GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dionice Netflixa potonule nakon što su prihodi od oglasa iznevjerili očekivanja

Dionice Netflixa potonule nakon što su prihodi od oglasa iznevjerili očekivanja
POTONUĆE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.12.2022 / 20:45
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Dionice Netflixa potonule su 7% u ranom trgovanju u četvrtak nakon što je Digiday u novom izvješću rekao da streaming div ne zadovoljava jamstva gledanosti koja je dao oglašivačima za svoju novu razinu podržanu oglasima.

Prema Digidayu, koji je citirao pet rukovoditelja agencija, Netflix sada dopušta kupcima oglasa da uzmu svoj novac natrag nakon što promaše ciljanu gledanost. Tvrtka je navodno ostvarila samo oko 80% očekivane publike.

Yahoo Finance obratio se Netflixu za komentar, ali nije odmah dobio odgovor.

Izvješće dolazi nakon što je jedan analitičar rekao u bilješci od srijede da će Netflix na kraju biti "gubitnik" u ratovima za streaming.

"Američko OTT tržište je zrelo i sljedeći koraci su jasni — smanjenje odljeva u SAD-u i globalno širenje za poticanje rasta prihoda", napisala je analitičarka Needhama Laura Martin u bilješci klijentima. "Streaming ratovi su u biti gotovi."

"Vidimo da je Netflix u konkurentskom nepovoljnijem položaju u oba ova taktička imperativa jer ne posjeduje paket za smanjenje odljeva u SAD-u, a već je u velikoj mjeri zasitio svoje offshore [ukupno adresirano tržište]", dodao je Martin. "Implicitno, očekujemo da će NFLX izgubiti pretplatnike u korist konkurenata, te bismo dionicama NFLX-a pristupili s oprezom."

Martin je tvrdio da su Disneyjev paket, koji uključuje Hulu i ESPN, zajedno s Amazon Primeovim SVOD paketom i YouTube TV-ovim AVOD paketom pravi pobjednici i "ne mogu se zamijeniti".

Govoreći za Yahoo Finance Live u srijedu, Martin je rekao: "70 do 80% ukupne ekonomije [u streamingu] će završiti u te tri tvrtke, što smo vidjeli na digitalnim tržištima."

"Svi ti paketi će uzeti udio od Netflixa, koji se ne može grupirati jer ne posjeduje ništa drugo", dodao je Martin.

Martin je sugerirao da bi se Netflix mogao bolje pozicionirati ako proda većem konglomeratu. Analitičar je prethodno predložio svog partnera koji podržava oglašavanje, Microsoft (MSFT), kao mogućeg kupca.

Tagovi: Netflix s oglasima, Netflix, Diseny
PROČITAJ I OVO
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
POTEZI
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
PEKING - Američki tehnološki div Apple uklonio je Metine aplikacije WhatsApp i Threads iz svog App Storea u Kini.
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
POTENCIJALI
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
ZAGREB - PwC i CEE Digital Coalition vjeruju da zemlje u regiji srednje i istočne Europe (CEE) imaju potencijal ojačati i razviti svoje ICT sektore i stvoriti Silicijsku dolinu EU-a, stoji u novom izvješću.
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE