GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HMD Global osniva novi Centar izvrsnosti u Finskoj za istraživanje i razvoj

HMD Global osniva novi Centar izvrsnosti u Finskoj za istraživanje i razvoj
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.07.2020 / 11:55
Autor: SEEbiz
ZAGREB - HMD Global, dom Nokia telefona, danas objavljuje kako kupuje imovinu Valona Labs i pokreće potpuno novi Centar izvrsnosti u Tampereu, u Finskoj.

Kombinirajući predanost HMD Globala u pružanju sigurnih i pouzdanih mobilnih iskustava s ekspertizom Valona Labs u mobilnom, poslovnom i cybersecurity softveru, ova akvizicija dodatno će nadograditi reputaciju tvrtke kao svjetskog lidera u ažuriranju i sigurnosti softvera za pametne telefone.

Novi Centar izvrsnosti u Tampereu specijalizirat će se za softver, sigurnost i usluge što će ubrzati prijelaz HMD Globala iz čisto hardverskog poduzeća u kombinirano poduzeće za hardver i usluge, diversificirati intelektualno vlasništvo i istaknuti jedinstvenu ponudu.

U ožujku ove godine, HMD Global ušao je u novu kategoriju usluga predstavljanjem svoje globalne usluge roaming podataka, HMD Connect, koja korisnicima širom svijeta omogućava korištenje jednostavne podatkovne SIM kartice. Tijekom sljedećih mjeseci centar u Tampereu usredotočit će se na daljnji razvoj ove usluge i započet će s radom na drugim uslugama kao što su daljinsko zaključavanje uređaja, upravljanje mobilnošću poduzeća, sigurnost softvera mobilnih uređaja, sigurna mrežna komunikacija i testiranje crne kutije. Također postoje ambicije za širenje djelokruga centra u budućnosti na fotografiju i audio tehnologije. Centar će stvoriti trenutnu potrebu za zapošljavanjem novih tehnoloških talenata u regiji, a vodit će ga bivši nagrađivani voditelj odjela iz Valona Labsa, Ari Heikkinen.

Juho Sarvikas, glavni direktor proizvoda, HMD Global, je rekao:

„Kao tvrtka koja vjeruje da bi svaki telefon trebao biti izgrađen na temeljima sigurnosti i pouzdanosti, s ponosom najavljujemo akviziciju Valona Labs - poznatog i pouzdanog poduzeća za mobilni softver.

Nokia telefoni širom svijeta su poznati po korisnim inovacijama, a naše čisto, sigurno i najnovije AndroidTM obećanje osigurava ljudima da dobiju pametni telefon koji se s vremenom nastavlja poboljšavati. To je jedan od razloga zašto održavamo svoju poziciju lidera u brzim ažuriranjima OS-a. Prema istraživanjima iz Counterpoint, mi smo u stvari najbrži brand kojim pokrivamo 94% našeg portfelja. Akvizicijom Valona Labs bit ćemo u snažnijoj poziciji nego ikad. Ispunit ćemo obećanje i dodatno izgraditi povjerenje naših korisnika, što je jedna od naših glavnih vrijednosti.
Ponosni smo na svoje finske korijene i svoj vrhunski nordijski dizajn, zato smo sretni što smo ovaj Centar izvrsnosti doveli u Tampere. Akvizicijom ćemo postaviti temelje istraživačko-razvojnog centra koji će transformirati naše poslovanje i proizvode koje nudimo."

Novo imenovani viši direktor za sigurnost i poslovna rješenja u HMD Globalu, Ari Heikkinen, dodaje:
„Usko surađujemo s HMD Globalom već duže i uzbuđen sam što danas predstavljamo naše partnerstvo. S ovim novim Centrom izvrsnosti kujemo željezo dok je vruće. Incidenti kibernetičke sigurnosti u porastu su tijekom ove globalne pandemije, što znači da nema boljeg vremena za povećanje napora u vezi s mobilnom sigurnošću.

Tampere je poznat kao odredište za tehnološki razvoj, posebice u vezi s mobilnim inovacijama. Radujemo se što ćemo iskoristiti stručnost regije i istražit ćemo razne mogućnosti suradnje s različitim kompanijama na tom području, kao i sa tehnološkim odjelom Sveučilišta Tampere. Dok se nastavljamo širiti, pojavljuje se potreba za svježim talentima koji će se pridružiti našim redovima i osobno sam uzbuđen zbog puno mogućnosti koje ćemo pružiti Finskoj u budućnosti.

Harri Ojala, direktor ulaganja i globalnog poslovanja u Business Tampere, kaže:
„Kao neovisna finska tvrtka i jedini veliki europski brend pametnih telefona, raduje nas da možemo pozdraviti HMD Global i njihov novi Centar izvrsnosti u Tampereu. Tampere se već pokazao kao mjesto novih ideja i inovativnog razmišljanja. Radujem se što ću vidjeti da ovaj novi centar uspijeva u ovom okruženju."

Tagovi: HMD Global, Centar izvrsnosti, Nokia, Juho Sarvikas
PROČITAJ I OVO
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
ISTRAGA
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
BRUXELLES - Europska unija u ponedjeljak je otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete, u svojoj prvoj istrazi prema novom novom tehnološkom zakonodavstvu Zakona o digitalnim tržištima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE