GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatsko-američki startup Huddle dobio stratešku investiciju od oko 15 milijuna dolara

Hrvatsko-američki startup Huddle dobio stratešku investiciju od oko 15 milijuna dolara
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.06.2022 / 10:01
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Huddle Tech hrvatsko-američki softverski startup sklopio je strateško partnerstvo s globalnom casino i turističkom kompanijom Las Vegas Sands.

Strateškom investicijom osiguran je daljnji razvoj s ciljem pozicioniranja kao globalne B2B platforme za igaming industriju poput sportskog klađenje. Na upit o kolikoj investiciji je riječ kažu iz kompanije kako tu brojku ne mogu otkriti, no prema dostupnim informacijama riječ je o 15 milijuna dolara.

Suosnivači Huddle Gaming-a su Hrvati Leo Gašpar i Mario Zdeličan, čija vizija razvoja proizvoda za poslovne korisnike koji će biti globalno konkurentan postaje stvarnost. Realizira se zahvaljujući strateškom partnerstvu, ali i nedavnim spajanjem s liderom američkog tržišta u izradi koeficijenata za NFL, NCAA košarku i nogomet, NBA, MLB i NHL. DeckPrism Sports i Huddle Gaming sada čine Huddle Tech Inc. s uredima u Zagrebu, Londonu, New Yorku, Las Vegasu i Isle of Man.

“Huddle vizija i dalje ostaje ista – želimo postati Netflix za igaming industriju. Uzbudljivo je graditi nešto kao greenfield projekt, u čemu si predvodnik i razvijaš potpuno novi ekosustav. Trenutno ne postoji tehnologija koja rješava probleme brzorastuće igaming industrije i upravo zato razvijamo iznimno efikasno, automatizirano rješenje koje će zadovoljiti potrebe globalnog tržišta” objašnjava jedan od suosnivača i glavni direktor za razvoj poslovanja Leo Gašpar. Dodaje da su spajanjem s kompanijom DeckPrism Sports ubrzali razvoj proizvoda te utvrdili svoj položaj na američkom tržištu.

“Posebno smo sretni što ćemo kao tech hub Huddle nastaviti graditi u Hrvatskoj uz dodatna zapošljavanja domaćih i stranih stručnjaka“. Naime, u Zagrebu je već sada zapošljavaju više od 30 stručnjaka iz područja matematike, automatizacije, data inženjerstva i umjetne inteligencije. Mario Zdeličan, suosnivač i potpredsjednik za operacije smatra da je Huddle Tech na dobrome putu da postane lider na globalnom tržištu igaming industrije: „Preskočili smo stepenicu, ako ne i dvije unutar klasičnog razvoja startupa, ubrzali razvoj proizvoda, istodobno i rast tima. Jako smo ponosni na kolegice i kolege koji su nam se pridružili posljednjih godinu i pol. To su iznimno talentirani mladi, ali i iskusni stručnjaci“, zaključuje Gašpar.

Huddle zapošljava više od 80 stručnjaka u jednom od 5 ureda uz mogućnosti rada na daljinu. Pogurani strateškom investicijom kompanije Las Vegas Sands očekuju ubrzanje razvoja B2B platforme za igaming, pozicioniranje na globalnom tržištu te daljnje širenje tima, pogotovo u Hrvatskoj gdje je smješten tehnički razvoj.

Tagovi: Huddle Tech, Las Vegas Sands, Leo Gašpar, Mario Zdeličan
PROČITAJ I OVO
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
POTEZI
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
EINDHOVEN - Nizozemska vlada objavila je u četvrtak da planira uložiti 2,5 milijarde eura u regiju Eindhoven u sklopu plana koji bi trebao odvratiti proizvođača opreme za proizvodnju čipova ASML od selidbe u inozemstvo.
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE