GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HT implementirao besplatan WiFi Internet u Donjoj Stubici, Bistri i Dugopolju

HT implementirao besplatan WiFi Internet u Donjoj Stubici, Bistri i Dugopolju
WI-FI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.11.2020 / 11:02
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Grad Donja Stubica te općine Bistra i Dugopolje dio su gradova i općina kojima je u sklopu inicijative WiFi4EU, s ciljem uvođenja besplatnog WiFi-a za građane i posjetitelje na javnim lokacijama, dodijeljen vaučer u iznosu od 15.000 eura.

Zahvaljujući dugogodišnjoj uspješnoj suradnji s Hrvatskim Telekomom, ova su mjesta odabrala HT kao pouzdanog tehnološkog partnera i najboljeg izvođača koji će tehnološki omogućiti javni besplatni WiFi internet za njihove stanovnike.

Na području Grada Donje Stubice implementirana je moderna WiFi mreža koja pokriva ključne lokacije u gradu što dodatno poboljšava infrastrukturu grada i omogućava još bolju povezanost. „Prilikom realizacije ovog projekta susreli smo se s izazovima u povezivanju svih pristupnih točaka uslijed šumovitog i brdovitog krajolika, a kako bismo pokrili čim veće područje na što više objekata koji su u interesu naših građana. Ovaj kompleksan projekt ne bi bilo moguće izvesti bez stručne pomoći Hrvatskog Telekoma s kojim nastavljamo uspješnu dugogodišnju suradnju. Drago nam je što realiziramo ovakve kompleksne projekte modernizacije i digitalizacije našeg grada, a sve u skladu sa našim ciljem omogućavanja kvalitetnijih životnih uvjeta kako za naše sugrađane tako i za sve koji posjećuju naš prekrasan grad“, izjavio je gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić.

Općina Bistra posjeduje modernu optičku infrastrukturu koja omogućava velike brzine prijenosa podataka, sudjeluje u razvoju Hrvatske u e-mobilnosti te posjeduje e-punionicu za električna vozila s dva parkirna mjesta, a pokrivanjem javnih površina besplatnim WiFi pristupom internetu Općina Bistra dodatno se modernizira i podiže kvalitetu života za svoje stanovnike.

„U Općini Bistra Hrvatski Telekom je instalirao ukupno 12 pristupnih točaka na sedam vanjskih i pet unutarnjih lokacija iz projekta WiFi4EU. Time smo omogućili našim mještanima besplatan i slobodan pristup internetu na lokacijama gdje se i inače odvija glavnina društvenog života, znači u svim našim društvenim domovima, vatrogasnom domu, sportskom centru, knjižnici kao i ispred župne crkve, u centru Donje Bistre, ispred zgrade Općine Bistra i ispred sportskog centra. Zahvaljujemo se Hrvatskom Telekomu kao partneru u provedbi projekta na odlično odrađenom poslu“, poručuju iz Općine Bistra.

Općina Dugopolje također je jedna od općina koja je prepoznala važnost modernizacije i povezanosti pa je u sklopu programa WiFi4EU dobila vaučer te su u suradnji s Hrvatskim Telekomom postavljene pristupne točke na ključnim gradskim lokacijama. No, Općina Dugopolje je napravila dodatni iskorak s ciljem omogućavanja povezanosti za što veći broj svojih stanovnika te su uložili i dodatna vlastita sredstva kako bi pristup internetu omogućili za gotovo cijelo područje općine.

„Općina Dugopolje uspješno je aplicirala i dobila voucher europskog projekta WiFi4EU te smo odlučili nadograditi osnovne zahtjeve i osim europskih sredstava uložiti dodatna sredstva; signalom smo pokrili cijelo Dugopolje, naselje Koprivno, a nastavljamo dalje i s Kotlenicama. Ovime omogućujemo našim stanovnicima brzine do 100 Mbit/s koje na velikim dijelovima općine do sada nisu bile moguće. Potpuno nam je jasno da je Internet infrastruktura budućnosti bez koje nema kvalitetnog napretka te nam je drago da imamo stručnu podršku Hrvatskog Telekoma uz kojeg smo uspješno odradili ovaj projekt“, rekao je Perica Bosančić, načelnik Općine Dugopolje.

Hrvatski Telekom najveći je privatni investitor u digitalnu infrastrukturu u Hrvatskoj koji godinama kontinuirano ulaže u kvalitetu i razvoj infrastrukture mobilne i fiksne mreže. U prilog tome govore i brojne nagrade i priznanja za kvalitetu mreže Hrvatskog Telekoma, kao i uvrštavanje mobilne mreže HT-a među deset najbržih mreža na svijetu. Odabir Hrvatskog Telekoma od strane općina i gradova u ovim projektima dokaz je kako je kompanija prepoznata kao pouzdan tehnološki partner koji može osigurati kvalitetan pristup internetu što omogućava povećanje gospodarske aktivnosti i kvalitete života građana. Kao predvodnik digitalizacije u Hrvatskoj, Hrvatski Telekom ostaje usmjeren na daljnja ulaganja te omogućavanje pristupa kvalitetnom internetu što većem broju građana, kako bi svi u Hrvatskoj bili povezani na vodećoj mreži.

Tagovi: Donja Stubica, WiFi4EU, Hrvatski Telekom, Bistra, Dugopolje
PROČITAJ I OVO
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BOLJE OD OČEKIVANJA
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
TAIPEI - Taiwan Semiconductor Manufacturing Company u četvrtak je nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, zahvaljujući stalnoj snažnoj potražnji za naprednim čipovima, posebno onima koji se koriste u aplikacijama umjetne inteligencije.
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
REZULTATI
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
AMSTERDAM - ASML je u ponedjeljak priopćio da je dobit u prvom tromjesečju nadmašila očekivanja, dok je prodaja iznevjerila predviđanja, a kompanija ostaje pri svojim izgledima za cijelu godinu.
Cook poručio da Apple želi proizvodnju u Indoneziji
PORUKE
Cook poručio da Apple želi proizvodnju u Indoneziji
JAKARTA - Glavni izvršni direktor Applea Tim Cook rekao je da tvrtka "gleda" na proizvodnju u Indoneziji na sastanku s indonezijskim predsjednikom Jokom Widodom u srijedu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE