GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Francuski Bouygues uklanja Huaweijeve bazne stanice

Francuski Bouygues uklanja Huaweijeve bazne stanice
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.08.2020 / 14:00
Autor: Seebiz/h
PARIZ - Francuska industrijska grupa Bouygues najavila je da će do 2028. zamijeniti 3.000 baznih stanica Huaweija u Francuskoj nakon odluke vlasti o uklanjanju opreme kineske kompanije iz gusto naseljenih područja.

Sjedinjene Države tvrde da Kina može koristiti Huaweijevu opremu za špijuniranje, što je kompanija zanijekala, ali su joj mnogi saveznici Washingtona postavili ograničenja.

Francuske vlasti kazale su telekomunikacijskim operaterima koji planiraju kupiti Huaweijevu opremu za 5G da neće moći obnoviti licence nakon što isteknu, što znači da će do 2028. kineska grupa postupno biti isključena iz mobilnih mreža, kazala su u srpnju tri izvora za Reuters.

"Brojne antene morat će biti postupno razmontirane", rekao je u četvrtak zamjenik Bouyguesovog izvršnog direktora Olivier Roussat novinarima putem videopoziva, dodajući da postoji 3000 baznih stanica s Huaweijevom opremom.

Bouyges je grupa čije poslovanje uključuje telekomunikacije, medije i građevinarstvo.

"Demontaža će se provoditi u razdoblju od osam godina, uz ograničen utjecaj na naše poslovne rezultate", rekao je Roussat.

Bouygues nije kazao čijom će opremom zamijeniti Huaweijevu.

Roussat je naglasio da je Huaweijeva oprema već zabranjena u Brestu, Strassbourgu, Toulouseu i Rennesu a ne može se koristiti ni u Parizu. Zabrane su zasada usmjerene samo na gusto naseljena područja, dodao je.

Bouygues je u više navrata istaknuo da će tražiti odštetu od francuske države bude li morao mijenjati Huaweijevu opremu. Roussat je rekao da trenutno razgovaraju s vlastima, ali nije želio ulaziti u detalje.

Grupa je po njegovim riječima paralelno pokrenula i nekoliko pravnih postupaka protiv francuske države.

Tagovi: Bouygues, Huawei, 5G tehnologija, Francuska
PROČITAJ I OVO
Dionice Applea u tjednu skočile 6 posto
SKOK
Dionice Applea u tjednu skočile 6 posto
NEW YORK - Među najvećim je dobitnicima prošloga tjedna bio tehnološki sektor jer je većina kompanija iz tog sektora ostvarila bolje nego što se očekivalo kvartalne poslovne rezultate.
Medtronic predstavio Hugo RAS, sustav za asistiranu robotsku kirurgiju
NOVA ERA U ROBOTICI
Medtronic predstavio Hugo RAS, sustav za asistiranu robotsku kirurgiju
ZAGREB – Medtronic, svjetski lider u medicinskoj tehnologiji, predstavio je novog kirurškog robota Huga™ RAS-a, koji predstavlja sveobuhvatno rješenje za robotski potpomognutu kirurgiju.
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
PARTNERSTVO
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
VODNJAN – Globalna cloud komunikacijska platforma Infobip i Nokia danas su najavili sklapanje partnerskog sporazuma koji će svjetskoj developerskoj zajednici omogućiti korištenje njihovih API platformi za brži razvoj široke lepeze telekomunikacijskih aplikacija, a koje su namijenjene privatnim, poslovnim i industrijskim korisnicima.
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
BOLJE OD OČEKIVANJA
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
NEW YORK - Apple (AAPL) je izvijestio o svojoj zaradi u drugom tromjesečju nakon zvona u četvrtak nadmašivši očekivanja na vrhu i dnu, ali prihod je pao 4% u odnosu na prethodnu godinu zbog sporije prodaje iPhonea, Maca, iPada i nosivih uređaja nego u istom razdoblju 2023.
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
SOLIDNO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
NEW YORK - Američka internetska trgovina Ebay u prvom je kvartalu zabilježila 2,6 milijardi dolara (2,4 milijarde eura) prihoda, što je dva posto više nego u istom razdoblju lani.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE