GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HAKOM: Mreže podložne problemima, unaprijediti povezanost hitnih službi

HAKOM: Mreže podložne problemima, unaprijediti povezanost hitnih službi
REGULATOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.10.2020 / 11:37
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Incident s nedostupnim govornim uslugama HT-a pokazao je da su mreže unatoč unapređivanju uvijek podložne problemima, te da treba unaprijediti povezivanje sustava hitnih službi na javne komunikacijske usluge, ističu za Hinu iz HAKOM-a.

Napominjući kako je HT elektronskim putem i u propisanom roku izvijestio HAKOM (Hrvatsku regulatornu agenciju za mrežne djelatnosti) o, kako kažu, sigurnosnom incidentu, u sklopu kojeg su prije dva dana bile nedostupne njihove fiksne i mobilne govorne usluge, iz te agencije dodaju da je to obveza operatora, te da je također obvezan o tome izvijestiti i korisnike, što je HT i učinio.

Komentirajući ocjene ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića da je to bila problematična sigurnosna situacija, iz HAKOM-a osim spomenute dvije činjenice na koje je taj incident ukazao, smatraju i da sustav hitnih službi za povezivanja na javne komunikacijske usluge treba unaprijediti tako da uvijek budu dostupni putem numeracije koja je poznata korisnicima.

"HAKOM će kao regulator za operatore elektroničkih komunikacija dati svoj doprinos da se postigne dogovor o optimalnom rješenju i implementira otporniji sustav", poručuju iz tog regulatora, u kojem smatraju da je potrebno pronaći način unapređenja sustava hitnih službi na temelju analize incidenta i sagledati čitav taj sustav u okviru općenito povećanih potreba kibernetičke sigurnosti, kako bi unapređenje spriječilo ponavljanje slične situacije, ali i predvidjelo neke nove prijetnje.

U visokoautomatiziranim sustavima problemi neizbježni

Na pitanje jesu li takve poteškoće i očekivane u složenim sustavima poput telekoma te znaju li ima sličnih primjera iz drugih zemalja, ili se to rijetko događa, iz HAKOM-a odgovaraju da su različiti problemi u visokoautomatiziranim sustavima, u kojima softver odrađuje velik dio posla, uvijek mogući, pa i neizbježni i u Hrvatskoj i u drugim državama.

"Važno je da poteškoće traju što kraće, odnosno da operatori vode brigu o funkcionalnosti i sigurnosti svojih mreža, za što su im propisane i obveze", kažu iz HAKOM-a.

O pravima korisnika u takvim situacijama, koji su se zbog kvara u HT-u i nedostupnosti poziva dosta žalili i negativno komentirali po društvenim mrežama i drugdje, HAKOM objašnjava da prema važećim propisima operatori moraju obeštetiti korisnika za svaki kvar trajanja preko 24 sata umanjenjem mjesečnog računa, sukladno danima bez usluge ili na neki drugi način.

Za svaki kraći kvar, u domeni je njihove poslovne politike kako će se korisnicima ispričati za neugodnosti, ali ako korisnik smatra da mu je na bilo koji način nastala određena šteta zbog nemogućnosti korištenja javnih komunikacijskih usluga, štetu, zbog nenadležnosti HAKOM-a po tom pitanju, može dokazivati jedino pred mjerodavnim sudom.

Osim poteškoća u HT-ovim mrežama, iz HAKOM-a su na upit komentirali i nedavno 'pucanje' mreže telekom operatora A1 Hrvatska, zbog čega su korisnici par sati bili bez interneta i to (kako su objasnili iz te tvrtke) zbog globalnih razloga, a nedavno su se spominjali i hakerski napadi.

"Operatori uredno i pravovremeno prijavljuju nastale značajne incidente/poteškoće, pa tako i kibernetičke napade, koji su na žalost negativna pojava razvoja digitalnog društva. Budući da se radi o globalnom problemu, RH provodi mjere kao i druge zemlje EU i šire, a kao što smo već naveli, operatori imaju i obvezu pravodobnog i prikladnog obavještavanja svojih korisnika u slučaju značajnog incidenta koji je imao štetne učinke na korištenje usluge", kažu iz HAKOM-a.

Zaključno iznose da tijekom 2020. mogu izdvojiti tri značajna kibernatička napada u mrežama operatora, pri čemu ne navode u kojim mrežama, kada su se dogodili i kako je to riješeno.

Tagovi: HAKOM, Hrvatski Telekom, A1 Hrvatska, Oleg Butković
PROČITAJ I OVO
Google pod istragom EU-a zbog usluga oglašavanja
ISTRAGA
Google pod istragom EU-a zbog usluga oglašavanja
SAN FRANCISCO - Europska komisija pokrenula je istragu kako bi utvrdila krši li Google uslugama internetskog oglašavanja propise o tržišnom natjecanju u Europskoj uniji.
Finastra i Uni Systems isporučuju zajednička rješenja i usluge u području riznice, plaćanja i rizika u Hrvatskoj
RJEŠENJA
Finastra i Uni Systems isporučuju zajednička rješenja i usluge u području riznice, plaćanja i rizika u Hrvatskoj
LONDON – Finastra je oformila novo partnerstvo s tvrtkom Uni Systems Information Technology S.M.SA (Uni Systems), koja se bavi integracijom sustava informacijske i komunikacijske tehnologije (ICT), a specijalizira se transformaciju mogućnosti koje informacijske tehnologije nude u Europi.
Hrvatski ljubitelji fake newsa trajno eliminirani s Wikipedije
PROTJERANI
Hrvatski ljubitelji fake newsa trajno eliminirani s Wikipedije
ZAGREB - Početkom ove godine zaklada Wikimedia, koja upravlja najvećom svjetskom otvorenom internetskom enciklopedijom, objavila je oglas za posao.
Vlada priprema zakon koji će regulirati online platforme poput Netflixa i Spotifyja
REGULATIVA
Vlada priprema zakon koji će regulirati online platforme poput Netflixa i Spotifyja
ZAGREB - Uvjete pružanja naplatnih online usluga, od Netflixa preko Spotifya pa sve do cloud usluga i softvera, ubuduće će u Hrvatskoj regulirati zakon specifičnog imena.
Uber kupuje ostatak start-upa Cornershop za dostavu namirnica
AKVIZICIJE
Uber kupuje ostatak start-upa Cornershop za dostavu namirnica
SAN FRANCISCO - Uber je prije otprilike dvije godine kupio većinski udio u Cornershopu, početnom poduzeću za dostavu namirnica, a sada će kupiti preostalih 47 posto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE