GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Facebook namjerava razviti vlastiti pametni sat

Facebook namjerava razviti vlastiti pametni sat
NOVI ISKORAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.02.2021 / 20:00
Autor: SEEbiz / Bug.hr
SAN FRANCISCO - Izvori bliski Facebookovom hardverskom timu za portal The Information otkrili su kako Zuckerbergova kompanija ponovno ima planove pozabaviti se proizvodnjom i prodajom hardvera.

Do sada im je to donekle uspjelo tek s akvizicijom u obliku Oculusa, dok drugi proizvodi poput pametnog ekrana Portal ili nekada davno planiranog pametnog telefona nikada nisu doživjeli komercijalni uspjeh.

Facebookov pametni sat nije toliko iznenađenje budući da je ova kompanija imala namjeru preuzeti proizvođača nosivih sportskih uređaja Fitbit, prije nego ga je kupio Google.

Sada u Facebooku planiraju izraditi vlastiti proizvod, navodno zasnovan na Androidu, a u njega bi trebala biti ugrađena i mogućnost povezivanja na mobilne mreže. Tako bi ovaj pametni sat imao mogućnost ostvarivanja poziva i spajanja na Internet. Međutim, Facebook paralelno radi i na svojem operacijskom sustavu, pa bi pametni sat mogao doći i s njihovim, potpuno neovisnim, OS-om.

Osnovne funkcije naglasak bi stavljale upravo na korištenje Facebooka i njegovih drugih servisa poput Messengera, te na aplikacije koje vode računa o zdravlju korisnika i praćenju tjelesnih aktivnosti.

Sve to imalo bi, dakako, i društvenu komponentu pa bi sat omogućavao usporedbe s prijateljima, natjecanja, zajednička vježbanja na daljinu ili virtualnu suradnju s trenerima. Prvi bi satovi iz ove serije na tržište trebali biti plasirani sljedeće godine, a već za 2023. planira se i druga generacija.

Tagovi: Facebook, pametni sat, Google, Facebook Messenger
PROČITAJ I OVO
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
DOBRE BROJKE
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
NEW YORK - Spotify Technology (SPOT) objavio je u utorak fiskalnu zaradu u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja analitičara. Audio gigant je također ostvario profit jer nastavlja provoditi svoju nedavnu strategiju "učinkovitosti".
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
POTONUĆE
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
PEKING - Appleova prodaja iPhonea oštro je pala u Kini u prvom tromjesečju ove godine, a tvrtka je osjetila jaku konkurenciju domaće marke Huawei, prema novom izvješću tvrtke za istraživanje tržišta Counterpoint Research.
Apple blizu dogovora s FIFA-om oko TV prava
DOGOVOR
Apple blizu dogovora s FIFA-om oko TV prava
NEW YORK - Globalno upravno tijelo nogometa FIFA blizu je dogovora s Appleom da toj tehnološkoj kompaniji da svjetska televizijska prava za novi, jednomjesečni klupski turnir, izvijestio je u ponedjeljak New York Times.
Alphabet ima toliko gotovine da bi mogao početi isplaćivati dividende
DIVIDENDA
Alphabet ima toliko gotovine da bi mogao početi isplaćivati dividende
NEW YORK - Alphabet Inc. donosi toliko novca da rastu nade da će naučiti nešto iz prmjera Meta Platformsa i početi isplaćivati dividendu.
TikTok zabrinut zbog slobode govora, opet im prijete zabrane
ZABRANE
TikTok zabrinut zbog slobode govora, opet im prijete zabrane
WASHINGTON - TikTok je u nedjelju izrazio zabrinutost zbog slobode govora nakon što je Zastupnički dom američkog Kongresa usvojio zakon kojim bi se zabranila popularna društvena mreža u SAD-u ako kineski vlasnik ByteDance ne proda svoj udio unutar godine dana.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE