GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gideon Brothers zaključio dokapitalizaciju serije A vrijednu 31 milijun dolara

Gideon Brothers zaključio dokapitalizaciju serije A vrijednu 31 milijun dolara
KAPITAL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.06.2021 / 17:00
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Tvrtka Gideon Brothers u utorak je objavila da je zaključila dokapitalizaciju serije A, vrijednu 31 milijun američkih dolara, koju je predvodio Koch Disruptive Technologies, a kojom Gideon širi portfelj autonomnih mobilnih robota koji koriste AI i 3D robotski vid.

"Gideon Brothers, tvrtka za robotiku i softverska rješenja temeljena na umjetnoj inteligenciji, zaključila je dokapitalizaciju serije A, vrijednu 31 milijun dolara (25,4 milijuna eura), kojom planiraju ubrzati razvoj i komercijalizaciju svojih autonomnih mobilnih robota (AMR) temeljenih na umjetnoj inteligenciji i 3D robotskom vidu. Tvrtka će također otvaranjem ureda u Münchenu i Bostonu proširiti operacije odjela proizvodnje, prodaje, marketinga i uspjeha klijenata na ključnim tržištima Europske unije i SAD-a", navodi se u priopćenju.

Dokapitalizaciju serije A predvodio je Koch Disruptive Technologies (KDT), fond rizičnog kapitala grupacije Koch Industries, uz sudjelovanje tvrtki DB Schenker, Prologis Ventures te Rite-Hite. Ovom krugu financiranja pridružili su se i neki od postojećih dioničara Gideon Brothersa koji su bili među prvim ulagačima - suosnivač TransferWisea Taavet Hinrikus, Pentland Ventures, Peaksjah, HCVC (Hardware Club), Ivan Topčić, Nenad Bakić, i Luca Ascani, ističu iz Gideon Brothersa.

Najavljuju da će tvrtka povećati i broj članova Odbora direktora, kojem se pridružuju dvojica menadžera s dugogodišnjim iskustvom u struci - direktor KDT-a Annant Patel i Xavier Garijo, član Uprave DB Schenkera za ugovornu logistiku.

"Pandemija je značajno ubrzala primjenu pametne automatizacije, a mi smo spremni odgovoriti na potražnju tržišta, koja nikad nije bila veća. Najbolji put k tome jest povezati naša rješenja s najvećim, najzahtjevnijim kupcima. Naši strateški partneri suočavaju se sa stvarnim izazovima koje naši roboti već rješavanju. S nama oni dobivaju izuzetnu priliku već sada provesti robotičku transformaciju i pridružiti se najinovativnijim kompanijama svijeta", izjavio je u priopćenju glavni izvršni direktor Gideon Brothersa Matija Kopić.

Ističe kako će partnerstvo s liderima industrije okrenutima budućnosti pomoći Giedeon Brothersu da proširi svoj globalni doseg, ali i kako će uvijek ostati vjerni svojim hrvatskim korijenima,

"Naša startup scena raste eksponencijalno - već imamo dva jednoroga - i želimo stvoriti nove prilike kako bi Hrvatska na globalnoj razini postala prepoznatljiva i po tehnologiji s područja robotike i umjetne inteligencije", poručio je Kopić.

Autonomni mobilni roboti (AMR) povećavaju učinkovitost i produktivnost tako što preuzimaju operacije s niskom dodanom vrijednošću, kao što je prijevoz, preuzimanje ili odlaganje proizvoda, kako bi se zaposlenici mogli posvetiti složenijim zadacima, objašnjava se u priopćenju.

"S više od 300 Kochovih podružnica i proizvodnih pogona u čitavom svijetu, KDT prepoznaje jedinstvene mogućnosti i potencijal tehnologije Gideon Brothersa da značajno transformira način na koji tvrtke pristupaju skladišnim i proizvodnim procesima zahvaljujući najnaprednijoj tehnologiji AMR-ova baziranoj na umjetnoj inteligenciji i 3D robotskom vidu", rekao je Annant Patel, direktor Koch Disruptive Technologiesa.

Istaknuo je i kako "Gideonova vizija unaprjeđenja trenutnih industrijskih skladišnih i proizvodnih operacija kroz blisku suradnju ljudi i njihovih robotskih pomagača, uz automatizaciju složenih manualnih procesa za sigurniji i učinkovitiji rad, predstavlja iskorak u industriji koja je spremna za disrupciju".

Član Uprave DB Schenkera za ugovornu logistiku Xavier Garijo kaže kako im partnerstvo s tvrtkom Gideon Brothers osigurava pristup rješenjima s područja robotike i inteligentnih rješenja za unutrašnji prijevoz koja su najbolja u svojoj klasi i kako bi mogli svojim kupcima ponuditi najučinkovitiju uslugu.

"Naša dosadašnja suradnja s Gideon Brothesom dokazala je realne slučajeve uporabe u ulaznim i izlaznim procesima u skladišnom okruženju, a mi vidimo i šire mogućnosti primjene te smo uzbuđeni zbog potencijala koje nam ova tehnologija donosi u stvaranju 'Skladišta budućnosti' za naše kupce. Cilj nam je, zajedno s tvrtkom Gideon Brothers, preispitati prakse u DB Schenkeru te pokrenuti revoluciju naših logističkih poslovnih modela", rekao je .

Prema nedavnom istraživanju tvrtke ABI Research, očekuje se da će globalno tržište mobilne robotike dosegnuti vrijednost od 158,6 milijardi dolara do 2030. Do tada će u upotrebi biti više od 15 milijuna AMR-ova, od čega će njih 90 posto koristiti robotski vid, prenosi se u priopćenju.

Tagovi: Gideon Brothers, TransferWisea Taavet Hinrikus, Pentland Ventures, Peaksjah, Hardware Club, Ivan Topčić, Nenad Bakić, Koch Disruptive Technologies
PROČITAJ I OVO
Samsung će dobiti potporu od 6,4 milijardi dolara za svoju tvornicu čipova u SAD-u
ENORMNO
Samsung će dobiti potporu od 6,4 milijardi dolara za svoju tvornicu čipova u SAD-u
WASHINGTON - Američka vlada objavila je danas da će južnokorejskom tehnološkom divu Samsungu odobriti 6,4 milijarde dolara (šest milijardi eura) za proširenje svoje tvornice čipova u Teksasu.
Apple će dopustiti emulatore za retro igre
POTEZI
Apple će dopustiti emulatore za retro igre
SAN FRANCISCO - Američki tehnološki div Apple odlučio je omogućiti emulatore za igranje videoigara na svom App Storeu.
Samsung Next se povlači iz izraelske tehnološke industrije
POVLAČENJE
Samsung Next se povlači iz izraelske tehnološke industrije
SEUL - Još jedna pobjeda propalestinskog pokreta Boycott, Divestment and Sanctions (BDS) zabilježena je nakon što je Samsung Next, inovacijski sektor korejskog tehnološkog diva Samsunga, najavio gašenje svojih operacija u Tel Avivu.
Njemačkoj bi do 2040. moglo nedostajati čak 660.000 IT stručnjaka
MANJAK
Njemačkoj bi do 2040. moglo nedostajati čak 660.000 IT stručnjaka
BERLIN - Manjak informatičkih stručnjaka u njemačkom gospodarstvu sljedećih će se godina znatno povećati ako se ne poduzmu protumjere, pokazalo je dugogodišnje istraživanje digitalne udruge Bitkom.
Jack Ma se oglasio, dionice Alibabe uzletjele
UZLET
Jack Ma se oglasio, dionice Alibabe uzletjele
PEKING - Osnivač Alibabe Jack Ma u srijedu je pohvalio reorganizaciju i promjenu tvrtke tijekom burne prošle godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE