GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Google Photos uskoro ukida neograničenu besplatnu pohranu fotografija

Google Photos uskoro ukida neograničenu besplatnu pohranu fotografija
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.11.2020 / 22:13
Autor: SEEbiz / Bug.hr
ZAGREB - Milijuni korisnika diljem svijeta dobili su, ili će ovih dana dobiti, obavijest o ukidanju jedne od najpopularnijih usluga servisa Google Photos.

Ovaj servis posljednjih je pet godina svima koji su ga koristili za backup fotografija omogućavao tamo pohraniti njihovu neograničenu količinu, pod uvjetom da su spremljene u "visokoj rezoluciji" koja iznosi 16 megapiksela, umjesto u originalnoj kakva se, primjerice, pohranjuje na mobitelu koji snimaju višim rezolucijama, piše Bug.hr.

Unatoč tome što je rezolucija fotografija bila nešto umanjena, Google Photos je bio omiljen servis za backup upravo zbog neograničenog prostora jer je velikoj većini korisnika kvaliteta od 16 megapiksela za fotografije i 1080p za video više nego dovoljna.

Međutim, 1. lipnja 2021. godine to više neće biti slučaj. Google je odlučio ukinuti besplatan prostor za fotografije, i počet će ga oduzimati od 15 GB koje njihovi korisnici dobivaju kao besplatan prostor na Google Driveu. Taj prostor dijelit će s drugim dokumentima i poštom s Gmaila, pa je lako vidjeti da će to mnogima postati pretijesno kada se u računicu uključe fotografije i video zapisi.

Google kaže kako neće nakon 1. lipnja brisati fotografije onima koji su ih do sada uploadali više od ovog limita. Sve fotografije koje se tog dana nađu na serverima ostat će netaknute i neće se niti ubuduće oduzimati od 15-gigabajtnog limita.

Onima, pak, koji nakon 1. lipnja svojim podacima, mailovima i fotografijama premaše 15 GB ukupne pohrane Google će vrlo rado prodati neku od pretplata na servis Google One, koji košta najmanje 16 kuna mjesečno i donosi 100 GB prostora za pohranu u osnovnoj ponudi.

U ovoj objavi doznali smo i jednu fascinantnu statistiku – Google trenutačno na svojem cloud servisu drži više od 4 bilijuna fotografija, a svakog tjedna korisnici tamo pohrane novih 28 milijardi fotografija i video zapisa.

Tagovi: Google Photos, fotografije, Google, Google Drive
PROČITAJ I OVO
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
ISTRAGA
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
BRUXELLES - Europska unija u ponedjeljak je otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete, u svojoj prvoj istrazi prema novom novom tehnološkom zakonodavstvu Zakona o digitalnim tržištima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE