GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HT i Ericsson NT nastavljaju suradnju u izgradnji telekom mreža

HT i Ericsson NT nastavljaju suradnju u izgradnji telekom mreža
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.08.2020 / 15:53
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatski telekom (HT) i Ericsson Nikola Tesla (ENT) potpisali su produženje ugovora o suradnji u izgradnji i održavanju fiksne i mobilne mrežne infrastrukture do 2023., a vrijednost tog okvirnog ugovora iznosi više od 1,6 milijardi kuna, izvijestile su te tvrtke u ponedjeljak.

Time se nastavlja suradnja između dvije najveće telekomunikacijsko-tehnološke kompanije u Hrvatskoj u području isporuke usluga za telekomunikacijske mreže koja je započela 2014. godine.

Kako navode iz HT-a, riječ je o pružanju usluga na području izgradnje i održavanja fiksne i mobilne telekomunikacijske infrastrukture, nadzora telekomunikacijske mreže te terenskog održavanje aktivne pristupne mreže i pasivne mreže.

Ugovor vrijedi do kraja 2023., a vrijednost okvirnog ugovora iznosi više od 1,6 milijardi kuna te tvrtka Ericsson Nikola Tesla Servisi ima ekskluzivitet za aktivnosti iz domene ugovora, navodi se u priopćenju.

"Produljenjem ugovora s Ericsson Nikola Tesla Grupom nastavljamo kvalitetnu suradnju, ali što je još važnije osiguravamo i resurse za operativnu provedbu i realizaciju novih investicija, što je ključno u trenutnoj gospodarskoj situaciji i čime doprinosimo zaposlenosti. Unatoč izazovnom poslovnom okruženju uzrokovanom Covid-19 situacijom, HT je fokusiran na izgradnju i nadogradnju mreže, pružanje najbolje usluge na tržištu te povezivanje pojedinaca, poslovne zajednice, gospodarstva i hrvatskog društva s prilikama koje digitalizacija pruža", poručio je povodom ugovora s ENT-om predsjednik Uprave HT-a Kostas Nebis.

Iz HT-a tome dodaju da su njihova dosadašnja značajna ulaganja omogućila, kako kažu, uspješno dovršenje projekta modernizacije mobilne mreže, koja je sada spremna za uvođenje 5G tehnologije i napredne usluge budućnosti.

Uz to, snažan naglasak stavljen je i na provedbu plana izgradnje optičke infrastrukture s namjerom HT-a da pokrije rekordnih 80 tisuća novih domaćinstava optikom, a što je povećanje od 60 posto u odnosu na prošlu godinu.

Predsjednica ENT-a Gordana Kovačević ističe da je HT dugogodišnji strateški partner ENT-a. "Naša Grupa preuzela je od Ericssona potpunu odgovornost za ovaj posao početkom godine. Nastavak suradnje dokaz je kvalitetnog timskog rada sa stručnjacima HT-a te truda i kompetencija naših zaposlenika u pružanju upravljanih usluga kroz cijelo razdoblje, a posebice u ovom izazovnom razdoblju obilježenom potresom u Zagrebu i koronavirusom. Od Ericsson Nikola Tesla Servisa, naše kompanije-kćeri, očekujem da HT-u i nadalje odgovorno pružaju kvalitetnu uslugu u čemu će, kao i dosad, imati punu podršku cijele ENT Grupe", istaknula je Kovačević.

Tagovi: Hrvatski Telekom, Ericsson NT
PROČITAJ I OVO
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
POTEZI
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
EINDHOVEN - Nizozemska vlada objavila je u četvrtak da planira uložiti 2,5 milijarde eura u regiju Eindhoven u sklopu plana koji bi trebao odvratiti proizvođača opreme za proizvodnju čipova ASML od selidbe u inozemstvo.
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE