GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hisense: Ovogodišnji prihodi procijenjeni na 27 milijardi dolara

Hisense: Ovogodišnji prihodi procijenjeni na 27 milijardi dolara
STABILNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.12.2022 / 17:01
Autor: SEEbiz / STA
LONDON - Kineska tehnološka grupa Hisense, koja je u Sloveniji snažno prisutna kroz vlasništvo velenjskog Gorenja, ove godine, prema prvim procjenama uprave, cilja na prihode od prodaje od 27 milijardi dolara, što bi značilo sličan rezultat kao lani. Istodobno, Hisense ulazi u novu fazu brzog rasta i internacionalizacije.

Nakon što je Hisense u 2021. godini zabilježio 27,2 milijarde dolara prihoda od prodaje i time rast od 33 posto u odnosu na koronu 2020., prema prvim procjenama prihod bi se i ove godine trebao zaustaviti na 27 milijardi dolara, navode iz tvrtke Hisense Europe sa sjedištem u Velenju. koja ujedinjuje tvrtke Hisens u Europi. U odnosu na 2018. kada je Hisense preuzeo velenjsko Gorenje i kada su prihodi grupe bili 18,1 milijardu dolara, to znači upola višu razinu poslovanja.

Hisense kaže da su posljednjih godina ojačali konkurentnost svojih proizvoda, otpornost opskrbnog lanca i uveli napredna rješenja u proizvodnju. Kako navode iz grupe, uveli su nove proizvode i tehnološka rješenja, nastavili širenje u inozemstvu i ojačali prepoznatljivost brenda Hisense. Za to su se, između ostalog, pobrinuli i pokroviteljstvom velikih sportskih natjecanja, a nedavno i Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru.

Nakon akvizicije Toshiba TV-a, Gorenja i Sandena, Hisense sada ima ukupno 66 tvrtki i predstavništava izvan Kine, 23 centra za istraživanje i razvoj i 31 industrijski park diljem svijeta. Sve u svemu, zapošljava gotovo 100.000 ljudi.

Hisens, čije je globalno sjedište u kineskom gradu Qingdao, poručuju da ulaze u novu fazu brzog rasta i internacionalizacije, a time i globalnog širenja grupe. Kako ističu, proces globalizacije je ušao u novu fazu, koja predstavlja nove izazove za pozicioniranje brenda i modela rasta i razvoja, a kao najvažnije vide obrazovanje i razvoj talenata.

U ovoj novoj fazi, prema riječima prvog čovjeka koncerna Lan Lina, Hisense ima tri cilja. U iduće tri godine žele podići brend na puno višu razinu na globalnoj razini, žele se fokusirati na pametnu i zelenu tehnologiju, a također žele uspostaviti pojednostavljenu i učinkovitiju organizacijsku strukturu te ambiciozan plan razvoja talenata.

Prema riječima Stanke Pejanović, potpredsjednice Hisense Europe Grupe, Hisense svoju strategiju globalizacije može osigurati samo planskim ulaganjem u znanje i kontinuiranim razvojem osoblja. Zaposlenicima europskih kompanija iz grupacije dostupni su obrazovni programi, stručna usavršavanja, ICT i jezični tečajevi, obuka u području mekih vještina te korporativni programi, kažu u upravi Hisense Europe. Od otprilike 10.000 zaposlenika u grupi, njih 7.000 godišnje pohađa razne tečajeve.

Tagovi: Hisense Europe, Hisense, Gorenje, Toshiba TV, Stanka Pejanović
PROČITAJ I OVO
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
ENORMNO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
WASHINGTON - TikTok i njegova matična tvrtka ByteDance sa sjedištem u Kini zajedno su ove godine potrošili preko 7 milijuna dolara kako bi pokušali zaustaviti Kongres u donošenju zakona koji bi mogli zabraniti aplikaciju društvenih medija u Sjedinjenim Državama.
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
DOBRE BROJKE
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
NEW YORK - Spotify Technology (SPOT) objavio je u utorak fiskalnu zaradu u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja analitičara. Audio gigant je također ostvario profit jer nastavlja provoditi svoju nedavnu strategiju "učinkovitosti".
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
POTONUĆE
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
PEKING - Appleova prodaja iPhonea oštro je pala u Kini u prvom tromjesečju ove godine, a tvrtka je osjetila jaku konkurenciju domaće marke Huawei, prema novom izvješću tvrtke za istraživanje tržišta Counterpoint Research.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE