GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Evo zašto su milenijalci postali pokretačka snaga online trgovine

Evo zašto su milenijalci postali pokretačka snaga online trgovine
MILENIJALCI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.07.2021 / 21:38
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Opširna DHL-ova studija „Ultimate B2B E-commerce Guide: Tradition is out. Digital is in“ donijela je neke veoma važne rezultate i smjernice te razotkrila iznenađujuće trendove vezane za uspješno poslovanje u prvom stoljeću.

Ovaj White Paper iznio je nekoliko činjenica potkrijepljenih istraživanjima i opsežnom analizom te uistinu može pomoći svakom poslodavcu da prepozna važnost procesnog streamlininga i agilnog poslovanja, dvaju buzz termina koji već neko vrijeme ne silaze s agenda poslovnih konferencija širom svijeta gdje se promiču nove ideje i koncepti.

Studija predviđa snažan rast B2B E trgovine u narednim godinama: do 2025. godine 80% svih B2B prodajnih interakcija odvijat će se digitalno. Utjecaj pandemije Covid-19 na tempo digitalizacije i kupovno ponašanje tehnološki naprednih milenijalaca, koji su danas donositelji B2B odluka, glavni su pokretači globalnog rasta e-trgovine. Ono što se predviđa za budućnost B2B sektora, već je bilo vidljivo u značajnom porastu B2C e-trgovine tijekom posljednjih godina, gdje je DHL Express zabilježio visoke stope rasta, posebno u doba praznika i mega kupovine tijekom Black Fridayja i Cyber Mondayja koji su postali ključan dio e-commercea. Ukupni volumeni B2C E-trgovine unutar DHL Express mreže su bili uvećani za približno 40% u 2020. u odnosu na godinu prije.

Ovaj pozitivan razvoj poslovanja također se odrazio u financijskim rezultatima tvrtke za fiskalnu 2020. godinu: s ukupnim prihodom od 19,1 milijarde eura (+11,9% na godišnjoj razini) i EBIT-om od 2,7 milijardi eura (+34,9%), DHL Express jedinica, dio DP DHL Grupe, završila je prošlu godinu s najboljim rezultatom u 50 godina poslovanja.

Zahvaljujući svojoj svjetskoj mreži i širokoj usluzi djelatnosti, DHL Express uspio se prilagoditi brzim trgovinskim tokovima. Prisutnost u više od 220 zemalja i teritorija pomogla je potrošačima i poslovanju da ostanu povezani omogućavajući trgovinu širom svijeta i tijekom pandemije Covid-19.

„Čak i u vremenima svjetskih zatvaranja, globalizacija je pokazala iznimnu otpornost, potaknutu ponajviše digitalizacijom i snagom globalne trgovine", kaže John Pearson, CEO DHL Expressa.

„Ovi su trendovi doveli do sve većeg broja potrošača koji su svoje kupovne aktivnosti preusmjerili online. Pandemija je ubrzala ovaj razvoj kao nikada prije, naglim porastom poslovanja tvrtki koje prodaju proizvode i usluge preko interneta. E-trgovina i globalna logistika omogućili su održavanje ekonomije i ublažavanje utjecaja Covid-19 za mnoge naše klijente. "

Zbog kontinuirane digitalizacije i promijenjenog ponašanja potrošača pri kupnji nije rasla samo B2C e-trgovina. U 2019. godini, prije pandemije, globalna prodaja na B2B E-commerce mjestima i tržištima već je porasla za 18,2% i dosegla 12,2 bilijuna USD, nadmašivši tako B2C sektor. Kroz Covid-19 i ubrzanje digitalizacije, procjenjuje se da će ovaj globalni rastući trend B2B E- trgovine doseći 20,9 bilijuna USD do 2027. godine.

Izvještaj ispod čekića DHL Expressa otkriva čimbenike koji potiču rast globalnog B2B tržišta E -trgovine. Izuzev općih trendova poput globalizacije i digitalizacije, nova generacija milenijalaca orijentirana na tehnologiju počinje davati svoj trag. Milenijalci čine čak 73% donositelja odluka o kupnji u B2B segmentu, a njihova su očekivanja u B2C sektoru s razlogom velika prilikom sklapanja B2B transakcija, potičući tvrtke da ulažu u digitalna rješenja, poput prodajnih platformi.

Ako B2B tvrtke žele maksimalno iskoristiti nove prekogranične E-commerce mogućnosti moraju se prilagođavati promjenjivim načinima kupnje. Pogotovo s nadolazećom generacijom milenijalaca kao B2B donosiocima odluka, koji dalje potiču digitalizaciju sektora. B2B korisnička iskustva moraju biti usklađenija s digitalnim B2C iskustvima.

Prošle je godine DHL Express isporučio ukupno gotovo 500 milijuna pošiljaka (B2C i B2B) širom svijeta, što je oko 9% više na dnevnoj bazi nego u 2019. Da bi se prilagodio ovom značajnom rastu svoje mreže, DHL Express nastavlja ulagati više od milijardu eura u nove objekte širom svijeta kako bi se povećao kapacitet sortiranja, zapošljava nove zaposlenike (više od 10.000 na godišnjoj razini) i dodaje novi teretni zrakoplov svojoj floti. U tom kontekstu, DHL Express nedavno je najavio kupnju još osam širokotrupnih zrakoplova Boeing B777 i partnerstvo sa Smartlynxom na Malti kako bi svojoj floti dodao dva Airbusa A321.

Tagovi: milenijalci, online trgovina, digitalizacija, DHL Express, koronakriza
PROČITAJ I OVO
Tinejdžer priznao Bezosu: Nikad nisam ništa naručio preko Amazona
PRIZNANJE
Tinejdžer priznao Bezosu: Nikad nisam ništa naručio preko Amazona
AMSTERDAM - Nizozemski tinejdžer koji je postao najmlađi svemirski putnik na svijetu ovaj je tjedan iznenadio milijardera Jeffa Bezosa rekavši mu tijekom leta da nikad nije ništa naručio preko Amazona.
NASA izabrala SpaceX za misiju prema Europi, Jupiterovom mjesecu
ODLUKE
NASA izabrala SpaceX za misiju prema Europi, Jupiterovom mjesecu
WASHINGTON - NASA je objavila u petak da je izabrala SpaceX za previđeni let na Europu, zaleđeni Jupiterov mjesec, što je velika pobjeda za tvrtku milijardera Elona Muska koji želi organizirati sve dalja putovanja u Sunčevom sustavu.
Emirati: Izazvali obilnu kišu pomoću dronova
SIJANJE OBLAKA
Emirati: Izazvali obilnu kišu pomoću dronova
ABU DHABI - Proteklih je dana u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kao i u mnogim dijelovima svijeta, prilično vruće. Kako su oni smješteni u vrlo sušnom području, kombinacija velike vrućine i suše nije ugodna niti za život niti za okoliš, pogotovo kada se temperature zraka približe 50°C.
Facebookova akvizicija pod povećalom u Njemačkoj zbog moguće tržišne koncentracije
PROVJERE
Facebookova akvizicija pod povećalom u Njemačkoj zbog moguće tržišne koncentracije
ESSEN - Njemački regulator tržišnog natjecanja objavio je u petak da provjerava podliježe li Facebookovo planirano preuzimanje inovativne tvrtke Kustomer kontroli koja bi trebala spriječiti tržišnu koncentraciju.
EU digitalne Covid potvrde o cijepljenju od danas vrijede 270 dana
POTVRDE
EU digitalne Covid potvrde o cijepljenju od danas vrijede 270 dana
ZAGREB - Od danas EU digitalne Covid potvrde o cijepljenju vrijede do 270 dana te se njihov status može provjeriti i u mobilnoj aplikaciji CovidGO, izvijestila je Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD) u petak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE