GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Facebook ukida sustav prepoznavanja lica

Facebook ukida sustav prepoznavanja lica
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.11.2021 / 20:15
Autor: SEEbiz / H
SAN FRANCISCO - Kompanija Facebook u utorak je objavila da ukida svoj sustav prepoznavanja lica koji automatski identificira korisnike na fotografijama i video snimkama, navodeći kao razlog rastuću zabrinutost zbog korištenja takve tehnologije.

"Regulatori su još uvijek u procesu davanja jasnih pravila koja reguliraju upotrebu" te tehnologije, napisao je u blogu Jerome Pesenti, potpredsjednik Facebooka zadužen za umjetnu inteligenciju. "Usred ove stalne neizvjesnosti, vjerujemo da je ograničenje upotrebe prepoznavanja lica na uski skup slučajeva prikladno."

Kompanija, koja se prošlog tjedna preimenovala u Meta Platforms, navela je da je više od trećine Facebookovih dnevno aktivnih korisnika uključilo postavku prepoznavanja lica, a promjena će sada izbrisati "predloške za prepoznavanje lica" više od milijarde ljudi.

Uklanjanje će biti globalno i očekuje se da će biti dovršeno do prosinca, rekao je glasnogovornik Facebooka.

Facebook je dodao da njegov alat koji stvara opise slika za slabovidne osobe više neće uključivati imena osoba prepoznatih na fotografijama nakon uklanjanja, ali će inače funkcionirati normalno.

Uklanjanje prepoznavanja lica dolazi nakon što se najveća društvena online platforma na svijetu, ali i cijela tehnološka industrija suočila s upozorenjima i kritkama da bi ta tehnologija mogla lažno identificirati ljude kao sudionke zločina ili dati prednost bijelim licima u odnosu na osobe drugih rasa.

Facebook je također pod intenzivnim nadzorom regulatora i zakonodavaca zbog sigurnosti korisnika i širokog spektra zlouporaba na svojim platformama.

Tagovi: Facebook, sustav prepoznavanja lica, Meta Platforms, Facebook Meta
PROČITAJ I OVO
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
ENORMNO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
WASHINGTON - TikTok i njegova matična tvrtka ByteDance sa sjedištem u Kini zajedno su ove godine potrošili preko 7 milijuna dolara kako bi pokušali zaustaviti Kongres u donošenju zakona koji bi mogli zabraniti aplikaciju društvenih medija u Sjedinjenim Državama.
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
DOBRE BROJKE
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
NEW YORK - Spotify Technology (SPOT) objavio je u utorak fiskalnu zaradu u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja analitičara. Audio gigant je također ostvario profit jer nastavlja provoditi svoju nedavnu strategiju "učinkovitosti".
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
POTONUĆE
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
PEKING - Appleova prodaja iPhonea oštro je pala u Kini u prvom tromjesečju ove godine, a tvrtka je osjetila jaku konkurenciju domaće marke Huawei, prema novom izvješću tvrtke za istraživanje tržišta Counterpoint Research.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE