GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Huawei omogućuje digitalnu transformaciju putem inovativnih HMS rješenja

Huawei omogućuje digitalnu transformaciju putem inovativnih HMS rješenja
EKOSUSTAV
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.09.2020 / 17:27
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Huawei je na nedavno održanoj konferenciji Connect 2020 u Šangaju predstavio potpuno otvorene mogućnosti svog Huawei Mobile Services (HMS) ekosustava.

Zhang Ping'an, predsjednik Consumer Cloud Service jedinice u Huawei Consumer Business Grupi, predstavio je Huaweijeva inovativna HMS rješenja i suradnje s različitim sektorima - uključujući financije, usluge vlade, obrazovanje, poduzetništvo, zabavu i još mnogo toga, kao dio svog keynote predavanja naslova „Together, Let's Play with HMS“.

“Huawei se zalaže za otvaranje softverskih, hardverskih i cloud mogućnosti industrijskim partnerima. Nastojimo osnažiti sva poduzeća i industrije da pruže korisnicima digitalno iskustvo za više potrošača putem inovativnih digitalnih usluga", rekao je Zhang Ping'an.

Huaweijevim potpuno otvorenim mogućnostima partnerima se otvara put prema inovacijama i postizanju digitalne transformacije. Kao rezultat toga, ubrzava se digitalizacija u sektorima poput financija, usluga vlade, obrazovanja i zabave, što im omogućava uvođenje inkluzivnijih i inovativnijih digitalnih usluga.

Posljednjih godina kompanija radi na pružanju mobilnog digitalnog financijskog iskustva. Primjerice, Huawei Wallet nadograđen je tako da uključuje nekoliko inovativnih značajki, kao što su mobilni POS, Huawei kartica i još mnogo toga. Huawei je također razvio sigurnosni mehanizam dizajniran za zaštitu podataka, računa, aplikacija i plaćanja temeljen na sveobuhvatnom sigurnosnom i zaštitnom mehanizmu. Uključuje sigurnosne certifikate na razini hardvera, Trusted Execution Environment (TEE) i sustav kontrole rizika od računarstva u oblaku. Osnovne mogućnosti HMS-a također su potpuno otvorene za poticanje banaka i ostalih industrijskih partnera da ponude širi spektar digitalnih financijskih usluga.

Huawei City Service je sveobuhvatna platforma službe za državne poslove zajednički uspostavljena s partnerima iz lokalnih uprava. Obuhvaća 6 širokih područja i više od 30 često korištenih državnih usluga - uključujući, između ostalih, troškove, medicinske i imigracijske usluge. U budućnosti će korisnici moći obavljati transakcije sa svim granama vlada putem jedinstvenog Huawei ID-a koji im omogućava pristup lokalnim građanskim uslugama bilo kad i bilo gdje.

U sektoru obrazovanja i rada, Huawei je pokrenuo Link Now, mrežnu platformu za obrazovanje i koordinaciju rada, koja nudi značajke poput slanja poruka, suradnje uživo i učenja na daljinu. Huawei nastoji tehnološkim osnaživanjem učiniti obrazovanje i suradnju među radnim timovima dostupnijima. Na taj način svaki korisnik Huaweija na svijetu može uživati u poboljšanom i učinkovitijem iskustvu.

Huawei je također najavio Business Touch uslugu. Platformu za trgovce koja im omogućuje da pravovremeno šalju kupcima promotivne poruke ili usluge koje im se mogu isporučiti putem različitih kanala. Huawei je također predstavio pametno poslovno rješenje temeljeno na integriranim 2D/3D kartama, AR navigaciji i raznim drugim mogućnostima, kao i poslovno mobilno rješenje, Huawei Enterprise Manager.

Huawei je razvio i potpuno novo rješenje pametnih atrakcija za sektor kulturnog turizma. Korisnici Huaweija mogu čuvati podatke poput eID-a, ulaznica, ključeva automobila i hotelskih ključeva na svojim uređajima, a potom će se oni automatski prikazati na Huawei AI Pass-u kad se približavaju ulazima. Tada korisnici mogu jednostavno dodirnuti terminalni uređaj i nastaviti sa svojim aktivnostima. Rješenje također nudi usluge poput preporuka ruta, ažuriranja u stvarnom vremenu za zanimljiva mjesta, kao i AR navigaciju. Huawei se zato udružio sa zanimljivim mjestom Dujiangyan kako bi posjetiteljima pružio potpuno novo putničko iskustvo.

Huawei je programerima na globalnoj razini otvorio pet osnovnih servisnih mehanizama, uključujući plaćanje, oglase, pregledavanje, mapiranje i pretraživanje. Kroz HMS Core 5.0, Huawei nudi vodeći softver, hardver i mogućnosti u oblaku, osnažujući partnere i programere da ubrzaju inovacije, kao i procese digitalizacije. Huaweijev HMS ekosustav trenutno je treći najveći svjetski ekosustav mobilnih aplikacija, s preko 1,8 milijuna registriranih programera širom svijeta i 96.000 aplikacija integriranih s HMS Core mogućnostima.

Huawei je također uložio milijardu dolara u svoj program Shining-Star kako bi potaknuo programere da se pridruže HMS ekosustavu i potaknuo inovacije u razvoju aplikacija. S planovima za daljnje širenje, program Shining-Star rezultirao je s više od 10.000 inovativnih aplikacija širom svijeta, uključujući preko 1.000 vertikalnih industrijskih partnera.

Huawei surađuje s globalnim partnerima na inovacijama u digitalnoj transformaciji, kao i na implementaciji programa digitalne inkluzije TECH4ALL. Huawei se zalaže za otvaranje više mogućnosti drugim industrijama i sektorima u budućnosti kako bi ubrzao digitalnu transformaciju. To omogućuje Huaweiju i partnerima da zajednički pružaju poboljšano digitalno iskustvo za potrošače i poboljšavaju kvalitetu njihova života.

Tagovi: Huawei, Huawei Mobile Services, digitalna transformacija, inovativah HMS rješenja
PROČITAJ I OVO
Ericsson ponovo tuži Apple zbog kršenja patenata za 5G tehnologiju
5G
Ericsson ponovo tuži Apple zbog kršenja patenata za 5G tehnologiju
STOCKHOLM - Švedski proizvođač telekomunikacijske opreme Ericsson podnio je novu tužbu protiv američkog proizvođača iPhonea Applea zbog povrede patenata za 5G tehnologiju.
Microsoft kupuje proizvođača igrice Call of Duty za 68 mlrd dolara
AKVIZICIJE
Microsoft kupuje proizvođača igrice Call of Duty za 68 mlrd dolara
WASHINGTON - Američki softverski div Microsoft objavio je u utorak da planira kupiti studio Activision Blizzard, koji stoji iza kultnih igrica Call of Duty, Candy Crush i WarCraft, za 68,7 milijardi dolara u gotovini.
Xiaomi jača poziciju u području potrošačke IoT sigurnosti
JAČANJE
Xiaomi jača poziciju u području potrošačke IoT sigurnosti
ZAGREB - Xiaomi, kompanija za potrošačku elektroniku i pametnu proizvodnju i utemeljitelj vodeće svjetske potrošačke AIoT (AI+IoT) platforme, je objavio novi skup predloženih globalnih standarda kako bi podržao potrošače i uvjerio ih u sigurnost njihovih podataka pri korištenju IoT proizvoda.
Cyber napadi najveća prijetnja kompanijama širom svijeta
PRIJETNJE
Cyber napadi najveća prijetnja kompanijama širom svijeta
MUENCHEN – Kibernetički napadi najveća su prijetnja poslovanju kompanija širom svijeta, veća od prirodnih katastrofa i pandemije covida 19, pokazalo je u utorak istraživanje korporativnog osiguravatelja AGCS-a.
Ukrajina optužila Rusiju za kibernetički napad i tvrdi da ima dokaze za to
OPTUŽBE
Ukrajina optužila Rusiju za kibernetički napad i tvrdi da ima dokaze za to
KIJEV - Ukrajina je u nedjelju objavila da ima "dokaze" o umiješanosti Rusije u računalni napad velikih razmjera kojega je na meti ovog tjedna bilonekoliko vladinih mrežnih stranica, u prilikama pojačane napetosti između Kijeva i Moskve.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE