GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EK uputila važno upozorenje Googleu

EK uputila važno upozorenje Googleu
UPOZORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.07.2021 / 22:40
Autor: SEEbiz
BRUXELLES - Googleova tražilica sve više prikazuje izravne komercijalne ponude kao odgovor na internetska pretraživanja potrošača, posebno u vezi s hotelima i letovima.

Europska komisija, zajedno s nizozemskom i belgijskom mrežom potrošačke suradnje, pozvala je Google da pojasni kada djeluje kao izravni prodavač ili posrednik i da poboljša usklađenost s europskim zakonodavstvom općenito za svoje različite usluge.

Između ostalog, očekuje se da Google prikaže konačne cijene letova i hotela, uključujući naknade i poreze, koji se mogu unaprijed izračunati u razumnim granicama.

Uz to, Google mora pregledati opće uvjete i odredbe Google Store-a, budući da je Mreža za zaštitu potrošača utvrdila da u nekim slučajevima postoji značajna neravnoteža između prava potrošača i prodavatelja, na štetu potrošača, navodi se u današnjoj izjavi.

"Potrošači u EU-u ne bi trebali biti zavedeni upotrebom tražilica kada planiraju svoj odmor. Moramo osnažiti potrošače da donose odluke na temelju nepristranih i transparentnih informacija ", rekao je Didier Reynders, europski povjerenik za pravosuđe.

Očekuje se da će Google u roku od dva mjeseca obavijestiti Europsku komisiju i mrežu za suradnju na polju zaštite potrošača o promjenama u svojoj poslovnoj praksi. Ako Googleove obveze ne budu dovoljne, slijede daljnji razgovori. Nacionalne vlasti mogu na kraju odlučiti nametnuti sankcije, rekla je komisija.

Tagovi: Europska komisija, Google, internet, Google Store
PROČITAJ I OVO
WhatsApp planira veliku promjenu
PROMJENE
WhatsApp planira veliku promjenu
ZAGREB - Facebookova platforma za dopisivanje već neko vrijeme stoji neokaljena ostatkom njihovog ekosustava, no to bi se uskoro moglo promijeniti uvođenjem nečega što se najlakše može opisati kao poslovni imenik.
Ikea lansira niz proizvoda za gamere
NOVI ISKORAK
Ikea lansira niz proizvoda za gamere
ZAGREB - Od listopada ove godine, Ikea će svoju ponudu proširiti na ciljanu grupu korisnika, gamere, za koje će u ponudi imati više od 30 novih proizvoda.
Preminuo Clive Sinclair
IN MEMORIAM
Preminuo Clive Sinclair
ZAGREB - Umro je sir Clive Marles Sinclair, tvorac čitave linije 8-bitnih računala koja su redefinirala računalstvo u 80-tima i iz domene znanstvenika i profesionalaca približile ga kućnim korisnicima ponajprije u Velikoj Britaniji, ali i Europi i čitavom svijetu.
HAKOM: Porast prihoda i ulaganja na tržištu elektroničkih komunikacija
RAST
HAKOM: Porast prihoda i ulaganja na tržištu elektroničkih komunikacija
ZAGREB - Na tržištu elektroničkih komunikacija u prvoj polovici 2021. ukupni prihodi porasli su pet posto u odnosu na isto razdoblje 2020., dok su ulaganja operatora povećana za četiri posto, posebice u svjetlovodnu (optičku) mrežnu infrastrukturu, za 121 posto, podaci su Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM).
Vlada odobrila potpisivanje Memoranduma o suglasnosti s Amazonom
ZELENO SVJETLO
Vlada odobrila potpisivanje Memoranduma o suglasnosti s Amazonom
ZAGREB - Vlada je u četvrtak odobrila potpisivanje Memorandum o suglasnosti Vlade i Amazona, kojim želi potaknuti digitalnu transformaciju, inovativnost i gospodarski razvoj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE