GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dvije trećine stanovnika EU kupuje preko interneta

Dvije trećine stanovnika EU kupuje preko interneta
E-TRGOVINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.10.2021 / 07:41
Autor: SEEbiz / mreža
ZAGREB - Gotovo dvije trećine (65 %) odraslog stanovništva EU-a izvijestilo je da je u 2020. godini kupilo/naručilo robu ili usluge putem interneta.

Eurostat je za svoje svrhe e-trgovinu definirao kao kupnja robe ili usluga putem elektroničkih transakcija, uključujući slanje narudžbi za robu ili usluge putem interneta (plaćanje i krajnja isporuka robe ili usluge mogu se obavljati na internetu ili izvan njega).

Sklonost upotrebi e-trgovine, kao i mnoge druge internetske aktivnosti, usko je povezana s dobi. Na primjer, broj osoba u dobi od 25 do 34 godine bio je 2,5 puta veći od vjerojatnosti da su se koristili internetom za kupnju/narudžbu robe ili usluga (83 %) u usporedbi s osobama u dobi od 65 do 74 godine (33 %). Međutim, taj se digitalni jaz među generacijama postupno zatvara.

U otprilike jednoj petini europskih regija (42 od 197 regija za koje su dostupni podaci), manje od polovine odraslog stanovništva 2020. godine naručilo je robu ili usluge putem interneta. Velika većina njih nalazila se u istočnim i južnim regijama EU-a. Posebno je mala sklonost upotrebi e-trgovine u Bugarskoj, Rumunjskoj i središnjim/južnim regijama Italije. To može odražavati, barem djelomično, relativno niske razine pristupa internetu/korištenja interneta i relativno velik broj osoba koje nemaju bankovni račun (čime je teže plaćati na internetu).

Tagovi: online trgovina, internetska trgovina, Europska unija, Eurostat, Factcool
PROČITAJ I OVO
Dobrodošli u metaverzum
NOVA STVARNOST
Dobrodošli u metaverzum
ZAGREB - Ukratko ga se može opisati kao digitalnu realnost povezanu u svjetskoj mreži, ali i s elementima društvenih mreža, "proširene" stvarnosti i video igara.
Squid Game udvostručio gledanost Netflixa
GLEDANOST
Squid Game udvostručio gledanost Netflixa
NEW YORK - Platforma za streaming Netflix udvostručila je broj pretplatnika u trećem tromjesečju zahvaljujući tv serijama s neengleskog govornog područja, među kojima se izdvajao južnokorejski hit "Squid Game".
Facebook bi uskoro mogao promijeniti ime
REBRANDING
Facebook bi uskoro mogao promijeniti ime
WASHINGTON - Facebook, koji se suočava sa sve oštrijim kritikama regulatornih tijela i zastupnika zbog svoje poslovne prakse, namjerava se rebrendirati pod novim imenom, prenosi u srijedu Reuters pozivajući se na The Verge.
Slovenci kolektivno tužili Apple
TUŽBA
Slovenci kolektivno tužili Apple
LJUBLJANA - U kolektivnoj tužbi za naknadu štete, slovenski Zavod Kolektiv 99 traži od Applea 27,5 milijuna eura odštete nastale namjernim usporavanjem rada i smanjenjem raspona funkcionalnosti određenih modela iPhonea.
Facebook, optužen za diskriminaciju Amerikanaca, platit će 14 milijuna dolara
EPILOG
Facebook, optužen za diskriminaciju Amerikanaca, platit će 14 milijuna dolara
NEW YORK - Facebook je u utorak pristao platiti 14,24 milijuna dolara kako bi zaustavio sudski progon američkih vlasti koje ga optužuju da je neka dobro plaćena radna mjesta namijenio stranim državljanima, na štetu američkih građana i stanovnika sa stalnom dozvolom boravka (zelenom kartom).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE