GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Essperta i InfoDom objavili strateško povezivanje

Essperta i InfoDom objavili strateško povezivanje
POVEZIVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.11.2018 / 18:19
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Start-up kompanija Essperta i InfoDom grupa u utorak su objavile zajedničko strateško povezivanje kojim planiraju postati regionalni lider za podršku upravljanju promjenama za digitalnu transformaciju te za upravljanje znanjem unutar kompanija.

Essperta se pridružuje InfoDom grupi, pri čemu će Essperta i InfoDom nastaviti poslovati kao zasebni pravni subjekti, a cilj je osnažiti Esspertu da se "nastavi razvijati na postavkama na kojima je nastala", istaknuo je.

Essperta je hrvatski start-up osnovan 2015. godine, koji stoji iza jedinstvene platforme za učenje i upravljanje znanjem Performa 365, koja je u potpunosti integrirana s Microsoft tehnologijama. Cilj Essperte je davanje potpore kompanijama u procesu kontinuirane transformacije, a uz pomoć navedene platforme.
InfoDom grupa djeluje već 20 godina te je fokusirana na digitalnu transformaciju, integraciju te interoperatibilnost ICT rješenja za poslovne procese.

Osnivač i direktor Essperte Marko Pršić je, govoreći o razlozima strateškog povezivanja, naveo kako su, osim podrške u financiranju razvoja proizvoda, tražili i partnera koji će njihovu "tehnološku odnosno platformsku ponudu upotpuniti konzultantskim uslugama potrebnim za učinkovito provođenje transformacija".
Osnivač i direktor InfoDom grupe Slavko Vidović rekao je kako je "strateško povezivanje pokazatelj je da InfoDom grupa zaista živi i ono što zagovara, a to je neprestana transformacija i razvoj".

"Benefiti za obje kompanije vrlo su značajni, od strateške pozicije do razmjene iskustava u poslovnim modelima, poslovanja na novim tržištima do promjene organizacijske kulture", rekao je Vidović, dodajući dodavši kako suradnja između njega i Pršića, čije je prvo zaposlenje bilo upravo u InfoDomu, traje već 15 godina. 

Pršić je uz ostalo objasnio kako je Performa 365 softverska platforma koja omogućava upravljanje promjenama na top down i bottom up način. Istaknuo je kako se neke promjene mogu predvidjeti, kako one vođene usklađenošću (complianceom), tako i one tržišne i interne. 

"Uz ove planirane promjene koje možete raditi i provoditi kroz Performu 365, jedan od inovativnih koncepata je mogućnost da zaposlenici organizacije kroz edukaciju zapravo u sustav vraćaju povratnu informaciju o toj promjeni i zamjećuju li probleme u provođenju te promjene, mogu li možda predvidjeti neuspjeh te promjene i na taj način ne čekati da se dogodi problem, nego taj problem preduhitriti", objašnjava Pršić. 

Predstavnici obiju kompanija istaknuli su kako vjeruju da će u skoroj budućnosti opstati samo tvrtke koje budu imale izgrađen kapacitet brzog učenja i učinkovitog provođenja promjena. "One organizacije koje se budu mogle brzo mijenjati na način da to rade planirano, strukturirano i temeljeno na znanju te organizacije će uspjeti", poručio je pritom Pršić. 

Tagovi: Essperta, InfoDom, Slavko Vidović, Marko Pršić
PROČITAJ I OVO
Njemački regulator provjerava transparentnost portala Google News Showcase
PROVJERE
Njemački regulator provjerava transparentnost portala Google News Showcase
BERLIN - Njemački regulator potvrdio je u srijedu da provjerava je li Google transparentno izložio uvjete o pristupu medija platformi za vijesti Google News Showcase.
Telekom Slovenije pokriva 5G mrežom više od 33 posto stanovništva u državi
5G
Telekom Slovenije pokriva 5G mrežom više od 33 posto stanovništva u državi
LJUBLJANA - Telekom Slovenije je dodatnim frekvencijskim spektrom nadogradio 5G mrežu, koju je uspostavio prošle godine.
Musk prodaje rabljene rakete američkoj vojsci
RAKETE
Musk prodaje rabljene rakete američkoj vojsci
SAN FRANCISCO - Pentagon je potpisao sporazum sa SpaceX-om, koji će omogućiti vojsci SAD-a korištenje rabljenih raketnih boostera za vojne potrebe, a prva takva misija je planirana za ovaj tjedan, kada bi Falcon 9 trebao u svemir lansirati vojni GPS III satelit.
Peru: Socijalistički predsjednički kandidat Castillo proglasio izbornu pobjedu
POBJEDA
Peru: Socijalistički predsjednički kandidat Castillo proglasio izbornu pobjedu
LIMA - Peruanski socijalistički kandidat Pedro Castillo proglasio je u utorak pobjedu na predsjedničkim izborima, nakon tijesnog vodstva i neizvjesnog prebrojavanja glasova, no rezultate još u pitanje dovodi njegova desničarska suparnica Keiko Fujimori.
Kina u četvrtak šalje u svemir brod s ljudskom posadom
SVEMIR
Kina u četvrtak šalje u svemir brod s ljudskom posadom
PEKING - Kina će poslati u četvrtak troje ljudi u svemir u svojoj prvoj misiji s ljudskom posadom u posljednjih gotovo pet godina, što je dio ambicioznog plana dovršetka svemirske postaje do kraja sljedeće godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE