GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ericsson zaključio stoti 5G komercijalni sporazum

Ericsson zaključio stoti 5G komercijalni sporazum
5G
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.08.2020 / 14:04
Autor: SEEbiz
STOCKHOLM - Ericsson je obilježio značajnu 5G prekretnicu osiguravši kompaniji 100.-ti komercijalni 5G sporazum ili ugovor s pojedinim pružateljem komunikacijskih usluga. Ova brojka uključuje 58 javno objavljenih ugovora i 56 5G mreža u radu na pet kontinenata.

Ova je prekretnica ostvarena objavom 5G ugovora s Telekomom Slovenije 12. kolovoza. Ericsson je surađivao s glavnim pružateljima usluga kao strateškim partnerima od samih početaka razvoja 5G istraživanja i razvoja. Korporacija je prvo javno 5G partnerstvo obznanila 2014. godine.

Nakon početnih tehnoloških angažmana i partnerstava sa zaključenim memorandumima razumijevanja uslijedila su 5G New Radio (NR) testiranja tehnologije. Nakon toga, korporacija je objavila komercijalne ugovore i one o izgradnjama mreža. Informacije o prvoj komercijalnoj mreži u radu objavljene su 2018.

Ericssonovi ugovori obuhvaćaju implementaciju radijskih pristupnih mreža (RAN) i jezgrenih mreža, koje omogućuju proizvodi i rješenja iz portfelja Ericssonovog radijskog sustava i portfelja jezgrene mreže.

Ericssonove implementacije 5G tehnologije uključuju nesamostalni 5G, samostalni 5G i Ericssonovu tehnologiju za dijeljenje spektra - Ericsson Spectrum Sharing. One također uključuju cloud native sposobnosti s Ericssonovom dvojnom 5G jezgrenom mrežom.

Ericsson je implementirao 5G u visokim, srednjim i niskim frekvencijskim pojasevima u različitim urbanim, prigradskim i ruralnim područjima kao podršku slučajevima pojačanog mobilnog širokopojasnog pristupa i fiksnog bežičnog pristupa. Na nekim razvijenim 5G tržištima, pružatelji komunikacijskih usluga nude usluge proširene i virtualne stvarnosti u obrazovanju, zabavi i igranju računalnih igara koje omogućuje 5G.

Börje Ekholm, Predsjednik i CEO Ericssona izjavio je: “Potrebe naših kupaca bile su najvažnije za razvoj i evoluciju Ericssonove 5G tehnologije u svim dijelovima našeg portfelja od samog početka. Ponosni smo da je ta predanost rezultirala time da je 100 pojedinih pružatelja komunikacijskih usluga iz cijelog svijeta odabralo našu tehnologiju za pokretanje svojih 5G ambicija o uspjehu. Naši kupci će i dalje ostati na glavnom mjestu kako bismo im pomogli da svojim pretplatnicima, industriji, društvu i državama osiguraju sve dobrobiti 5G kao kritične nacionalne infrastrukture.”

Ericsson je također radio s pružateljima usluga, sveučilištima, tehnološkim institutima i industrijskim partnerima kako bi razvio i unaprijedio 5G poslovne i korisničke slučajeve. Ti korisnički slučajevi uključuju automatizaciju proizvodnih pogona, pametne urede, kirurgiju na daljinu i druge poslovne i primjene u Industriji 4.0.
Neka partnerstva su rezultirala u implementaciji 5G dediciranih mreža, uključujući one u Ericssonovim proizvodnim pogonima u cijelom svijetu.

Tagovi: Ericsson, 5G tehnologija, 5G mreža, Börje Ekholm
PROČITAJ I OVO
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
ENORMNO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
WASHINGTON - TikTok i njegova matična tvrtka ByteDance sa sjedištem u Kini zajedno su ove godine potrošili preko 7 milijuna dolara kako bi pokušali zaustaviti Kongres u donošenju zakona koji bi mogli zabraniti aplikaciju društvenih medija u Sjedinjenim Državama.
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
DOBRE BROJKE
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
NEW YORK - Spotify Technology (SPOT) objavio je u utorak fiskalnu zaradu u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja analitičara. Audio gigant je također ostvario profit jer nastavlja provoditi svoju nedavnu strategiju "učinkovitosti".
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
POTONUĆE
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
PEKING - Appleova prodaja iPhonea oštro je pala u Kini u prvom tromjesečju ove godine, a tvrtka je osjetila jaku konkurenciju domaće marke Huawei, prema novom izvješću tvrtke za istraživanje tržišta Counterpoint Research.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE