GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Do 2025. godine tržište proširene stvarnosti vrijedit će 300 milijardi dolara

Do 2025. godine tržište proširene stvarnosti vrijedit će 300 milijardi dolara
PROŠIRENA STVARNOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.06.2021 / 20:43
Autor: SEEbiz
SHENZEN - Na Huaweijevom Better World Summitu o 5G i AR tehnologiji, održanom danas u Shenzhenu u Kini, predstavljen je White Paper AR Insight and Application Practice koji nudi uvid u industriju proširene stvarnosti (AR). Bob Cai, CMO Huawei Carrier BG, u svom je govoru pozvao cijelu industriju da zajedno rade na izgradnji prosperitetnog 5G i AR ekosustava.

AR pomiče granice

Trenutna predviđanja govore kako će AR tržište vrijediti 300 milijardi američkih dolara do 2025. godine. „AR će najprije usvojiti u pet velikih i prioritetnih industrija: obrazovanju, društvenim mrežama, kupovini, putovanju i navigacijama, te u gaming industriji. AR može doista omogućiti konvergenciju fizičkog i digitalnog svijeta, čineći snove stvarnošću“, rekao je Bob Cai, CMO Huawei Carrier BG.

AR čini komunikaciju učinkovitijom
Zbog COVID-19 kupci iz cijelog svijeta ne mogu osobno posjetiti Huawei, pa Huawei koristi AR za demonstraciju svojih vodećih proizvoda i rješenja na mreži, čineći komunikaciju daleko učinkovitijom. Kompanija također koristi AR za postizanje brze isporuke 5G baznih stanica, uvelike povećavajući učinkovitost isporuke.

Huawei pojednostavljuje AR

Tijekom eventa demonstrirano je i kako kompanija „proizvodi” AR. Naime, Huaweijev Air Photo koristi jedinstvene algoritme za pretvaranje 2D fotografije u digitalni 3D model, znatno pojednostavljujući AR 3D modeliranje likova.

Također, predstavljen je i Huawei AR Engine, razvojna platforma usmjerena prema mobilnim uređajima uz koju programeri trebaju napisati samo 10 redaka koda da bi stvorili AR efekte, što uvelike povećava učinkovitost razvoja AR aplikacija.

Industrija bi trebala surađivati na stvaranju 5G + AR ekosustava

Velik broj lidera i čelnih ljudi koji su sudjelovali na događanju, podijelili su svoja iskustva korištenja AR-a te razmišljanja o budućim trendovima. Prema He Chengjianu, direktoru ureda za upravljanje komunikacijama u Shenzhenu, Shenzhen je prvi grad na svijetu s punom pokrivenošću 5G SA. „ICT usluge koje predstavlja AR mogu se usvojiti u širokom spektru industrija, uključujući industrijsku proizvodnju, e-trgovinu, tržište nekretnina, uređenje doma, kulture, sporta, turizma, zdravstva i obrazovanja. AR aplikacije postale su ključni pokretač digitalne transformacije i duboko će promijeniti proizvodne metode i način na koji živimo“.

Završavajući svoj govor, Cai je rekao: "Ako želite ići brzo, idite sami; ako želite ići daleko, idite zajedno. Razvoj AR-a zahtijeva da cijela industrija surađuje i stvori prosperitetni 5G + AR lanac vrijednosti. AR i 5G kombiniraju se u pravo vrijeme. 5G uključuje AR i AR osvjetljava 5G".

Tagovi: proširena stvarnost, Huawei, Better World Summit
PROČITAJ I OVO
Amazon istražuje toksično ponašanje zaposlenika
ISTRAGA
Amazon istražuje toksično ponašanje zaposlenika
SEATTLE - Amazon trenutno provodi istragu zbog toksičnog ponašanja zaposlenika unutar odjela za računalstvo u oblaku. Riječ je o potezu koji, objašnjava Bloomberg, prati internu peticiju zaposlenika koji tvrde da se unutar tvrtke vrši sustavno zlostavljanje te da se zauzima 'negativno stajalište prema ženama i nedovoljno predstavljenim skupinama'.
Pametni telefon kao senzor koji očitava onečišćenje tla ili vode
INOVACIJE
Pametni telefon kao senzor koji očitava onečišćenje tla ili vode
CAMBRIDGE - Istraživači sa Sveučilišta u Cambridgeu pokazali su kako se tipični na dodir osjetljivi zaslon može koristiti za identificiranje uobičajenih ionskih onečišćenja u tlu ili vodi za piće ispuštanjem uzoraka tekućine na zaslon.
Uplift - nova platforma za male i srednje poduzetnike, posebice iz turizma
POMOĆ U POSLOVANJU
Uplift - nova platforma za male i srednje poduzetnike, posebice iz turizma
ZAGREB - Uplift.hr nova je platforma za informacije i edukcije mikro, malih i srednjih poduzetnika kao pomoć njihovom poslovanju, a u sklopu platforme je i Uplift akademija koja turističkim poduzetnicima nudi edukaciju za njihove potrebe, izvijestili su u ponedjeljak iz Mastercarda koji su to osmislili i provode.
TSMC: Prerano je govoriti o širenju u Njemačkoj
ČIPOVI
TSMC: Prerano je govoriti o širenju u Njemačkoj
TAIPEI - Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (TSMC) objavio je u ponedjeljak da je prerano reći hoće li graditi tvornice u Njemačkoj i da su razgovori u ranoj fazi.
Tinejdžer priznao Bezosu: Nikad nisam ništa naručio preko Amazona
PRIZNANJE
Tinejdžer priznao Bezosu: Nikad nisam ništa naručio preko Amazona
AMSTERDAM - Nizozemski tinejdžer koji je postao najmlađi svemirski putnik na svijetu ovaj je tjedan iznenadio milijardera Jeffa Bezosa rekavši mu tijekom leta da nikad nije ništa naručio preko Amazona.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE