GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Donacija Huawei tableta vrijednih 250.000 kuna za stradale zagrebačke obitelji

Donacija Huawei tableta vrijednih 250.000 kuna za stradale zagrebačke obitelji
POHVALNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.04.2020 / 14:22
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ministar uprave Ivan Malenica i glavni direktor Huaweija u Hrvatskoj Zhang Heng posjetili su u ponedjeljak zagrebačke obitelji koje su nakon potresa smještene u Studentskom domu Cvjetno naselje i uručili im tablete, donaciju kineske kompanije Huawei, vrijednu 250 tisuća kuna.

U Studentskom domu smještene su obitelji Zagrepčana čiji su stambeni objekti stradali u razornom potresu koji je 22. ožujka pogodio Zagreb. Kineska tehnološka kompanija Huawei donirala im je 170 tableta MediaPad T5 10.

Ministar Malenica razgovarao je s građanima o njihovoj svakodnevici u privremenom smještaju, podsjetivši na mogućnosti digitalnih usluga koje im mogu olakšati sadašnju situaciju, priopćeno je iz Ministarstva uprave.

"Upravo je u ovakvim uvjetima digitalizacija ključna te do izražaja dolaze sve njezine prednosti – iako smo udaljeni, povezani smo“, rekao je ministar uprave.

"Željeli smo našim sugrađanima pogođenima potresom, koji su morali privremeno iseliti iz svojih domova, makar malo olakšati svakodnevicu. Nadamo se kako će tableti najmlađima pomoći pratiti online nastavu, a starijima olakšati pravovremeno informiranje, kontakt s obitelji i ispunjavanje svog slobodnog vremena”, rekao je glavni direktor Huaweija u Hrvatskoj Zhang Heng.

Ministar Malenica osvrnuo se i na ciljeve u digitalizaciji javne uprave nakon pandemije, istaknuvši da je svaka kriza ujedno i prilika za razvoj, nove ideje i rješenja.

"Digitalizacija javne uprave odvija se već neko vrijeme, a iskustvima iz borbe s koronavirusom možemo izaći jači te vjerujem kako će se sva tijela pridružiti ubrzanoj digitalizaciji i već započete projekte ubaciti u višu brzinu“, poručio je Malenica.

"Kada prođe ova pandemija, budućnost 'Andrije' je u hrvatskoj javnoj upravi, kao virtualnog suradnika koji može komunicirati po raznim pitanjima s građanima. Na taj način smo se otvorili na području zdravstva, a u budućnosti planiramo i na području javne uprave“, zaključio je Malenica.

Iz Ministarstva uprave također navode da se ubrzano radi na projektu digitalizacije radi pojednostavljenja komunikacije između građana i javne uprave te ubrzanog pribavljanja dokumenata.

Podsjećaju da je putem e-Građana, koji ima više od 950.000 korisnika i nudi 72 usluge, korisnicima dostupan niz e-usluga kao što su uvid u Matične knjige, u izabranog liječnika, laboratorijske nalaze, terapije. Također, građani mogu provjeriti i ocjene svog djeteta u školi unutar usluge e-Dnevnik, prijaviti rođenje djeteta putem usluge e-Novorođenče, kao i dugi niz usluga, navodi se u priopćenju.

Primopredaji tableta su nazočili i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić, zamjenik ravnatelja SC-a Marijo Župan te sanacijski upravitelj SC-a Mirko Bošnjak.

Tagovi: Huawei, donacija Huaweija, Ivan Malenica, potres u Zagrebu, Zhang Heng, Bernard Gršić, Mirko Bošnjak
PROČITAJ I OVO
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
POTEZI
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
PEKING - Američki tehnološki div Apple uklonio je Metine aplikacije WhatsApp i Threads iz svog App Storea u Kini.
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
POTENCIJALI
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
ZAGREB - PwC i CEE Digital Coalition vjeruju da zemlje u regiji srednje i istočne Europe (CEE) imaju potencijal ojačati i razviti svoje ICT sektore i stvoriti Silicijsku dolinu EU-a, stoji u novom izvješću.
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE