GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cisco lansirao sigurnosni softver koji bi trebao zaustaviti hakere koji kradu korporativne lozinke

Cisco lansirao sigurnosni softver koji bi trebao zaustaviti hakere koji kradu korporativne lozinke
NOVITETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.02.2024 / 16:28
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Cisco (CSCO) izbacuje nove sigurnosne proizvode za koje kaže da imaju za cilj poboljšati zaštitu od hakera koji uspiju provaliti u tvrtke koristeći vjerodajnice zaposlenika.

Usluga, nazvana Cisco Identity Intelligence, osmišljena je za prepoznavanje nedosljednosti u načinu na koji se korisnik kreće mrežom tvrtke i upozorava sigurnosno osoblje, dopuštajući im da prate, blokiraju i izbace uljeze iz svojih mreža.

"Analizom cijele površine napada korisnika, strojeva, usluga, aplikacija, podataka i njihovog ponašanja, Cisco Identity Intelligence premošćuje ponor između autentifikacije i pristupa", Jeetu Patel, izvršni potpredsjednik Cisca i generalni direktor sigurnosti i suradnje, stoji u priopćenju.

“Mi smo prvi dobavljač koji objedinjuje identitet, umrežavanje i sigurnost u cjelovito rješenje za rješavanje najvećeg cyber izazova modernog doba,” dodao je.

Prema Patelu, hakeri koriste sve sofisticiranija sredstva kako bi došli do vjerodajnica za prijavu zaposlenika. U nekim slučajevima, rekao je, napadači će pozvati interni centar za pomoć tvrtke i, koristeći deepfake glasa zaposlenika, dobiti pristup vjerodajnicama za prijavu preko radnika centra za pomoć koji vjeruju da su u interakciji s legitimnim zaposlenikom.

Ovo je vrsta napada visoke razine koji bi hakeri mogli koristiti za ciljanje važne infrastrukture i velikih korporacija. Stoga nemojte očekivati da će ga netko upotrijebiti da uđe u vaš Facebook račun.

Ali u slučajevima kada napadač uspije probiti korporativnu mrežu koristeći ukradene vjerodajnice, Patel kaže da će Cisco Identity Intelligence nastaviti nadzirati njihove radnje radi bilo kakve sumnjive aktivnosti. Ako se, na primjer, osoba prijavi s lokacije s koje se inače ne prijavljuje, koristi novi uređaj ili počne pokušavati eskalirati svoje mrežne povlastice, Identity Intelligence će poslati upozorenje stručnjacima za kibernetičku sigurnost tvrtke koji mogu poduzeti djelovanje protiv uljeza.

Osim praćenja obrazaca korištenja, Patel je rekao da Identity Intelligence također može utvrditi je li prošlo puno vremena otkako se korisnik prijavio u određene aplikacije ili pokušao pristupiti korporativnoj mreži s određenih uređaja.

Tagovi: Cisco, softver, lozinke, patel, cyber security
PROČITAJ I OVO
Dionice Applea u tjednu skočile 6 posto
SKOK
Dionice Applea u tjednu skočile 6 posto
NEW YORK - Među najvećim je dobitnicima prošloga tjedna bio tehnološki sektor jer je većina kompanija iz tog sektora ostvarila bolje nego što se očekivalo kvartalne poslovne rezultate.
Medtronic predstavio Hugo RAS, sustav za asistiranu robotsku kirurgiju
NOVA ERA U ROBOTICI
Medtronic predstavio Hugo RAS, sustav za asistiranu robotsku kirurgiju
ZAGREB – Medtronic, svjetski lider u medicinskoj tehnologiji, predstavio je novog kirurškog robota Huga™ RAS-a, koji predstavlja sveobuhvatno rješenje za robotski potpomognutu kirurgiju.
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
PARTNERSTVO
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
VODNJAN – Globalna cloud komunikacijska platforma Infobip i Nokia danas su najavili sklapanje partnerskog sporazuma koji će svjetskoj developerskoj zajednici omogućiti korištenje njihovih API platformi za brži razvoj široke lepeze telekomunikacijskih aplikacija, a koje su namijenjene privatnim, poslovnim i industrijskim korisnicima.
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
BOLJE OD OČEKIVANJA
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
NEW YORK - Apple (AAPL) je izvijestio o svojoj zaradi u drugom tromjesečju nakon zvona u četvrtak nadmašivši očekivanja na vrhu i dnu, ali prihod je pao 4% u odnosu na prethodnu godinu zbog sporije prodaje iPhonea, Maca, iPada i nosivih uređaja nego u istom razdoblju 2023.
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
SOLIDNO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
NEW YORK - Američka internetska trgovina Ebay u prvom je kvartalu zabilježila 2,6 milijardi dolara (2,4 milijarde eura) prihoda, što je dva posto više nego u istom razdoblju lani.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE