GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Developeri hrvatskog Serengetija iz Kragujevca rade za najbolje američke kompanije

Developeri hrvatskog Serengetija iz Kragujevca rade za najbolje američke kompanije
HR PRODIGY
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.05.2022 / 12:31
Autor: SEEbiz
KRAGUJEVAC - Razvojni centar poznate hrvatske IT kompanije Serengeti, otvoren u Kragujevcu, ostvaruje uspešnu saradnju sa jednom od najvećih američkih kompanija iz oblasti razvoja proizvoda za upravljanje ljudskim resursima – Human Resource Prodigy (HR Prodigy).

Serengeti, nagrađivana hrvatska kompanija za razvoj softvera, želeći da proširi svoje poslovanje na region, izabrao je krajem prethodne godine Kragujevac kao polaznu tačku širenja svog poslovanja. Iako je njihov prvobitni plan bio da za početak zaposle otprilike petoro developera, njihova kragujevačka kancelarije je u prvih šest meseci dospela do čak 20 zaposlenih. Razlog za to leži u velikoj potražnji klijenata, s posebnim akcentom na američko tržište. Tako je početkom ove godine započeta saradnja i sa kompanijom HR Prodigy, koja radi na razvoju softverskih proizvoda za upravljanje ljudskim resursima (HR), a koja pokriva ceo HR proces: od objave oglasa za radno mesto, selekcije, onboarding-a, praćenja razvoja zaposlenih, do administracije u vezi sa zaposlenima, poput praćenja radnog vremena, odsustva i benefita.

„Jako smo zadovoljni našom ekipom u Kragujevcu i planiramo i dalji rast na tržištu Srbije. Iako nam je SAD strateški fokus i tržištima pristupamo proaktivno, nudeći naše usluge, ova saradnja je ostvarena putem preporuke, što je pravi pokazatelj vrednosti naših timova i kvaliteta proizvoda“ – rekao je ovom prilikom Goran Kalanj, CEO kompanije Serengeti.

Kalanj dodaje da Serengeti planira nova ulaganja u svoje zaposlene kako bi ojačali ekspertizu u različitim područjima IT-a, kao što su Machine learning, RPA, low code i full code development. Takođe, žele da veći fokus stave na svoj proizvod FIYU, inovativnu platformu koja skraćuje vreme razvoja poslovnih aplikacija, a koju već koriste Serengetijevi kupci iz logistike i retaila.

Osnovan 2007. godine u Zagrebu, Serengeti polako dobija status multinacionalne kompanije, s obzirom na to da su već prisutni u Hrvatskoj, Srbiji i Keniji, a uskoro i u BiH. U SAD-u uglavnom sarađuju sa kompanijama iz područja industrijske proizvodnje, a pored američkog tržišta Serengeti je tokom prošle godine zakoračio i na obećavajuće skandinavsko tržište (s projektom za švedsku kompaniju Stratiteq), a takođe i na tržište Izraela (za Tevu će razvijati ključne poslovne informacijske sisteme).

Tagovi: Serengeti, Human Resource Prodigy
PROČITAJ I OVO
Amerikanci pozivaju Apple i Google da uklone TikTok
PRIJETNJA?
Amerikanci pozivaju Apple i Google da uklone TikTok
WASHINGTION - Republikanski povjerenik Federalne komisije za komunikacije (FCC) Brendan Carr oglasio se na Twitteru i pozvao Apple i Google da zabrane TikTok u svojim online trgovinama. Kako je napisao u javnom pismu, kineska društvena mreža predstavlja "neprihvatljivu prijetnju nacionalnoj sigurnosti".
Huawei i Nova-Wind predstavili rješenje za detekciju dima u šumama koristeći 5G, umjetnu inteligenciju i dronove
RJEŠENJA
Huawei i Nova-Wind predstavili rješenje za detekciju dima u šumama koristeći 5G, umjetnu inteligenciju i dronove
ZAGREB - Huawei i Nova-Wind predstavili su inovativno rješenje za prepoznavanje požara u grčkim šumama. Projekt koristi 5G tehnologiju, kao i algoritme te umjetnu inteligenciju i robotiku dronova.
Srpskom digitalnom biseru Devtechu 12,25 miliona evra za dalje širenje poslovanja
FINANSIRANJE
Srpskom digitalnom biseru Devtechu 12,25 miliona evra za dalje širenje poslovanja
BEOGRAD - Globalna kompanija za digitalne inovacije iz Srbije, Devtech, danas je objavila da je sklopila partnerstvo sa Claret Capital Partners-om, investicionim fondom iz Londona koji finansira razvoj brzo-rastućih tehnoloških kompanija.
Stiže jeftini ili besplatni Netflix s oglasima
NOVITETI
Stiže jeftini ili besplatni Netflix s oglasima
SAN FRANCISCO - Netflixov co-CEO Ted Sarandos je na Cannes Lions Advertising Festivalu potvrdio da je na putu novi Netflix servis koji će u sebi sadržavati oglase.
Microsoft želi privući gamere na Edge
STRATEŠKI
Microsoft želi privući gamere na Edge
REDMOND - Microsoftov Edge preglednik još uvijek se s mukom bori protiv Chromea i drugih internetskih preglednika, pa je ekipa iz Redmonda odlučila privući jednu veliku vojsku potencijalnih korisnika, gamera, koji bi Edgeu trebali značajno boostati popularnost.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE