GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Forbes: Huawei AppGallery potencijalno odlična alternativa za Google Play Store

Forbes: Huawei AppGallery potencijalno odlična alternativa za Google Play Store
POHVALE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.09.2020 / 22:36
Autor: SEEbiz / Klix.ba
NEW YORK - Američki poslovni magazin Forbes smatra da je Huawei napravio, kako su naveli, potencijalno odličnu alternativu za Google Play Store. To se dogodilo nakon što je prekinuta suradnja između kineskog i američkog tehnološkog giganta.

Huawei je zamjenu za Google Play Store nazvao AppGallery. Već je dostupna na njihovim novim modelima kojima je onemogućen pristup Google Play Storeu. Huawei je uspio napraviti veliki korak naprijed sa svojim AppGalleryjem u trenutku kada je njegov sastavni dio postala i aplikacija za navigaciju, piše Forbes.

Riječ je o aplikaciji za navigaciju kompanije TomTom koja je dostupna za sve Huaweijeve mobitele. Prije toga, Huawei je također napravio iskorak kada je dio AppGalleryja postala aplikacija WeGo Maps.

Kako je naveo Forbes, aplikacija Here WeGo nudi mnoštvo benefita, kao što je offline korištenje, a to je moguće zbog toga što je dopušteno besplatno preuzimanje mape za svaku državu pojedinačno. Nedostatak je taj što tokom offline korištenja ne postoje informacije o prometu. Međutim, ovu aplikaciju ne koristi mnogo ljudi.

U odnosu na Here WeGo, aplikacija TomToma, kao kompanije sa znatnim iskustvom u proizvodnji GPS uređaja, je bolja. Aplikacija korisniku nudi mnoštvo mogućnosti. Jedna od njih je da korisnik može konfigurisati mape.

Aplikacija TomToma nije besplatna - za godinu korištenja potrebno je platiti skoro 13 dolara, za pola godine devet, a za mjesec dana dva dolara.

Forbes je podsjetio da ovo nije prva suradnja TomToma i Huaweija i izgledno je da će se nastaviti. Huawei namjerava da u suradnji s njima napravi novu aplikaciju za navigiranje. Američki poslovni magazin je procijenio da bi to moglo navesti mnoge da prestanu koristiti Google Maps.

Na Huaweijeve mobitele je moguće instalirati aplikaciju Google Maps zahvaljujući web browseru, ali nije moguće koristiti mnoge opcije aplikacije.

Tagovi: Forbes, Huawei, Google, TomTom, Huawei AppGallery, Google Play Store
PROČITAJ I OVO
Microsoft gasi LinkedIn u Kini
GAŠENJE
Microsoft gasi LinkedIn u Kini
ZAGREB - Microsoft gasi svoju društvenu mrežu LinkedIn u Kini uz objašnjenje da je poštivanje tamošnjih pravila postajalo prevelik izazov, objavio je BBC u četvrtak.
Italija će ukinuti digitalni porez do 2024. godine
NAJAVE
Italija će ukinuti digitalni porez do 2024. godine
WASHINGTON - Talijanska vlada ukinut će digitalni porez do 2024. godine, izjavio je ministar gospodarstva Daniele Franco, naznačivši vremenski okvir ukidanja nameta koji bi trebao zamijeniti novi globalni porez.
Berlinski APX traži nove prilike za ulaganje u startupe u Hrvatskoj i regiji
ULAGANJA
Berlinski APX traži nove prilike za ulaganje u startupe u Hrvatskoj i regiji
ZAGREB - Nakon otvorenja ureda u Podgorici i najave rasta poslovanja od 25 posto, domaća IT kompanija Infinum nastavlja sa stvaranjem novih prilika u regiji.
Apple zbog nedostatka čipova s manjom proizvodnjom novih iPhonea
PROBLEMI
Apple zbog nedostatka čipova s manjom proizvodnjom novih iPhonea
SAN FRANCISCO - Zbog nedostatka čipova na tržištu, Apple najvjerojatnije neće postići zacrtane ciljeve u proizvodnji novih iPhonea prije božićnih i novogodišnjih blagdana.
Dvije trećine stanovnika EU kupuje preko interneta
E-TRGOVINA
Dvije trećine stanovnika EU kupuje preko interneta
ZAGREB - Gotovo dvije trećine (65 %) odraslog stanovništva EU-a izvijestilo je da je u 2020. godini kupilo/naručilo robu ili usluge putem interneta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE