GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

DataBox prvi u Hrvatskoj implementirao Facility Expert softver, novo rješenje kompanije Schneider Electric

DataBox prvi u Hrvatskoj implementirao Facility Expert softver, novo rješenje kompanije Schneider Electric
IMPLEMENTACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.05.2021 / 19:34
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Podatkovni centar DataBox, najveći privatni podatkovni centar u Hrvatskoj, nedavno je implementirao EcoStruxure Facility Expert - moćno softversko rješenje kompanije Schneider Electric, osmišljeno kako bi digitaliziralo poslovanje, učinilo ga učinkovitijim i povoljnijim te povećalo pouzdanost procesa i imovine.

Svojim korisnicima, pored dinamičnog praćenja potrošnje energetskih resursa, nudi mogućnost jednostavnijeg i sistematiziranijeg održavanja opreme te rokova održavanja. Potrebe za suvišnom servisnom papirologijom, ispisivanja radnih naloga i sličnog, su uklonjene, te aplikacija omogućava lakšu koordinaciju održavanja i servisa između različitih timova.

U DataBoxu je implementirano srednjenaponsko rješenje sa plino-izoliranim sklopnim blokom RM6, kompletno niskonaponsko rješenja sa Prisma P ormarima (u kojima su ugrađeni napredni kompaktni NS/NSX prekidači sa prijenosom mjerenih veličina na komunikacijski protokol), te kompletna automatika sa PLC-om.

Facility Expert softver će u DataBoxu koristiti za praćenje potrošnje energije, te za konstantno praćenje temperature dovodnih priključaka srednjenaponskog bloka s mogućnošću alarmiranja u realnom vremenu. Uz praćenje temperature i funkcioniranje srednjenaponskog bloka, Databox je ovom implementacijom na vrijeme spriječio bilo kakve vrste štete na imovini odnosno ugroženost ljudskih života. Uz to, softver pruža opciju planiranja te zakazivanja održavanja s unaprijed definiranim besplatnim predlošcima o Schneider Electric opremi.

- Zahvaljujući ovom softveru, dobivati ćemo pravovremene informacije i upozorenja o radu sustava, te ćemo ih moći dubinski analizirati uz relevantne podatke, gdje god se nalazili. S ključnim informacijama, dostupnim na dodir prsta, možemo odlučiti hoćemo li se uputiti na lokaciju ili odgoditi intervenciju do idućeg posjeta. Tako možemo predvidjeti potrebe za održavanjem pogona ili pak samo pojedinog dijela opreme, a sve kako bismo izbjegli neugodna iznenađenja – kazao je Filip Olujić, direktor DataBoxa.

Ideja da se uz Facility Expert softver vrši kontinuirano praćenje temperature sklopne opreme, proizlazi iz podatka kako je 55% šteta na imovini nastalo uslijed požara koji je uzrokovan strujnim kvarom. Američka Nacionalna udruga za zaštitu od požara napominje i da u slučaju noćnih požara, ta šteta poveća se za još dodatnih 23%.

“Razliku između rješenja kompanije Schneider Electric i ostalih unutar industrije primijetili smo još u fazama projektiranja našeg elektroenergetskog postrojenja. Za mnoga tehnološka rješenja ranije smo morali kombinirati i koristiti više rješenja različitih proizvođača kako bismo bili sigurni da su sve komponente najbolje što nam tržište može u tom trenutku ponuditi. Kod kompanije Schneider Electric to nije slučaj jer su u mnogim svojim rješenjima ispred konkurencije, a posebno u segmentu automatizacije i digitalnih rješenja», nadovezao se Filip Olujić.
Sa ovim rješenjima DataBoxu je omogućena veća sigurnost postrojenja kroz konstantni monitoring temperature srednjenaponskog sklopnog bloka RM6.

“Tvrtka Schneider Electric je prepoznata kao vodeća tvrtka u svom segmentu poslovanja diljem svijeta ali i na našem tržištu te su mnogi naši klijenti vrlo pozitivno reagirali kada smo im rekli da smo kod povećanja svojih elektroenergetskih kapaciteta odlučili koristiti Schneider Electric opremu i iskustvo njihovih razvojnih inženjera. Često dobivamo jako pozitivne reakcije i pohvale u smjeru najozbiljnijeg elektroenergetskog postrojenja jednog podatkovnog centra u Hrvatskoj, ali i šire što nam je posebno drago», zaključio je Filip Olujić.

Tagovi: DataBox, EcoStruxure Facility Expert, Filip Olujić, Schneider Electric
PROČITAJ I OVO
OiV nositelj projekta financiranja izgradnje nacionalne agregacijske širokopojasne infrastrukture
PROJEKTI
OiV nositelj projekta financiranja izgradnje nacionalne agregacijske širokopojasne infrastrukture
ZAGREB - Do 2025. planira se dovršetak izgradnje nacionalne agregacijske širokopojasne infrastrukture, na koju bi se uključili i povezali ciljani javni korisnici diljem zemlje, a taj se projekt s 85 posto bespovratno financira iz EU fonda, dok 15 posto osigurava državni proračun, o čemu je u četvrtak na sjednici odlučila Vlada.
Payoneer sklopio sporazum s eBayom
SPORAZUM
Payoneer sklopio sporazum s eBayom
ZAGREB - Payoneer, globalna platforma za plaćanja i elektronsku trgovinu koja potiče rast milijuna digitalnih biznisa širom svijeta, objavio je pokretanje suradnje sa eBayom kako bi prodavačima u odabranim zemljama omogućio da budu plaćeni za ono što prodaju na eBay platformi.
Xiaomi skočio na prvo mjesto po broju isporuka pametnih telefona u Hrvatskoj u prvom kvartalu 2021.
NA VRHU
Xiaomi skočio na prvo mjesto po broju isporuka pametnih telefona u Hrvatskoj u prvom kvartalu 2021.
ZAGREB – Canalys, IDC i Strategy Analytics objavili su podatke za globalno tržište pametnih telefona u Q1 2021, u kojem je Xiaomi zadržao treće mjesto po broju isporučenih pametnih telefona.
Infobip preuzeo Anam Technologies, vodećeg svjetskog pružatelja SMS firewall usluge
AKVIZICIJE
Infobip preuzeo Anam Technologies, vodećeg svjetskog pružatelja SMS firewall usluge
VODNJAN - Infobip i Anam zajedno će moći pružati tehnička rješenja za više od 700 mobilnih operatera globalno pokrivajući tako 64 posto mobilnih uređaja na svijetu.
Slovenski zakon će eliminirati Huawei iz utrke za 5G
5G
Slovenski zakon će eliminirati Huawei iz utrke za 5G
LJUBLJANA - Mobilni operatori koji žele pružiti usluge u svojim mrežama vladi i kritičnoj infrastrukturi neće smjeti koristiti visoko rizičnu tehnologiju dobavljača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE