GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u

ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
ENORMNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.04.2024 / 20:51
Autor: see
WASHINGTON - TikTok i njegova matična tvrtka ByteDance sa sjedištem u Kini zajedno su ove godine potrošili preko 7 milijuna dolara kako bi pokušali zaustaviti Kongres u donošenju zakona koji bi mogli zabraniti aplikaciju društvenih medija u Sjedinjenim Državama.

Samo je ByteDance potrošio rekordnih 2,68 milijuna dolara na interne TikTok lobiste za ciljanje Kongresa i saveznih dužnosnika tijekom prva tri mjeseca godine, prema novim izvješćima o lobiranju. TikTok je ove godine potrošio više od 4,5 milijuna dolara na televizijsku i digitalnu oglasnu kampanju protiv zakona koji bi mogao zabraniti aplikaciju, prema podacima AdImpacta.

"Ovi izdaci odražavaju rad koji radimo na edukaciji donositelja odluka o tome kako bi zakonodavstvo moglo utjecati na našu zajednicu od 170 milijuna američkih korisnika", rekao je glasnogovornik TikToka o potrošnji.

Otkrića pokazuju kako su službenici TikToka lobirali u Kongresu i izvršnom uredu predsjednika Joea Bidena u prošlom kvartalu. Izvršni ured predsjednika uključuje Vijeće za nacionalnu sigurnost, Ured za upravljanje i proračun i Ured trgovačkog predstavnika SAD-a, između ostalih odjela.

Zastupnički dom usvojio je najnoviji zakon vezan za TikTok u subotu, koji bi, ako bude potpisan, dao ByteDanceu oko devet mjeseci da se oslobodi aplikacije društvenih medija ili će biti zabranjena u SAD-u. Senat će u utorak glasovati o najnovijem zakonu o TikToku .

Predstavnički dom usvojio je sličan zakon u ožujku koji bi ByteDanceu dao otprilike šest mjeseci da se oslobodi imovine TikTok-a, ali taj je zakon u međuvremenu zastao u Senatu.

Nedavna potrošnja na unutarnje lobiranje ne uzima u obzir druga plaćanja vanjskim konzultantima. Veteran lobist David Urban dobio je 80.000 dolara u prošlom tromjesečju od strane ByteDancea kako bi pokušao utjecati na Kongres na njihov zakon o ožujku usmjeren na tehnološku tvrtku, prema izvješću o otkrivanju podataka.

To je najviše što je Urbanovoj tvrtki, LGL Advisors, platio ByteDance u određenom tromjesečju, prema saveznim podacima o lobiranju.

Urban nije odgovorio na zahtjev za komentar. Glasnogovornik Bijele kuće nije odgovorio na e-mail u kojem je tražio komentar.

TikTok je od 1. siječnja potrošio preko 400.000 dolara na vanjske lobističke tvrtke u Washingtonu.

Tagovi: ByteDance, TikTok
PROČITAJ I OVO
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
PARTNERSTVO
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
VODNJAN – Globalna cloud komunikacijska platforma Infobip i Nokia danas su najavili sklapanje partnerskog sporazuma koji će svjetskoj developerskoj zajednici omogućiti korištenje njihovih API platformi za brži razvoj široke lepeze telekomunikacijskih aplikacija, a koje su namijenjene privatnim, poslovnim i industrijskim korisnicima.
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
BOLJE OD OČEKIVANJA
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
NEW YORK - Apple (AAPL) je izvijestio o svojoj zaradi u drugom tromjesečju nakon zvona u četvrtak nadmašivši očekivanja na vrhu i dnu, ali prihod je pao 4% u odnosu na prethodnu godinu zbog sporije prodaje iPhonea, Maca, iPada i nosivih uređaja nego u istom razdoblju 2023.
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
SOLIDNO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
NEW YORK - Američka internetska trgovina Ebay u prvom je kvartalu zabilježila 2,6 milijardi dolara (2,4 milijarde eura) prihoda, što je dva posto više nego u istom razdoblju lani.
Singapore is leading startup market in the region
STARTUPS
Singapore is leading startup market in the region
SINGAPORE - Southeast Asian startup fundraising dropped to its lowest level in more than five years in January to March, according to a recent industry report, reflecting the prolonged funding slowdown in the region since the end of the COVID-19 pandemic, with little sign of recovery.
Span značajno smanjio dividendu
DIVIDENDA
Span značajno smanjio dividendu
ZAGREB - Span je objavio godišnje izvješće za 2023. godinu, rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine te je dao prijedlog raspodjele dobiti iz 2023. godine i iz zadržane dobiti iz prethodnih godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE