GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HTEC Group kupio banjalučku IT kompaniju WaySeven

HTEC Group kupio banjalučku IT kompaniju WaySeven
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.07.2022 / 06:53
Autor: SEEbiz
BANJA LUKA - HTEC Group, globalna kompanija za konsalting, softversko inženjerstvo i razvoj digitalnih proizvoda, koja ima kancelariju i već dvije godine uspješno posluje u Banjaluci, akvizirala je WaySeven, tehnološku kompaniju koja svoje usluge pruža klijentima iz Silicijumske doline i Evrope.

Akvizicija će dodatno osnažiti HTEC-ov tim u Banjaluci koji se sa ovom akvizicijom bliži brojki od 200 zaposlenih.

Postignuti dogovor rezultat je zajedničke vizije obje kompanije, ali i potencijala koji donosi rad na najizazovnijim projektima za svjetske korporacije. Njihov cilj je, prema riječima direktora inženjerstva i HTEC kancelarije u Banjaluci, Bojana Šukala, da postanu najbolja tehnološka kompanija u Jugoistočnoj Evropi, ali i šire.

- HTEC je prišao WaySeven timu jer smo prepoznali da kompanija njeguje vrijednosti slične našima, koje se ogledaju u tome da nam je na prvom mjestu zadovoljstvo zaposlenih. Ponosni smo što ujedinjujemo najbolje inženjere u domenu finansijskih tehnologija i što se naše ekspertize savršeno uklapaju i nadopunjuju te očekujemo još ozbiljnije svjetske projekte u budućnosti, dodaje Šukalo.

Sa druge strane ova akvizicija je u mnogo čemu važna za kompaniju WaySeven jer njihovim IT stručnjacima otvara mogućnosti za rad sa nekima od najvećih klijenata na svjetskom nivou.

- Tokom prethodnih nekoliko nedjelja pažljivo smo razmatrali ovu priliku i prednosti koje ona može donijeti našem poslovnom ekosistemu, partnerima, klijentima, kolegama i zaposlenima. Siguran sam da smo donijeli pravu odluku udruživši snage i talente sa HTEC grupom. Naša zajednička želja je da obnovimo inženjerski potencijal Banjauke i uzdignemo ga na nivo koji je imala prije 90-ih, kada je samo kompanija Čajavec zapošljavala preko 2.000 inženjera. Dobra akademska osnova ovde postoji, imamo pametne i sposobne mlade ljude koji žele da ostanu u svom gradu, a na nama je da izgradimo najmoderniji IT centar Istočne Evrope na koji ćemo svi biti ponosni, rekao je Goran Gašić, generalni direktor i jedan od osnivača kompanije WaySeven.

Dvije kompanije će nastaviti da pružaju inženjerske usluge klijentima širom svijeta, oslanjajući se na inovativnost, kreativnost i inženjersko iskustvo iz Silicijumske doline koje je HTEC i do sada implementirao radeći sa najmodernijim svjetskim organizacijama.

HTEC Group je globalna kompanija osnovana u Beogradu, sa sjedištem u San Francisku i lokalnim predstavništvima u SAD, UK, Holandiji, Švedskoj, Sloveniji te 16 tehnološkorazvojnih centara u Jugoistočnoj Evropi. U svim navedenim zemljama njihovi timovi eksponencijalno rastu, što potvrđuje podatak da je samo u Banjaluci danas zaposleno više od 200 IT stručnjaka iz različitih oblasti.

Tagovi: HTEC Group, WaySeven, Bojan Šukalo
PROČITAJ I OVO
Apple plaća 30 milijuna dolara radnicima kojima je pregledavao osobne stvari
ODŠTETA
Apple plaća 30 milijuna dolara radnicima kojima je pregledavao osobne stvari
SACRAMENTO - Savezni sudac u Kaliforniji odobrio je 30.5 milijuna dolara tešku nagodbu u gotovo desetljeće dugačkoj tužbi po kojoj je tvrtka Apple Inc. zakinula 15.000 radnika jer im nije platila vrijeme provedeno u sigurnosnim provjerama nakon što su im završile smjene.
Proizvođači čipova strahuju od najveće krize u posljednjih deset godina
SEKTOR U OPASNOSTI
Proizvođači čipova strahuju od najveće krize u posljednjih deset godina
NEW YORK - Dionice poluvodiča pale su nakon što je Micron Technology Inc. postao posljednji proizvođač čipova koji je upozorio na usporavanje potražnje, što je izazvalo zabrinutost da industrija ide prema bolnom padu.
YouTube pokreće Channel Store
POTEZI
YouTube pokreće Channel Store
NEW YORK - Prema informaciji koju donosi The Wall Street Journal, YouTube radi na internetskoj trgovini u kojoj ćete moći kupovati pretplate za razne vanjske streaming usluge i servise.
Generacija Z okreće leđa Facebooku
DOSADAN
Generacija Z okreće leđa Facebooku
NEW YORK - Generacija Z sve više koristi internet, no broj tinejdžera na Facebooku se rapidno smanjuje, pokazalo je istraživanje Pew Research Centera.
Rusku rupu u europskoj svemirskoj industriji mogao bi popuniti Muskov SpaceX
KORISTI PRILIKU
Rusku rupu u europskoj svemirskoj industriji mogao bi popuniti Muskov SpaceX
PARIZ - Europska svemirska agencija (ESA) započela je preliminarne tehničke razgovore s tvrtkom Elona Muska SpaceX, koji bi mogli dovesti do privremene upotrebe njezinih lansirnih rampi nakon što je sukob u Ukrajini blokirao pristup Zapada ruskim raketama Sojuz.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE