GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Crna Gora dala pasoš osnivaču Ethereuma Vitaliku Buterinu

Crna Gora dala pasoš osnivaču Ethereuma Vitaliku Buterinu
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.04.2022 / 07:49
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Jednom od najvećih stručnjaka u blockchain industriji, osnivaču jedne od vodećih kriptovaluta Ethereum Vitaliku Buterinu dodijeljeno je državljanstvo Crne Gore u skladu sa članom 12 Zakona o crnogorskom državljanstvu.

Buterin je stekao crnogorsko državljanstvo nakon inicijative ministra finansija i socijalnog staranja mr Milojka Spajića i mišljenja tog resora i u ponedjeljak mu je uručen pasoš, izvijestio je RTV Crne Gore.

Grupa svjetskih stručnjaka u ovoj oblasti boravila je u Crnoj Gori na poziv ministra Spajića, a saradnja sa njima smatra se posebno značajnom za doprinos razvoju crnogorske ekonomije, privlačenje investicija i otvaranje visokoplatežnih radnih mjesta u toj industriji.

Vitalik Buterin kao najpoznatije ime ove industrije će, kako se vjeruje, doprinijeti daljoj promociji Crne Gore i sveukupnom razvoju kripto industrije u
državi.
Crna Gora radi na uspostavljanju zakonodavnog okvira koji će omogućiti da se na najbolji način iskoristi ova tehnologija i da doprinese rastu bruto-domaćeg proizvoda.
Osnivač EthereumaVitalik Buterin kazao je, nakon nedavnog panela “Budućnost Sad! Nova era crnogorskih finansija", da Crna Gora mora imati dobru legislativnu osnovu, kao i kapacitete za edukaciju mladih generacija da bi građani osjetili korist od ove tehnologije.

Prema Wikipediji, Vitalij Dmitrijevič "Vitalik" Buterin rođen 1994.) kanadski je programer i pisac ruskog porijekla koji je najpoznatiji kao jedan od suosnivača Ethereuma. Buterin se uključio u kriptovalutu na samim počecima kao suosnivač Bitcoin Magazina 2011. godine. Ethereum je pokrenuo 2014. godine s Gavinom Woodom, Charlesom Hoskinsonom, Anthonyjem Di Ioriom i Josephom Lubinom.

Tagovi: Crna Gora, Ethereum, Milojko Spajić, blockchain tehnologija, Vitalik Buterin
PROČITAJ I OVO
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BOLJE OD OČEKIVANJA
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
TAIPEI - Taiwan Semiconductor Manufacturing Company u četvrtak je nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, zahvaljujući stalnoj snažnoj potražnji za naprednim čipovima, posebno onima koji se koriste u aplikacijama umjetne inteligencije.
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
REZULTATI
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
AMSTERDAM - ASML je u ponedjeljak priopćio da je dobit u prvom tromjesečju nadmašila očekivanja, dok je prodaja iznevjerila predviđanja, a kompanija ostaje pri svojim izgledima za cijelu godinu.
Cook poručio da Apple želi proizvodnju u Indoneziji
PORUKE
Cook poručio da Apple želi proizvodnju u Indoneziji
JAKARTA - Glavni izvršni direktor Applea Tim Cook rekao je da tvrtka "gleda" na proizvodnju u Indoneziji na sastanku s indonezijskim predsjednikom Jokom Widodom u srijedu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE