GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Do 6. srpnja prijave za upis pilot-programa Dizajn i razvoj videoigara

Do 6. srpnja prijave za upis pilot-programa Dizajn i razvoj videoigara
PROGRAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.06.2021 / 10:23
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Prijave za upis na pilot program cjeloživotnog obrazovanja ‘Dizajn i razvoj videoigara’ otvorene su do 6. srpnja, putem mrežne stranice Edu4Games: edu4games.adu.hr , objavila je Akademija dramskih umjetnosti (ADU) Sveučilišta u Zagrebu.

Na pripremama za provođenje novog studija i programa cjeloživotnog obrazovanja rade nastavnici pet sastavnica Sveučilišta u Zagrebu i stručnjaci iz industrije videoigara, a na jesen počinje provođenje pilotiranja četiri nova programa – Dizajner videoigara, Programer videoigara, Producent videoigara i Vizualni umjetnik videoigara.

Početak programa predviđen je od 6. rujna ove godine u trajanju od 12 tjedana u Zagrebu i online, u poslijepodnevnim satima, navode na ADU.

Odabrani kandidati bit će pozvani na prijemni ispit koji će biti održan online od 12. do 14. srpnja, a sastojat će se od testa opće kulture i informiranosti te razgovora s kandidatima.

Prvi javni sveučilišni studij dizajna i razvoja videoigara

Diplomski studij bit će namijenjen svim studentima završenih preddiplomskih studija, bez obzira dolaze li s ekonomskih, filozofskih, umjetničkih, tehničkih ili bilo kojih drugih fakulteta i akademija. Za redovne studente studij će biti besplatan.

U pripremi prvoga javnog sveučilišnog studija dizajna i razvoja videoigara udružilo se pet zagrebačkih fakulteta različitih područja. Izvodit će se na Akademiji dramskih umjetnosti, čiji su partneri Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER), Akademija likovnih umjetnosti (ALU), Fakultet organizacije i informatike (FOI) i Studij dizajna pri Arhitektonskom fakultetu zagrebačkoga Sveučilišta.

Iz ADU navode da su za izradu videoigre potrebna multidisciplinarna znanja iz dramskoga i audiovizualnoga područja, likovnosti, dizajna, programiranja i računarstva te organizacijskih znanosti što ne ni jedan postojeći program obrazovanja.

Budući studij temeljit će se na novodefiniranim standardima kvalifikacija i zanimanja koji će biti uneseni u Hrvatski kvalifikacijski okvir (HKO).

Studentima će nuditi četiri smjera - dizajner videoigara, vizualni umjetnik videoigara, programer videoigara i producent videoigara. Dio predmeta bit će zajednički za sve studente poput predmeta "Povijest, teorija i analiza igre" ili "Osnove dizajna i razvoja videoigara", dok će drugi biti kreirani po smjerovima.

Odabiru predmeta koje će studenti slušati prethodila je analiza 30-ak studijskih programa kakve izvode visokoškolske institucije u svijetu.

Iz ADU ističu da projekt ima veliku potporu industrije igara u Hrvatskoj, a mnogi gostujući predavači dolaze iz prepoznatih hrvatskih studija za razvoj videoigara poput Croteama, GameChucka, Playrixa, ZeroLife Gamesa i Exordium Gamesa.

Više o budućem studijskom programu i programu cjeloživotnog učenja može se pronaći na službenoj stranici projekta Edu4Games: edu4games.adu.hr

Tagovi: Croteama, GameChuck, Playrix, ZeroLife Games
PROČITAJ I OVO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
ENORMNO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
WASHINGTON - TikTok i njegova matična tvrtka ByteDance sa sjedištem u Kini zajedno su ove godine potrošili preko 7 milijuna dolara kako bi pokušali zaustaviti Kongres u donošenju zakona koji bi mogli zabraniti aplikaciju društvenih medija u Sjedinjenim Državama.
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
DOBRE BROJKE
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
NEW YORK - Spotify Technology (SPOT) objavio je u utorak fiskalnu zaradu u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja analitičara. Audio gigant je također ostvario profit jer nastavlja provoditi svoju nedavnu strategiju "učinkovitosti".
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
POTONUĆE
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
PEKING - Appleova prodaja iPhonea oštro je pala u Kini u prvom tromjesečju ove godine, a tvrtka je osjetila jaku konkurenciju domaće marke Huawei, prema novom izvješću tvrtke za istraživanje tržišta Counterpoint Research.
Apple blizu dogovora s FIFA-om oko TV prava
DOGOVOR
Apple blizu dogovora s FIFA-om oko TV prava
NEW YORK - Globalno upravno tijelo nogometa FIFA blizu je dogovora s Appleom da toj tehnološkoj kompaniji da svjetska televizijska prava za novi, jednomjesečni klupski turnir, izvijestio je u ponedjeljak New York Times.
Alphabet ima toliko gotovine da bi mogao početi isplaćivati dividende
DIVIDENDA
Alphabet ima toliko gotovine da bi mogao početi isplaćivati dividende
NEW YORK - Alphabet Inc. donosi toliko novca da rastu nade da će naučiti nešto iz prmjera Meta Platformsa i početi isplaćivati dividendu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE