljive i s njima nastojimo kreirati što atraktivniji sadržaj. Svjesni smo da zlatno doba ove brzorastuće industrije u Hrvatskoj tek dolazi, a samim time će se kod publike stvarati i sve veća potreba za postojanjem ovakvih domaćih kanala kako bi sve informacije i zanimljivosti bile dostupne na jednome mjestu. Naš je cilj, i ono na čemu kontinuirano radimo, povećati hrvatsku gaming scenu, a upravo putem ovog kanala imamo mogućnost to učiniti“, objasnila je pozadinu ovog poslovnog poteza Dunja Trojan, direktorica.

Ono što će se svakako naći kao velika novost na kanalu jesu i sadržaji brojnih partnera kanala, a koji doprinose atraktivnosti čitavog projekta, ali i gameplay video sadržaji koji su uvijek sinonim za „inside info“ i usvajanje nekih novih vještina. „Zahvaljujući već ostvarenim partnerstvima imamo jasnu sliku o tome koji će se točno sadržaji emitirati, a misao vodilja nam je raznovrsnost i kvaliteta. Budući da je publika koja prati ovakav sadržaj zbilja specifična, ne možemo se bazirati samo na jednom tipu, već on mora biti prilagođen i što raznovrsniji kako bi svatko pronašao nešto za sebe. U prilog tome svakako nam idu i brojne mogućnosti koje su nam na raspolaganju, a posebno bih istaknuo i podatak da ćemo, osim na kanalu, sadržaj emitirati i koristiti i na društvenim mrežama, a sve s ciljem da, i oni koji još nisu fanovi, to postanu“, izjavio je Lovro Lajoš, glavni urednik kanala.

Tagovi: Broadcast.hr, GameBar, Dunja Trojan, Saša Cvetojević
PROČITAJ I OVO
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
ISTRAGA
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
BRUXELLES - Europska unija u ponedjeljak je otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete, u svojoj prvoj istrazi prema novom novom tehnološkom zakonodavstvu Zakona o digitalnim tržištima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE