GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Do 2025. godine tržište proširene stvarnosti vrijedit će 300 milijardi dolara

Do 2025. godine tržište proširene stvarnosti vrijedit će 300 milijardi dolara
PROŠIRENA STVARNOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.06.2021 / 20:43
Autor: SEEbiz
SHENZEN - Na Huaweijevom Better World Summitu o 5G i AR tehnologiji, održanom danas u Shenzhenu u Kini, predstavljen je White Paper AR Insight and Application Practice koji nudi uvid u industriju proširene stvarnosti (AR). Bob Cai, CMO Huawei Carrier BG, u svom je govoru pozvao cijelu industriju da zajedno rade na izgradnji prosperitetnog 5G i AR ekosustava.

AR pomiče granice

Trenutna predviđanja govore kako će AR tržište vrijediti 300 milijardi američkih dolara do 2025. godine. „AR će najprije usvojiti u pet velikih i prioritetnih industrija: obrazovanju, društvenim mrežama, kupovini, putovanju i navigacijama, te u gaming industriji. AR može doista omogućiti konvergenciju fizičkog i digitalnog svijeta, čineći snove stvarnošću“, rekao je Bob Cai, CMO Huawei Carrier BG.

AR čini komunikaciju učinkovitijom
Zbog COVID-19 kupci iz cijelog svijeta ne mogu osobno posjetiti Huawei, pa Huawei koristi AR za demonstraciju svojih vodećih proizvoda i rješenja na mreži, čineći komunikaciju daleko učinkovitijom. Kompanija također koristi AR za postizanje brze isporuke 5G baznih stanica, uvelike povećavajući učinkovitost isporuke.

Huawei pojednostavljuje AR

Tijekom eventa demonstrirano je i kako kompanija „proizvodi” AR. Naime, Huaweijev Air Photo koristi jedinstvene algoritme za pretvaranje 2D fotografije u digitalni 3D model, znatno pojednostavljujući AR 3D modeliranje likova.

Također, predstavljen je i Huawei AR Engine, razvojna platforma usmjerena prema mobilnim uređajima uz koju programeri trebaju napisati samo 10 redaka koda da bi stvorili AR efekte, što uvelike povećava učinkovitost razvoja AR aplikacija.

Industrija bi trebala surađivati na stvaranju 5G + AR ekosustava

Velik broj lidera i čelnih ljudi koji su sudjelovali na događanju, podijelili su svoja iskustva korištenja AR-a te razmišljanja o budućim trendovima. Prema He Chengjianu, direktoru ureda za upravljanje komunikacijama u Shenzhenu, Shenzhen je prvi grad na svijetu s punom pokrivenošću 5G SA. „ICT usluge koje predstavlja AR mogu se usvojiti u širokom spektru industrija, uključujući industrijsku proizvodnju, e-trgovinu, tržište nekretnina, uređenje doma, kulture, sporta, turizma, zdravstva i obrazovanja. AR aplikacije postale su ključni pokretač digitalne transformacije i duboko će promijeniti proizvodne metode i način na koji živimo“.

Završavajući svoj govor, Cai je rekao: "Ako želite ići brzo, idite sami; ako želite ići daleko, idite zajedno. Razvoj AR-a zahtijeva da cijela industrija surađuje i stvori prosperitetni 5G + AR lanac vrijednosti. AR i 5G kombiniraju se u pravo vrijeme. 5G uključuje AR i AR osvjetljava 5G".

Tagovi: proširena stvarnost, Huawei, Better World Summit
PROČITAJ I OVO
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BOLJE OD OČEKIVANJA
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
TAIPEI - Taiwan Semiconductor Manufacturing Company u četvrtak je nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, zahvaljujući stalnoj snažnoj potražnji za naprednim čipovima, posebno onima koji se koriste u aplikacijama umjetne inteligencije.
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
REZULTATI
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
AMSTERDAM - ASML je u ponedjeljak priopćio da je dobit u prvom tromjesečju nadmašila očekivanja, dok je prodaja iznevjerila predviđanja, a kompanija ostaje pri svojim izgledima za cijelu godinu.
Cook poručio da Apple želi proizvodnju u Indoneziji
PORUKE
Cook poručio da Apple želi proizvodnju u Indoneziji
JAKARTA - Glavni izvršni direktor Applea Tim Cook rekao je da tvrtka "gleda" na proizvodnju u Indoneziji na sastanku s indonezijskim predsjednikom Jokom Widodom u srijedu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE