GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Google planira uložiti 740 milijuna dolara u Australiju

Google planira uložiti 740 milijuna dolara u Australiju
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.11.2021 / 19:02
Autor: SEEbiz / H
SYDNEY - Američki softverski div Google najavio je da će u idućih pet godina u Australiju uložiti milijardu australskih dolara (740 milijuna američkih dolara), najavljujući proširenje kapaciteta za računalstvo u oblaku i suradnju sa znanstvenom zajednicom.

Novac će biti iskorišten za gradnju istraživačkog centra, povećanje kapaciteta računalstva u oblaku i financiranje partnerstava s lokalnim organizacijama, poručili su iz Googlea.

Ulaganje u sklopu Inicijative za digitalnu budućnost trebalo bi u Australiji izravno otvoriti 6.000 radnih mjesta, a ukupno bi trebalo poduprijeti 28.000 poslova.

"Australija se može svrstati među predvodnike novog svjetskog vala inovacija i upregnuti tehnologiju u nastojanja da poboljša život građana, otvara radna mjesta i napareduje", rekao je Googleov šef Sundar Pichai.

"Googleova odluka bit će od velike koristi australskim tvrtkama u oporavku gospodarstva koje je pred nama", istaknuo je australski premijer Scott Morrison.

"Kompanija će ulaganjem ući u partnerstvo s lokalnim organizacijama, uključujući australsku znanstvenu agenciju Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization (CSIRO)”, naglasio je Morrison.

Googleov plan poduprijet će nastojanja Sydneya da izgradi status "Silicijske doline južne hemisfere", napominje BBC, podsjetivši da bi gradnja nekoliko milijardi dolara vrijednog Tehnološkog središta u središtu grada trebala početi iduće godine i završiti do 2026.

Nije sve baš teklo glatko za velike tehnološke kompanije u Australiji koje su se prošle godine našle na udaru kritika budući da medijima nisu željele plaćati za sadržaj objavljen na njihovim platformama, podsjeća BBC.

Australija je u međuvremenu postala prva zemlja u svijetu koja je zakonom obavezala velike tehnološke kompanije, uključujući Google i Facebook, da plaćaju prenesene informativne sadržaje.

Neki traže i da se ublaži dominacija Googleove tražilice pa je čelnik regulatora za tržišno natjecanje u listopadu od Googlea zatražio da na mobitele instalira "ekran izbora" i korisnicima omogući da izaberu drugu tražilicu.

Tagovi: Google, Australija, Scott Morrison, Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization
PROČITAJ I OVO
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
ISTRAGA
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
BRUXELLES - Europska unija u ponedjeljak je otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete, u svojoj prvoj istrazi prema novom novom tehnološkom zakonodavstvu Zakona o digitalnim tržištima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE