GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatski Telekom omogućuje 5G roaming i u Njemačkoj

Hrvatski Telekom omogućuje 5G roaming i u Njemačkoj
5G
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.07.2021 / 10:08
Autor: SEEbiz

ZAGREB - Hrvatski Telekom je u suradnji s Deutsche Telekomom osigurao da hrvatski korisnici u Njemačkoj i njemački korisnici u Hrvatskoj sada mogu koristiti pogodnosti 5G mreže.

5G mreža Hrvatskog Telekoma, pokrenuta 2020. godine na 2,1 GHz, neprestano se razvija i trenutno pokriva 76 hrvatskih gradova, 11 općina i 2 milijuna stanovnika.

Deutsche Telekom je svoju komercijalnu 5G mrežu u Njemačkoj pokrenuo u rujnu 2019. godine i ona u ovom trenutku koristi frekvencije od 2,1 GHz i 3,6 GHz te pokriva više od 66 milijuna ljudi u više od 5000 gradova. Od toga više od 50 gradova koristi prednosti brze mreže na 3,6 GHz.

Svi korisnici s uređajima i pretplatničkom tarifom koji podržavaju 5G mogu bez dodatne naknade uživati u prednostima 5G mreže Deutsche Telekoma u područjima pokrivenima s 5G-om, a sukladno roaming uvjetima temeljenim na principu „u roamingu kao kod kuće“ i politici pravedne uporabe za EU roaming, koja je uključena u njihovu tarifu. Korisnici Deutsche Telekoma, s odgovarajućim uređajem i tarifom, mogu na području pokrivenosti koristiti 5G mrežu Hrvatskog Telekoma prilikom posjeta Hrvatskoj.

„Povratak inozemnih gostiju i uspjeh turističke sezone će značajno pridonijeti oporavku gospodarstva u Hrvatskoj. Uspostavom 5G roaminga omogućavamo korištenje najboljih mobilnih usluga posjetiteljima u Hrvatskoj kao i našim korisnicima u inozemstvu. Ovaj tehnološki iskorak je doprinos Hrvatskog Telekoma i Deutsche Telekom grupe normalizaciji života u EU nakon covid-19 pandemije“, izjavio je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije, Hrvatski Telekom.

„U Deutsche Telekomu nastojimo svojim korisnicima pružiti najbolje mrežne performanse kod kuće i na putu, i to ne staje na granicama. Omogućavanjem usluga 5G roaminga između Telekoma Deutschland i Hrvatskog Telekoma baš u ljetnoj sezoni uz, nadamo se ponovno sigurna putovanja, osigurali smo da korisnici mogu uživati u 5G mrežama visokih performansi u obje države“, Armin Sumesgutner, SVP Technology Europe Deutsche Telekom AG.

Hrvatski Telekom je prvi hrvatski telekom koji je omogućio 5G roaming u lipnju 2021. godine, sklapanjem prvog ugovora o 5G roamingu s Magyar Telekomom za Mađarsku, te radimo na finalizaciji 5G roaming ugovora s pružateljima usluga i u drugim zemljama s ciljem osiguravanja najboljeg korisničkog iskustva.

Tagovi: Hrvatski Telekom, 5G roaming, Deutsche Telekom
PROČITAJ I OVO
Apple će plasirati više oglasa u svoje aplikacije
OGLASI
Apple će plasirati više oglasa u svoje aplikacije
SAN FRANCISCO - Apple će na predinstaliranim aplikacijama na iOS-u, iPadOS-u i MacOS-u uvesti više oglasa te tako stvoriti novi izvor zarade.
Energoatom izvijestio o ruskom kibernetičkom napadu bez presedana
NAPAD
Energoatom izvijestio o ruskom kibernetičkom napadu bez presedana
KIJEV - Ukrajinski operater za nuklearne elektrane Energoatom osudio je u utorak u priopćenju ruski kibernetički napad "bez presedana" na svoju internetsku stranicu, pojašnjavajući da funkcioniranje nije bilo poremećeno.
Kineski internetski divovi regulatoru omogućili uvid u algoritme
KONTROLA
Kineski internetski divovi regulatoru omogućili uvid u algoritme
ZAGREB - Skupina kineskih digitalnih divova, uključujući Alibabu, Tencent i ByteDance, vlasnika TikToka, dostavila je regulatoru uvid u algoritme, koji društvene mreže obično smatraju poslovnom tajnom budući da su ključne za njihov uspjeh.
Njemački div DB Energie uštedio milijune zahvaljujući riječkim informatičarima
POSLOVI
Njemački div DB Energie uštedio milijune zahvaljujući riječkim informatičarima
ZAGREB - Domaća informatička tvrtka Appon iz Rijeke nedavno je dovršila veliki informatički projekt za klijenta, njemačkog energetskog diva DB Energie.
Procurili podaci o korisnicima aplikacije Signal
PHISHING
Procurili podaci o korisnicima aplikacije Signal
ZAGREB - Twilio, kompanija koja se bavi autorizacijom telefonskih brojeva i svoje usluge prodaje mobilnoj aplikaciji Signal, bila je nedavno meta uspješnog phishing napada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE