GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ericsson najavio otvaranje DSSD centra u Srbiji

Ericsson najavio otvaranje DSSD centra u Srbiji
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.08.2021 / 20:50
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Kompanija Ericsson danas je najavila otvaranje novog Centra za realizaciju digitalnih usluga (Digital Services Service Delivery – DSSD) u Beogradu, što će doprineti razvoju 5G tehnologije u Srbiji.

Ovaj savremeni centar će se fokusirati na mrežnu virtuelizaciju i 5G mreže razvijene na tehnologiji oblaka, čime će osnažiti globalni 5G ekosistem, oslanjajući se na postojeću saradnju kompanije Ericsson sa srpskim mobilnim operaterima.

Ova najava obeležava 25 godina poslovanja kompanije Ericsson u Srbiji, a objavljena je tokom diskusije na temu „5G za razvoj i inovacije u Srbiji“, koju je organizovao NJ. E. Jan Lundin, ambasador Kraljevine Švedske u Republici Srbiji, povodom posete švedske parlamentarne delegacije na čelu sa NJ. E. Andreasom Norlenom, predsednikom švedskog Parlamenta. Sastanku su prisustvovali, između ostalih, ključni predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva unutrašnjih poslova, srpskih mobilnih operatera i Antonio Passarella, direktor kompanije Ericsson za Srbiju.

DSSD centar kompanije Ericsson u Srbiji već je angažovao više od dvadeset lokalnih profesionalaca i nastavlja potragu za kadrovima među studentima različitih disciplina. Otvaranje centra u Srbiji oslanja se na strateška partnerstva koja je Ericsson uspostavio tokom više od decenije sa vodećim fakultetima širom zemlje.

Sa prelaskom na 5G, od mobilnih mreža se očekuje da podrže mnogo širi spektar usluga i veću količinu podataka nego do sada, uz veći stepen inteligencije, virtuelizacije i automatizacije. DSSD centar kompanije Ericsson funkcionisaće u središtu ove mrežne evolucije ka 5G tehnologiji, koja će omogućiti inteligentna rešenja za ljude, kompanije i društvo na lokalnom i globalnom nivou i obezbetiti telekomunikacionim operaterima nove izvore prihoda, kao i nove oblike saradnje sa preduzećima i izvanredna iskustva za krajnje korisnike.

Novozaposleni u DSSD centrali će raditi na najnaprednijim, najsavremenijim tehnologijama za 5G mreže – npr. virtuelizacija mrežnih funkcija, aplikacije i infrastruktura razvijena na tehnologiji oblaka, automatizacija mreže i veštačka inteligencija – za klijente kompanije Ericsson ne samo u Srbiji, već i širom Evrope i Latinske Amerike.

Antonio Passarella, direktor kompanije Ericsson za Srbiju, kaže: „5G tehnologija je jedinstvena platforma za otvorene inovacije od koje se očekuje da podstakne srpsku ekonomiju i globalnu konkurentnost. Ona može da doprinese privlačenju više dugoročnih ulaganja u zemlju i da za sve razvijeniju digitalnu ekonomiju naše zemlje bude dodatna pokretačka snaga u budućnosti. DSSD centar stiže u pravom trenutku zbog toga što će odigrati ključnu ulogu u ubrzanom usvajanju 5G tehnologije u Srbiji i šire. Ovo je još jedan dokaz naše dugoročne posvećenosti i kontinuiranog ulaganja u podršku mladim kadrovima i širenju digitalnih veština.“

Tagovi: Ericsson, DSSD centar, Antonio Passarella, Centar za realizaciju digitalnih usluga
PROČITAJ I OVO
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
POTEZI
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
PEKING - Američki tehnološki div Apple uklonio je Metine aplikacije WhatsApp i Threads iz svog App Storea u Kini.
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
POTENCIJALI
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
ZAGREB - PwC i CEE Digital Coalition vjeruju da zemlje u regiji srednje i istočne Europe (CEE) imaju potencijal ojačati i razviti svoje ICT sektore i stvoriti Silicijsku dolinu EU-a, stoji u novom izvješću.
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE