GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Google lansirao aplikaciju Nearby Share

Google lansirao aplikaciju Nearby Share
APLIKACIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.04.2023 / 08:31
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Google je započeo s beta testiranjem aplikacije Nearby Share koja će znatno olakšati prijenos datoteka između Android telefona i Windows računala. Aplikacija će vam omogućiti da na jednostavan i siguran način brzo prenosite fotografije, videozapise, dokumente, audio datoteke ili cijele mape između vašeg Android telefona i PC računala (i obrnuto).

Kako biste mogli koristiti Nearby Share, trebat ćete na svoje računalo instalirati aplikaciju, potom se prijaviti na svoj Google račun i postaviti postavke vidljivosti uređaja kako biste odabrali tko može dijeliti datoteke s vama. Na telefonu ne trebate ništa preuzimati, jer značajku već imate u svojem telefonu, samo je trebate uključiti u postavkama uređaja.

Beta nažalost još nije dostupna u Hrvatskoj pa je zasad ne možemo isprobati, ali Google kaže da će raditi na svakom računalu koje koristi najmanje 64-bitnu verziju sustava Windows 10 ili noviju, te pod uvjetom da ga ne pokreću ARM procesori.

Morat ćete uključiti WiFi i Bluetooth na računalu kako bi značajka radila i odabrati tko može vidjeti vaš uređaj i slati vam datoteke kako biste odbili potencijalne neželjene poruke. Ispod padajućeg izbornika za postavku vidljivosti uređaja možete odabrati hoće li vaše računalo biti vidljivo svima, vašim kontaktima, samo vašim uređajima ili nikome. Ako ne odaberete posljednju opciju, Android uređaj će moći dijeliti datoteke s vašim računalom bez obzira je li aplikacija otvorena ili radi samo u pozadini.

Ako posjedujete oba uređaja i oni su prijavljeni na zajednički Google račun, prijenosi se automatski prihvaćaju čak i ako je ekran primatelja isključen. Imajte na umu da oba uređaja moraju biti unutar 4,8 metara jedan od drugog.

Nadamo se da će beta uskoro biti omogućena i u našim krajevima jer bi ovo moglo biti prilično korisno. Mada smo do sada već koristili neke druge metode za prebacivanje datoteka izumeđu PC-a i telefona, Google kaže da je ovo najjednostavniji i najbrži način.

Tagovi: Google, Nearby Share
PROČITAJ I OVO
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
PARTNERSTVO
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
VODNJAN – Globalna cloud komunikacijska platforma Infobip i Nokia danas su najavili sklapanje partnerskog sporazuma koji će svjetskoj developerskoj zajednici omogućiti korištenje njihovih API platformi za brži razvoj široke lepeze telekomunikacijskih aplikacija, a koje su namijenjene privatnim, poslovnim i industrijskim korisnicima.
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
BOLJE OD OČEKIVANJA
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
NEW YORK - Apple (AAPL) je izvijestio o svojoj zaradi u drugom tromjesečju nakon zvona u četvrtak nadmašivši očekivanja na vrhu i dnu, ali prihod je pao 4% u odnosu na prethodnu godinu zbog sporije prodaje iPhonea, Maca, iPada i nosivih uređaja nego u istom razdoblju 2023.
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
SOLIDNO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
NEW YORK - Američka internetska trgovina Ebay u prvom je kvartalu zabilježila 2,6 milijardi dolara (2,4 milijarde eura) prihoda, što je dva posto više nego u istom razdoblju lani.
Singapore is leading startup market in the region
STARTUPS
Singapore is leading startup market in the region
SINGAPORE - Southeast Asian startup fundraising dropped to its lowest level in more than five years in January to March, according to a recent industry report, reflecting the prolonged funding slowdown in the region since the end of the COVID-19 pandemic, with little sign of recovery.
Span značajno smanjio dividendu
DIVIDENDA
Span značajno smanjio dividendu
ZAGREB - Span je objavio godišnje izvješće za 2023. godinu, rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine te je dao prijedlog raspodjele dobiti iz 2023. godine i iz zadržane dobiti iz prethodnih godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE