GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Huawei: Potpisivanje deklaracije negativno će utjecati na tehnološki razvoj Slovenije

Huawei: Potpisivanje deklaracije negativno će utjecati na tehnološki razvoj Slovenije
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.08.2020 / 18:01
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Huawei Technologies, jedan od najvećih svjetskih pružatelja ICT rješenja, uvjeren je da slovensko potpisivanje Zajedničke deklaracije sa SAD-om neće doprinijeti sigurnosti telekomunikacijskih mreža niti će povećati kibernetičku sigurnost zemlje.

Sasvim suprotno, takva će neutemeljena ograničenja negativno utjecati na proces daljnjeg razvoja 5G-a u Sloveniji.

"Vjerujemo da će potpisivanje Zajedničke deklaracije Slovenije sa SAD-om imati vrlo negativan utjecaj na daljnji tehnološki razvoj. Takva deklaracija, koja je posve suprotna pristupu Europske unije prema cyber sigurnosti, neće povećati cyber sigurnost u zemlji, niti će spriječit potencijalni cyber kriminal, no sigurno je da će usporiti proces implementacije 5G-a i učinit će ga skupljim za korisnike“, navodi Radoslaw Kedzia, potpredsjednik Huawei Technologies za srednju i istočnoeuropsku-nordijsku regiju.

"Uspoređujući slične memorandume koje su potpisale druge zemlje, ovdje je riječ o subjektivnim, ne-transparentnim i upitnim dokumentima."

Kedzia također navodi da se u deklaraciji ne objašnjava zašto je dokument usredotočen samo na elemente pružatelja usluge, točnije, dobavljača. Uz to, zanemaruju se mnogi sigurnosni elementi koji su ključni za 5G sigurnosti. Deklaracija ne samo da je podbacila u analizi dobavljačeve povijesti cyber sigurnosti unutar same procjene, već očigledno odbacuje priznati važnost rigoroznih sigurnosnih testova koje su već podržale države članice EU i potvrdile neovisne stručne organizacije.

"Podržavamo države u usvajanju zajedničkog, europskog pristupa zasnovanog na tehnologiji, na objektivnim procjenama i činjenicama, prethodnim rezultatima u sigurnosti, standardima, kao i na kontinuiranim revizijama koje se primjenjuju na sve dobavljače jednako", dodao je Kedzia.

Zahtjevi iz Zajedničke deklaracije ne mogu se objektivno izmjeriti i procijeniti, a rizik da će se ti zahtjevi subjektivno primijeniti bez pravednog postupanja je visok. Takav pristup odražava i potiče pristranost prema dobavljačima 5G tehnologije iz određenih zemalja i suprotstavlja se zakonima EU te propisima WTO-a.

Kao globalna kompanija s globalnim opskrbnim lancem, Huawei poštuje sve zakone i propise u zemljama i regijama u kojima posluje te pruža proizvode i usluge koji su u skladu s lokalnim sigurnosnim zahtjevima. Pozivamo na uspostavljanje viših standarda cyber sigurnosti koji su objektivni i nediskriminirajući.

Huawei je ranije ponudio da će potpisati no-spy sporazum sa slovenskom vladom s kojom je zatražio i sastanke na temu sigurnost i transparentnost 5G.

„Veoma smo otvoreni prema slovenskoj vladi, prema relevantnim dionicima kojima želimo predstaviti svoje stajalište, naš pogled i iskustvo koje smo stekli kao jedan od svjetskih lidera u 5G tehnologiji“, rekao je Radoslaw Kedzia.

Huawei Technologies sazvao je konferenciju za novinare koja će se održati sutra, u petak 14. kolovoza 2020. s početkom u 10.00 sati, u hotelu Austria Trend u Ljubljani.

Tagovi: Huawei, slovenska vlada, Radoslaw Kedzia, 5G tehnologija, 5G mreža
PROČITAJ I OVO
Zalando online platforma za modu i lifestyle u Hrvatskoj
MODA
Zalando online platforma za modu i lifestyle u Hrvatskoj

ZAGREB - Europska online platforma za modu i lifestyle Zalando stigla je u Hrvatsku, a već na početku kupci će moći birati između 300.000 proizvoda i 1.400 robnih marki, priopćili su u četvrtak iz Zalanda.

Vodafone ojačao europsko partnerstvo s Ericssonom ugovorima za 5G jezgrenu mrežu
5G
Vodafone ojačao europsko partnerstvo s Ericssonom ugovorima za 5G jezgrenu mrežu
LONDON - Vodafone je odabrao Ericssonovu dvojnu cloud-native 5G Core tehnologiju za svoje jezgrene mreže u Njemačkoj i UK. Primjena ove tehnologije značajan je korak prema pružanju punog potencijala 5G usluga i budućim inovacijama za Vodafoneove privatne i poslovne korisnike u obje države.
SAD: Influenceri će ove godine zaraditi preko tri milijarde dolara
ENORMNO
SAD: Influenceri će ove godine zaraditi preko tri milijarde dolara
NEW YORK - Istraživačka i analitičarska kuća Insider Intelligence objavila je svoju analizu marketinškog tržišta koje se tiče oglašavanja na društvenim mrežama korištenjem utjecajnih i slavnih osoba, tzv. influencera.
Facebook počinje ograničavati oglase koji ciljaju tinejdžere
NOVA POLITIKA
Facebook počinje ograničavati oglase koji ciljaju tinejdžere
MENLO PARK - Facebook je najavio da oglašivačima više neće dopustiti da ciljaju one starije od 18 godina na temelju njihovih interesa i aktivnosti na drugim web mjestima.
Intel najavio ofenzivu u segmentu čipova
AMBICIJE
Intel najavio ofenzivu u segmentu čipova
SANTA CLARA - Američki Intel počet će u svojim tvornicama proizvoditi Qualcomm čipove te je predstavio plan proširenja svoje nove ljevaonice kako bi uhvatio korak s konkurentima poput Taiwan Semicounductor Manufacturinga (TSMC) i Samsung Electronicsa do 2025. godine, priopćila je kompanija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE