GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Google, HGK i Algebra pokrenuli nacionalnu turneju Digitalne garaže

Google, HGK i Algebra pokrenuli nacionalnu turneju Digitalne garaže
TURNEJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.11.2017 / 13:58
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U sklopu "Digitalne garaže", Google je u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK) i Algebrom pokrenuo nacionalnu turneju kako bi lokalnim tvrtkama pomogli maksimalno iskoristiti mogućnosti digitalne tehnologije.

Tako će se tijekom sljedeća tri mjeseca, u 15-ak hrvatskih gradova, stručni treneri susrest s lokalnim "digitalnim poduzetnicima" kako bi pomogli malim i srednjim tvrtkama ubrzati rast te im omogućili pristup globalnom tržištu.

Zahvaljujući besplatnim radionicama u sklopu Digitalne garaže, male i srednje tvrtke mogu steći praktična znanja i vještine kako bi što efikasnije koristile prednosti razvoja interneta.

"Danas svaka tvrtka bez obzira na veličinu ima mogućnost pristupa globalnom tržištu. No, nedostatak korištenja prednosti digitalnih tehnologija, kao i potrebnih vještina, još uvijek ostaju izazov za Hrvatsku i ostatak svijeta. Zato smo u suradnji s lokalnim organizacijama odlučili proširiti prošlogodišnji program Digitalne garaže kako bismo zadovoljili potrebe malih i srednjih tvrtki u Hrvatskoj", izjavio je Googlea za regiju Adriatics Joško Mrndže.

Voditelj digitalnog odjela u Algebri Marko Hrnjak rekao je kako interes za specijalističkim programima obrazovanja vezanim uz digitalni marketing, kao i stalni rast interesa za preddiplomskim i diplomskim studijima digitalnog marketinga pokazuju koliko je digitalni marketing važan za gospodarstvo.

Prema potpredsjedniku za industriju i IT, energetiku i zaštitu okoliša HGK Tomislavu Radošu razvojem digitalne ekonomije moguće je podići BDP Europske unije za minimalno 4 posto do 2020. godine.

Naveo je i da mali i srednji poduzetnici s jakom internetskom prisutnošću i digitalnim segmentom poslovanja na razini EU proizvode 10 posto više od ostalih, te da je njihov sveukupni razvoj, izvoz i broj kreiranih radnih mjesta dvostruko veći u usporedbi s onima koji ne sudjeluju u digitalnoj ekonomiji.

Za državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernarda Gršića iznimna je važnost razvoja digitalnih vještina za građane i poduzetnike koji na taj način, besplatno, osnažuju svoje stečene vještine ili ih tek stvaraju.

Jaz u posjedovanju digitalnih vještina jedan je od najvećih izazova u Europskoj uniji. Gotovo polovica EU-ova stanovništva nema odgovarajuće digitalne vještine, dok će u bliskoj budućnosti 90 posto radnih mjesta zahtijevati neku razinu digitalnih vještina.

Europska komisija procjenjuje da će do 2020. godine 825.000 radnih mjesta ostati nepopunjeno jer osobe neće imati odgovarajuću razinu digitalnih vještina.

Više informacija i detalja o programu nalazi se na internetskoj stranici www.algebra.hr/digitalnagaraza.

Tagovi: Google, HGK, Algebra, Hrvatska gospodarska komora, Digitalna garaža
PROČITAJ I OVO
Square mijenja ime u Block
REBRANDING
Square mijenja ime u Block
NEW YORK - Platni div Square promijenit će svoje korporativno ime u Block, službeno od 10. prosinca.
Facebook ponovo maknuo mreže za dezinformiranje o covidu
POTEZI
Facebook ponovo maknuo mreže za dezinformiranje o covidu

SAN FRANCISCO - Meta, Facebookova matična kuća, priopćila je u srijedu da je maknula zlonamjerne mreže koje su se koristile raspravama o cjepivu kako bi uznemiravale stručnjake i unosile podjelu u društvo, što potvrđuje da dezinformiranje u vezi s pandemijom ne popušta.

Fond Feelsgood ulaže 1,3 milijuna eura u domaći startup BE-ON za pomoć blokiranima
INVESTICIJE
Fond Feelsgood ulaže 1,3 milijuna eura u domaći startup BE-ON za pomoć blokiranima
ZAGREB - Hrvatski fond rizičnog kapitala za investiranje s društvenim učinkom Feelsgood sklopio je ugovor o ulaganju 1,3 milijuna eura u domaći startup BE-ON specijaliziran za financijsko savjetovanje građana u financijskim poteškoćama i pomoć blokiranima, izvijestili su u srijedu iz tog fonda.
Infinum širi poslovanje na Makedoniju i preuzima tvrtku 3P Development
ŠIRENJE
Infinum širi poslovanje na Makedoniju i preuzima tvrtku 3P Development
ZAGREB - Domaća IT tvrtka Infinum potpisala je ugovor o preuzimanju makedonske tvrtke 3P Development koja se bavi razvojem mobilnih i web aplikacija te u iduće tri godine planira ulagati i povećati broj zaposlenih u toj tvrtki sa sadašnjih 30 na oko 100, izvijestili su u srijedu iz Infinuma, ne navodeći iznos te transakcije.
Australija priprema novu regulativu za tehnološke divove
REGULATIVA
Australija priprema novu regulativu za tehnološke divove
CANBERRA - Australski premijer Scott Morrison sprema se najaviti parlamentarnu istragu koja bi trebala analizirati upotrebu algoritama u velikim tehnološkim tvrtkama i potrebu za novim zakonima koji bi ograničili prikupljanje podataka o korisnicima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE