GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Domaćem startupu Mindsmithsu globalna nagrada za odgovornu primjenu AI-ja

Domaćem startupu Mindsmithsu globalna nagrada za odgovornu primjenu AI-ja
NAGRADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.11.2021 / 13:29
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Domaći startup Mindsmiths koji se bavi umjetnom inteligencijom (AI) dobio je globalnu nagradu "Top of AI Startups" za odgovornu primjenu umjetne inteligencije u konkurenciji 17 projekata iz deset zemalja, izvijestili su u ponedjeljak iz te tvrtke.

Nagradu "Top of AI Startups" Mindsmiths je dobio od organizacije "Alliance for Responsible AI" koja podržava razvoj sigurne, pouzdane i inkluzivne primjene tehnologije umjetne inteligencije i koja je njegovu AI platformu prepoznala kao najbolju.

Mindsmithsova AI platforma omogućuje stvaranje autonomnih sustava podrške (engl. Autonomous Support System - ASS), koji primjenu nalaze u nizu industrija, od zdravstvene skrbi za kronične pacijente do financijskih savjeta klijentima u bankarskom sektoru.

Na drugom mjestu, uza Mindsmithsa, našao se startup iz Rusije i UAE-a "Life Peak", koji kao digitalni sustav omogućuje online praćenje i predviđanje opasnog psihofizičkog stanja za pojedince, dok je treći španjolski "Insikt" koji razvija AI modele koji omogućuju organizacijama da prikupe obavještajne podatke o online aktivnostima direktno povezanima s terorizmom, govorom mržnje, ekstremizmom, radikalizacijom ili trgovinom ljudima.

"Umjetna inteligencija je alat koji mora biti korišten za ljudsko dobro. Iako postoje prijetnje povezane s umjetnom inteligencijom, uvjereni smo da ta tehnologija mora služiti ljudima i zato smo pokrenuli i natjecanje koje će svake godine prepoznati i nagraditi startupe koji rade na projektima za dobrobit društva", prenose iz Mindsmithsa poruku predsjednika organizacije "We The Humans" Juana Ignacia Rouyeta povodom tih nagrada.

Ta je organizacija članica "Alliance for Responsible AI", uz još organizacije "Global AI Ethics Institute", "Beyond the Horizon" i "Futurous", koje zajedno podržavaju razvoj sigurne, pouzdane i inkluzivne primjene tehnologije umjetne inteligencije. Cilj im je, uz ostalo, otvoriti diskusiju s javnim institucijama i tijelima u Europi kako bi se osiguralo da umjetna inteligencija bude uključiva i u razvoju ne izostavlja nijednog pojedinca ili skupinu.

Zato su osnovali nagradu "Top of AI Startups" čija je svrha dati prepoznatljivost inicijativama na području umjetne inteligencije koje slijede etičke smjernice za pouzdanu umjetnu inteligenciju Europske komisije.

Tagovi: Mindsmiths, Alliance for Responsible AI
PROČITAJ I OVO
Fond Feelsgood ulaže 1,3 milijuna eura u domaći startup BE-ON za pomoć blokiranima
INVESTICIJE
Fond Feelsgood ulaže 1,3 milijuna eura u domaći startup BE-ON za pomoć blokiranima
ZAGREB - Hrvatski fond rizičnog kapitala za investiranje s društvenim učinkom Feelsgood sklopio je ugovor o ulaganju 1,3 milijuna eura u domaći startup BE-ON specijaliziran za financijsko savjetovanje građana u financijskim poteškoćama i pomoć blokiranima, izvijestili su u srijedu iz tog fonda.
Infinum širi poslovanje na Makedoniju i preuzima tvrtku 3P Development
ŠIRENJE
Infinum širi poslovanje na Makedoniju i preuzima tvrtku 3P Development
ZAGREB - Domaća IT tvrtka Infinum potpisala je ugovor o preuzimanju makedonske tvrtke 3P Development koja se bavi razvojem mobilnih i web aplikacija te u iduće tri godine planira ulagati i povećati broj zaposlenih u toj tvrtki sa sadašnjih 30 na oko 100, izvijestili su u srijedu iz Infinuma, ne navodeći iznos te transakcije.
Australija priprema novu regulativu za tehnološke divove
REGULATIVA
Australija priprema novu regulativu za tehnološke divove
CANBERRA - Australski premijer Scott Morrison sprema se najaviti parlamentarnu istragu koja bi trebala analizirati upotrebu algoritama u velikim tehnološkim tvrtkama i potrebu za novim zakonima koji bi ograničili prikupljanje podataka o korisnicima.
Twitter zabranjuje dijeljenje osobnih fotografija i videa bez pristanka
ZABRANE
Twitter zabranjuje dijeljenje osobnih fotografija i videa bez pristanka
ZAGREB - Twitter je u utorak priopćio da neće dopustiti dijeljenje osobnih fotografija ili video snimki bez pristanka osobe koje se to tiče.
Parag Agrawal novi CEO Twittera
PROMJENE
Parag Agrawal novi CEO Twittera
ZAGREB - Parag Agrawal, glavni tehnološki direktor tvrtke, preuzet će kormilo, objavila je tvrtka u ponedjeljak. Jack Dorsey se povukao.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE