GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HTEC Group u reakciji: Otpustili smo oko 200 ljudi, ali i zapošljavamo

HTEC Group u reakciji: Otpustili smo oko 200 ljudi, ali i zapošljavamo
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.06.2023 / 14:03
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - HTEC Group reagovao je na tekst objavljen na portalu SEEbiz, a u kojem se spominje brojka od 500 otpuštenih u poslednjem razdoblju.

Iz ove kompanije tu su brojku demantovali i poslai izjavu Katarine Urošević, direktorke komunikacija u HTEC Group, koja kaže:

“Situacija na globalnom IT tržištu je izuzetno izazovna, što pokazuje veliki broj otkaza u vodećim svetskim tehnološkim kompanijama. Nažalost, efekti krize prelili su se i na regionalno tržište. Kompanija HTEC Group uvela je još početkom godine niz mera u pravcu racionalizacije troškova i jačanja timova koji rade na razvoju novih poslovnih prilika, u cilju očuvanja zdravog biznisa i daljeg rasta.

Kao neophodan odgovor na nepovoljne makroekonomske prilike, a sa ciljem postizanja veće agilnosti sa jedne strane, a sa druge strane fokusa na ključne oblasti rasta koje vidimo u narednom periodu, reorganizovali smo poslovne jedinice i optimizovali broj inženjera koji izvesno vreme nisu bili angažovani na projektima i čije znanje i veštine, nažalost, nisu odgovarajući za oblasti rasta koje očekujemo u narednom periodu. Pored reorganizacije funkcionalnih jedinica, preusmeravanja ljudi i prekvalifikacija, nažalost, ovim procesom reorganizacije i optimizacije obuhvaćeno je oko 200 zaposlenih sa kojima smo morali da se raziđemo, što čini oko sedam odsto naše organizacije. Žao nam je što ove kolege nisu više deo našeg tima i činimo sve što je u našim mogućnostima da ih podržimo u daljem profesionalnom putu.

Paralelno sa ovim aktivnostima, nastavljamo proces zapošljavanja u ključnim oblastima rasta. Poslovanje kompanije je stabilno, u prvom kvartalu zabeležili smo rast prihoda od 30%. Iako je ovo solidan rezultat, ispod je očekivanog nivoa i ambicija kompanije. Pored organskog rasta, i dalje aktivno istražujemo prilike za dalje strateške akvizicije koje bi kompaniji i njenim zaposlenim donele nove prilike, kako u regionu Jugoistočne Evrope, tako i na ostalim lokacijama gde firma posluje, a prevashodno u Sjedinjenim Američkim Državama i Velikoj Britaniji.”

HTEC Group je globalna kompanija za konsalting, softversko inženjerstvo i razvoj digitalnih proizvoda koja pokreće tehnološku evoluciju globalnih organizacija – od inovativnih startapa do Fortune 500 kompanija. Kompanija je osnovana 2008. godine u Beogradu, sedište joj se nalazi u San Francisku, dok u tradicionalnim inženjerskim centrima širom centralne i Jugoistočne Evrope HTEC Group zapošljava više od 2.000 stručnjaka. Pored inženjerskih centara, kompanija ima i razvijene kapacitete za konsalting, inovacije i dizajn proizvoda u Silicijumskoj dolini, Njujorku i Londonu. Zahvaljujući najvišem nivou ekspertize i bogatom iskustvu u brojnim poslovnim domenima – uključujući zdravstvenu zaštitu i medicinu, maloprodaju, transport i pametna rešenja za mobilnost, logistiku, finansijske tehnologije, zelenu energiju, medije i “deep tech” – HTEC je idealan tehnološki partner svojim klijentima, dok u isto vreme svojim zaposlenima obezbeđuje izuzetnu platformu za rast i karijerni razvoj.

Tagovi: HTEC Group, HTEC, Katarina Urošević
PROČITAJ I OVO
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
PARTNERSTVO
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
VODNJAN – Globalna cloud komunikacijska platforma Infobip i Nokia danas su najavili sklapanje partnerskog sporazuma koji će svjetskoj developerskoj zajednici omogućiti korištenje njihovih API platformi za brži razvoj široke lepeze telekomunikacijskih aplikacija, a koje su namijenjene privatnim, poslovnim i industrijskim korisnicima.
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
BOLJE OD OČEKIVANJA
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
NEW YORK - Apple (AAPL) je izvijestio o svojoj zaradi u drugom tromjesečju nakon zvona u četvrtak nadmašivši očekivanja na vrhu i dnu, ali prihod je pao 4% u odnosu na prethodnu godinu zbog sporije prodaje iPhonea, Maca, iPada i nosivih uređaja nego u istom razdoblju 2023.
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
SOLIDNO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
NEW YORK - Američka internetska trgovina Ebay u prvom je kvartalu zabilježila 2,6 milijardi dolara (2,4 milijarde eura) prihoda, što je dva posto više nego u istom razdoblju lani.
Singapore is leading startup market in the region
STARTUPS
Singapore is leading startup market in the region
SINGAPORE - Southeast Asian startup fundraising dropped to its lowest level in more than five years in January to March, according to a recent industry report, reflecting the prolonged funding slowdown in the region since the end of the COVID-19 pandemic, with little sign of recovery.
Span značajno smanjio dividendu
DIVIDENDA
Span značajno smanjio dividendu
ZAGREB - Span je objavio godišnje izvješće za 2023. godinu, rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine te je dao prijedlog raspodjele dobiti iz 2023. godine i iz zadržane dobiti iz prethodnih godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE