GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EU priželjkuje veća ulaganja tajvanskih proizvođača čipova

EU priželjkuje veća ulaganja tajvanskih proizvođača čipova
ČIPOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.04.2021 / 12:26
Autor: SEEbiz
BRUXELLES - Europska unija nastoji potaknuti Tajvan na veća ulaganja, a zbog globalne nestašice u fokusu su joj proizvođači čipova, rekao je u utorak glavni diplomat EU-a Tajpeju.

Tajvan je tehnološka sila, sjedište tvrtki poput Taiwan Semiconductor Manufacturinga (TSMC), pa se našao u žarištu nastojanja da se riješi problem nestašice čipova, čiji utjecaj osjećaju proizvođači automobila, potrošačke elektronike i bijele tehnike.

Njemački ministar gospodarstva Peter Altmaier pisao je ove godine tajvanskoj vladi tražeći pomoć, a Europa potiče i pojačanu domaću proizvodnju čipova.

Filip Grzegorzewski, de facto veleposlanik EU-a na Tajvanu, rekao je novinarima da će u drugoj polovini godine organizirati još jedan investicijski forum radi promocije Europske unije kao investicijskog odredišta.

"Želimo najesen organizirati još jedan krug europskog investicijskog foruma, s fokusom na globalne opskrbne lance, na digitalne proizvode i poluvodiče", rekao je Grzegorzewski.

"Siguran sam da će nam to biti prilika da Tajvanu izložimo kako moće pomoći Europi i biti više prisutan", ustvrdio je europski diplomat.

Tajvan je ključna karika u globalnim opskrbnim lancima i glavni trgovinski partner EU-a, naglasio je.

„Moramo se pobrinuti da Tajvan dobro koristi svoje prednosti... Tajvan može ponuditi više od TSMC-a, na Tajvanu postoje i druge izvrsne kompanije za poluvodiče”, dodao je.

Poslovna zajednica na Tajvanu mora imati na umu mogućnosti koje EU nudi, a to će biti dobro i za Tajvan, poručio je.

"Time bi se ojačala globalna uloga Tajvana, ulogaTajvana u globalnim lancima opskrbe koji se sada razvijaju i mijenjaju zbog pandemije covida 19", poentirao je europski diplomat.

Europska unija nema službene diplomatske veze s Tajvanom kojim upravlja Kina, podsjeća Reuters, dodajući da Tajvan EU smatra važnim prijateljem i 'istomišljenikom'.

Tagovi: čipovi, automobilski sektor, Filip Grzegorzewski, Toyota, Nissan, Taiwan Semiconductor Manufacturing, Volkswagen, BMW, Mercedes, Ford
PROČITAJ I OVO
Apple će plasirati više oglasa u svoje aplikacije
OGLASI
Apple će plasirati više oglasa u svoje aplikacije
SAN FRANCISCO - Apple će na predinstaliranim aplikacijama na iOS-u, iPadOS-u i MacOS-u uvesti više oglasa te tako stvoriti novi izvor zarade.
Energoatom izvijestio o ruskom kibernetičkom napadu bez presedana
NAPAD
Energoatom izvijestio o ruskom kibernetičkom napadu bez presedana
KIJEV - Ukrajinski operater za nuklearne elektrane Energoatom osudio je u utorak u priopćenju ruski kibernetički napad "bez presedana" na svoju internetsku stranicu, pojašnjavajući da funkcioniranje nije bilo poremećeno.
Kineski internetski divovi regulatoru omogućili uvid u algoritme
KONTROLA
Kineski internetski divovi regulatoru omogućili uvid u algoritme
ZAGREB - Skupina kineskih digitalnih divova, uključujući Alibabu, Tencent i ByteDance, vlasnika TikToka, dostavila je regulatoru uvid u algoritme, koji društvene mreže obično smatraju poslovnom tajnom budući da su ključne za njihov uspjeh.
Njemački div DB Energie uštedio milijune zahvaljujući riječkim informatičarima
POSLOVI
Njemački div DB Energie uštedio milijune zahvaljujući riječkim informatičarima
ZAGREB - Domaća informatička tvrtka Appon iz Rijeke nedavno je dovršila veliki informatički projekt za klijenta, njemačkog energetskog diva DB Energie.
Procurili podaci o korisnicima aplikacije Signal
PHISHING
Procurili podaci o korisnicima aplikacije Signal
ZAGREB - Twilio, kompanija koja se bavi autorizacijom telefonskih brojeva i svoje usluge prodaje mobilnoj aplikaciji Signal, bila je nedavno meta uspješnog phishing napada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE