GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatski startup Robotiq.ai osigurao više od milijun eura za širenje poslovanja

Hrvatski startup Robotiq.ai osigurao više od milijun eura za širenje poslovanja
FINANCIRANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.05.2021 / 11:53
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Domaći startup Robotiq.ai osigurao je više od milijun eura investicije za širenja poslovanja u segmentu RPA (Robotic Process Automation) i razvoju softverskih robota za potrebe velikih sustava, izvijestili su u ponedjeljak iz tog startupa.

Sredstva za investicije Robotiq.ai dobio je iz projekta EU Eurostars za potrebe istraživanja i razvoja softvera te veći dio ili 900 tisuća eura od od češkog fonda J&T Ventures (dio J&T grupacije).

Robotiq.ai je osnovan 2018. i bavi se RPA-om odnosno robotskom automatizacojom, za koju iz tog startupa kažu da je jednostavna tehnologija s opipljivim prednostima koja znatno podiže razinu učinkovitosti u tvrtkama i organizacijama, a kako bi što bolje riješili izazove s kojima se susreću u poslu koriste i AI tj. umjetnu inteligenciju za pružanje jednostavnosti te chatbotova za suradnju čovjeka i robota.

Iz te startup tvrtke jedan od osnivača Marko Gudelj poručuje da njihovi softverski roboti mogu uspješno odraditi gotovo sve zadatke kao i fizička osoba - analizirati podatke, stvarati izvješća, pronalaziti informacije, komunicirati, izvršavati veliku količinu tehničkih zadataka poput komunikacije s bazama podataka i dr., a uz ostalo i ljudima osigurava i vrijeme za kreativniji i kvalitetniji rad.

I Darko Jovišić, jedan od osnivača, ističe prednost njihovih robota u jednostavnoj i brzoj implementaciji te integraciji u postojeće sustave, ali i činjenicu da su lako upravljivi i da se rješenje implementira uz minimalno sudjelovanje IT odjela kompanije, što i smanjuje vrijeme i trošak.

Kaže i da u nekim procesima roboti zamjenjuju čak i do 90 posto potrebe za korištenjem osoba za repetitivne ili ponavljajuće zadatke kojih ima u svakoj kompaniji, a rboti su sposobni raditi i 24 sata dnevno i svakodnevno.

"Cilj nam je dodatno povećanje brzine i robusnosti samih robota, kako bismo ih učinili još učinkovitijima, a vjerujem da će upravo to biti naša glavna konkurentska prednost na globalnom tržištu", otkriva Jovišić.

Povodom tog posla, investicijski menadžer iz J&T Ventures fonda David Polach naglasio je da se robotska automatizacija procesa tiče svake tvrtke u svakoj industriji, te da Robotiq.ai nudi rješenje koje je jednostavno implementirati i lako pokrenuti, pa i u segmentu malih i srednjih tvrtki, te da vjeruju da će Robotiq.ai postati i relevantan globalni igrač u ciljanim sektorima.

Tagovi: Robotiq.ai, J&T Ventures fond, David Polach, Marko Gudelj, Robotic Process Automation
PROČITAJ I OVO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
ENORMNO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
WASHINGTON - TikTok i njegova matična tvrtka ByteDance sa sjedištem u Kini zajedno su ove godine potrošili preko 7 milijuna dolara kako bi pokušali zaustaviti Kongres u donošenju zakona koji bi mogli zabraniti aplikaciju društvenih medija u Sjedinjenim Državama.
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
DOBRE BROJKE
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
NEW YORK - Spotify Technology (SPOT) objavio je u utorak fiskalnu zaradu u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja analitičara. Audio gigant je također ostvario profit jer nastavlja provoditi svoju nedavnu strategiju "učinkovitosti".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE