GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Huawei najavljuje istraživanje korištenje umjetne inteligencije za industriju i znanost

Huawei najavljuje istraživanje korištenje umjetne inteligencije za industriju i znanost
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.04.2023 / 14:41
Autor: SEEbiz
SHENZEN - Huawei je u Shenzhenu otvorio 20. izdanje svog godišnjeg Global Analyst Summit-a (HAS).

Summitu je nazočilo više od 1000 industrijskih i financijskih analitičara, ključnih opinion makera i predstavnika medija iz cijelog svijeta koji su se okupili kako bi razgovarali o stanju ICT industrije, uključujući razvojne strategije, smjernice za digitalnu transformaciju i buduće trendove u industriji.

Sabrina Meng, zamjenica predsjednice Huaweija, rotirajuća predsjednica i financijska direktorica, otvorila je uvodno izlaganje:

“Digitalizacija je kao ocean cijele industrije koji je ključni pokretač svih promjena. Huawei će nastaviti ulagati u domene kao što su povezivost, računalstvo, pohrana i cloud. Cilj nam je pružiti našim klijentima digitalnu infrastrukturu koja ima najjednostavniju moguću arhitekturu s najvišom mogućom kvalitetom koja pruža najbolje moguće iskustvo uz najniže moguće troškove. Naš je cilj pomoći organizacijama da postanu digitalne u četiri faze: digitalizacija procesa, izgradnja digitalnih platformi, omogućavanje umjetne inteligencije temeljene na platformi i korištenje inteligencije. Došlo je vrijeme da zajedno napredujemo u ovoj novoj i uzbudljivoj digitalnoj budućnosti.”

Meng je podijelila i tri glavna zaključka iz Huaweijevog gotovo desetogodišnjeg iskustva u digitalnoj transformaciji.

"Prvo, strategija je ključna. Digitalna transformacija odnosi se na strateško planiranje i strateške odluke. Svaka uspješna digitalna transformacija mora biti vođena strategijom, a ne tehnologijom. Na drugom mjestu su podaci. Oni stvaraju vrijednost samo kada kruže kroz organizaciju, tako da je strukturirano upravljanje podacima ključno. Integriranje podataka u različitim dimenzijama stvorit će još veću vrijednost. Treće, inteligencija je destinacija. Podaci redefiniraju produktivnost. Digitalizacija procesa i izgradnja digitalnih platformi pomaže u čišćenju, vizualizaciji i spajanju podataka, postavljajući temelje za digitalnu transformaciju. Korištenje inteligencije omogućava nam da koristimo podatke ‘na zahtjev’, lakšima za razumijevanje i djelotvornima, podižući digitalnu transformaciju na višu razinu."

Dr. Zhou Hong, predsjednik Huaweijevog Instituta za strateška istraživanja, podijelio je Huaweijeve hipoteze i vizije o budućem inteligentnom svijetu, s detaljima kako možemo transformirati iskustvo u strukturirano znanje i postaviti temelje za inteligenciju.

"Ponovno promišljanje pristupa mrežama i računalstvu je ključno dok se krećemo prema inteligentnom svijetu. U networkingu imamo sve što je potrebno za pomak izvan granica Shannonovih teorema, kao i primjene njegove teorije – kako bismo potaknuli 100 puta povećanje mrežnih mogućnosti tijekom sljedećeg desetljeća. U računalstvu ćemo ići prema novim modelima, arhitekturama i komponentama te poboljšati našu sposobnost razumijevanja i kontrole inteligencije. Također ćemo nastaviti istraživati korištenje umjetne inteligencije za industrijske primjene, znanost i još mnogo toga."

Nakon dva uvodna predavanja uslijedila je panel rasprava o ulozi koju digitalna produktivnost ima u pokretanju digitalizacije industrije, izazovima s kojima se industrije suočavaju u procesu digitalizacije, preporučenim radnjama, kao i očekivanjima za industrije u procesu izgradnje svoje digitalne produktivnosti. Panelisti su bili Li Peng, glavni stručnjak China Southern Power Grid Corporation i direktor njezine Digital Power Grid Group; Liang Yongji, izvršni direktor inženjeringa i tehnologije u Upravi zračne luke Hong Kong; Liu Hong, voditelj tehnologije u GSMA u Velikoj Kini; i Charles Ross, direktor tehnologije i društva u Economist Impact.

Tagovi: Huawei, Zhou Hong, umjetna inteligencija, Sabrina Meng, Global Analyst Summit
PROČITAJ I OVO
Dionice Applea u tjednu skočile 6 posto
SKOK
Dionice Applea u tjednu skočile 6 posto
NEW YORK - Među najvećim je dobitnicima prošloga tjedna bio tehnološki sektor jer je većina kompanija iz tog sektora ostvarila bolje nego što se očekivalo kvartalne poslovne rezultate.
Medtronic predstavio Hugo RAS, sustav za asistiranu robotsku kirurgiju
NOVA ERA U ROBOTICI
Medtronic predstavio Hugo RAS, sustav za asistiranu robotsku kirurgiju
ZAGREB – Medtronic, svjetski lider u medicinskoj tehnologiji, predstavio je novog kirurškog robota Huga™ RAS-a, koji predstavlja sveobuhvatno rješenje za robotski potpomognutu kirurgiju.
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
PARTNERSTVO
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
VODNJAN – Globalna cloud komunikacijska platforma Infobip i Nokia danas su najavili sklapanje partnerskog sporazuma koji će svjetskoj developerskoj zajednici omogućiti korištenje njihovih API platformi za brži razvoj široke lepeze telekomunikacijskih aplikacija, a koje su namijenjene privatnim, poslovnim i industrijskim korisnicima.
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
BOLJE OD OČEKIVANJA
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
NEW YORK - Apple (AAPL) je izvijestio o svojoj zaradi u drugom tromjesečju nakon zvona u četvrtak nadmašivši očekivanja na vrhu i dnu, ali prihod je pao 4% u odnosu na prethodnu godinu zbog sporije prodaje iPhonea, Maca, iPada i nosivih uređaja nego u istom razdoblju 2023.
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
SOLIDNO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
NEW YORK - Američka internetska trgovina Ebay u prvom je kvartalu zabilježila 2,6 milijardi dolara (2,4 milijarde eura) prihoda, što je dva posto više nego u istom razdoblju lani.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE