GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Foxconn očekuje nastavak pune proizvodnje u Kini krajem prosinca

Foxconn očekuje nastavak pune proizvodnje u Kini krajem prosinca
OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.12.2022 / 13:17
Autor: SEEbiz
TAIPEI - Dobavljač Applea Foxconn očekuje da će njegova tvornica u Zhengzhouu u Kini, pogođena korona virusom, nastaviti punu proizvodnju krajem prosinca do početka siječnja, rekao je danas izvor Foxconna.

Tvornica u Zhengzhouu bori se sa strogim restrikcijama zbog koronavirusa, što je potaknulo nezadovoljstvo radnika zbog uvjeta u tvornici, izvijestio je Reuters.

Proizvodnja Appleovih uređaja zaustavljena je uoči božićnih i siječanjskih praznika, a mnogi su radnici bili prisiljeni u samoizolaciju kako bi se borili protiv širenja virusa ili napustili tvornicu.

Foxconn je mogao utjecati na više od 30 posto svoje proizvodnje u studenom u Zhengzhouu nakon nemira u studenom, u kojima su se radnici sukobili sa zaštitarskim osobljem, izvijestila je britanska agencija prošli mjesec pozivajući se na izvor upoznat s tim pitanjem.

Analitičari kažu da Foxconn sklapa oko 70 posto iPhonea, a tvornica u Zhengzhouu proizvodi većinu premium modela, uključujući iPhone 14 Pro.

"Kapacitet se sada postupno obnavlja novim osobljem", rekla je osoba koja je upoznata s tim pitanjem.

Prema izvoru, koji nije želio biti imenovan, Foxconn i lokalna vlast naporno rade na zapošljavanju, ali ostaje dosta neizvjesnosti.

Izvor je također naveo moguće strahove koje bi neki radnici mogli imati u vezi s radom za tvrtku nakon što su tvornicu prošlog mjeseca pogodili prosvjedi koji su ponekad postali nasilni.

Drugi Foxconnov izvor upoznat s tim rekao je da se tvrtka nada da će nastaviti s punom proizvodnjom "što je prije moguće", ali nije mogao dati vremenski okvir.

"Situacija se stabilizirala", rekla je osoba, misleći na prosvjede i vladino ublažavanje ograničenja uvedenih zbog koronavirusa.

Tajvanska tvrtka je prošli mjesec rekla da očekuje blagi pad prihoda u četvrtom kvartalu u odnosu na prethodnu godinu, podsjeća Reuters.

Tagovi: Foxconn, iPhone, Apple
PROČITAJ I OVO
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
ENORMNO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
WASHINGTON - TikTok i njegova matična tvrtka ByteDance sa sjedištem u Kini zajedno su ove godine potrošili preko 7 milijuna dolara kako bi pokušali zaustaviti Kongres u donošenju zakona koji bi mogli zabraniti aplikaciju društvenih medija u Sjedinjenim Državama.
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
DOBRE BROJKE
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
NEW YORK - Spotify Technology (SPOT) objavio je u utorak fiskalnu zaradu u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja analitičara. Audio gigant je također ostvario profit jer nastavlja provoditi svoju nedavnu strategiju "učinkovitosti".
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
POTONUĆE
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
PEKING - Appleova prodaja iPhonea oštro je pala u Kini u prvom tromjesečju ove godine, a tvrtka je osjetila jaku konkurenciju domaće marke Huawei, prema novom izvješću tvrtke za istraživanje tržišta Counterpoint Research.
Apple blizu dogovora s FIFA-om oko TV prava
DOGOVOR
Apple blizu dogovora s FIFA-om oko TV prava
NEW YORK - Globalno upravno tijelo nogometa FIFA blizu je dogovora s Appleom da toj tehnološkoj kompaniji da svjetska televizijska prava za novi, jednomjesečni klupski turnir, izvijestio je u ponedjeljak New York Times.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE